Přerov a okoli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
26.9.08 21:55

Ahoj Cindy,
mali sme problémy s netom, tak som sa neozývala. Je to stále nechutne pomalé, ale aspoň to ide…

Ako to dopadlo so školkou a bazénkom ? Ja teda budem Felixa prihlasovať od 09/2009 a zatiaľ dúfam, že nebude problém. Ale asi sa už pojdeme zapísať teraz.

U nás v dedine bude zajtra „sláva“ - otvárame novú hasičárnu !!! Guláš a pivo pre miestnych zaistené, dychovka hraje do skoku a moj manžel pri tom vozí ľudí na koni :))
No - ešte že mi prídu na návštevu kamaráti - tak sa vyvlečieme z miestnej veselice. Zas bude všade krik do rána. Nie žeby som nemala rada oslavy, ale máme tu pár podarených típkov ( nemakačenko + alko ). Tak dám potom vedieť, ako hasiči :))

Pekný večer
N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.9.08 21:14

Ahojky nike..

My měli problém s netem, loni před vánocemi až po začátek ledna a jelikož mám lednátko, tak jsem z toho byla nesvá a nemohla sledovat, jak holky rodí, kdo to má už za sebou a tak…tak jsem dostávala informace prostřednictvím SMS.. a pak to dočítání :roll: tak kolem 80 sránek 8O :lol:

Tak na bazén jsme nedošli, ale snad tam tento týden po neděli dojdu :lol:

Se školkou to dopadlo tak, že jsme tam byli odpoledne kolem 14 hod…a uvažovala, jestli to radši nenechám na další den.
No, ale ještě že jsme šli v ten den, pozvali nás dál a řekli, že čekají jinou paní, která se také ucházela o místo pro své dítko…Měli poslední. A to jsme nakonec dostali my…zástupkyně řekla, že ta paní má smůlu, když ještě nepřišla…
Tak by mně zajímalo, jestli ta paní tam nakonec opravdu přišla…ale když to neměla zamluvené…ani slíbené…

Tak Nat nastupuje už toto pondělí, tak uvidím, jak se jí tam bude líbit… Moc se tam těší, tak doufám, že ji tam nebudou děti zlobit..
Dnes jsme sháněli na ni zimní bundu - a koupili jsme dvě :wink:

Byla u nás totiž dnes moje mama…tak jsme ty obchody pochodili, chtěla jsem i nějakou na sebe, ale neměli nic, co by se mi opravdu líbilo - chtěla bych jarní/ podzimní , s páskem do pasu a aby se hodila i k sukni…

Tak jaká byla u vás sláva?
Povídej, jsem zvědavá, jak to probíhalo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
28.9.08 20:33

Ahoj Cindy,
hlavne : super, že to tak vyšlo so školkou pre Nat. No vidím, že sa budem musieť posnažiť a cez týždeň tam skočím aj ja. Akože ste mali aj pohovor ?
Obávam sa, že Felix sa nenaučí chodiť na záchod. Absolútne sa mu nechce!
Uvidíme.
No - sláva : tak nejak prefrčala okolo, pretože mi prišli kamaráti, ktorých som nevidela 4 roky, tak som sa venovala im. Ale boli sme sa chvíľku na čumendu, chlapi dali guláš, pivko, malý si skúsil sedieť vo veľkom požiarnickom aute, pobehal s deckami z dediny a šli sme dom. Hasičárna je otvorená, skoro všetci z dediny mali dnes kocovinu - takže úspech na celej čiare.
Asi mi už trochu švihá, ale ja už sa teším na Vianoce. Občas sa pristihnem, ako plánujem, čo napečieme a už sme dnes s manželom naplánovali 2 stromčeky. 1 malý s čokoládičkami a druhý tradične v kuchyni ( náš visí zo stropu ), nazdobený na slameno a červeno.
No - asi mi fakt švihá :))
 N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
29.9.08 10:37

Ahoj nike…

tak jsem Nat dnes poprvé vedla do školky…nechala jsem si i ukázat, jak to tam vypadá. Mají to tam na dvě místnosti a přišli jsme tam jako druzí, jeden chlapeček si tam už hrál.
No, docela mně překvapilo, že učitelka vůbec nevěděla, že mají nového člena a tak se šla ptát do ředitelny..
Nat si přála, abych si pro ni přišla později…chtěla tam spinkat.
Paní z ředitelny dokonce říkala, abych si pro ni přišla o 9.30 hod, ale já chtěla, aby tam i obědvala.. tak jsem si to domluvila, že ji vyzvednu po obědě..V případě potřeby, kdyby to hůře nesla, že mi zavolají…prý jim děti zpočátku pláčí.
Učitelka se jí ptala, s čím si doma hraje nejraději a pak jí ukázala kostky a Nat se hned pustila do skládání :)
Když jsem z tama odcházela, tak jsem měla takový divný nepříjemný pocit, jak jí bude, když tam bude sama s dětmi…

Pohovor jsme nedělali.
Z toho, že Felix ještě nechodí na záchod si nic nedělej, než bude chodit do školky, tak má čas.
Nat se to naučila také až po 2. roce.

-----------------
Budeš se asi divit, ale já se také moc těším na Vánoce…hlavně to pečení, pohádky…je to krásné období :wink:
Také by mohlo aspon trochu nasněžit..Nat ještě nikdy nejela na saních..a já se moc ráda procházím, když se šeří a za výlohami je spousta barevných světýlek a i na ulici a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
2.10.08 23:33

Ahoj Cindy,

tak ako Nat v školke ? Spokojná ? Som zvedavá, ako to zvládate …
No - s tým našim nočníčkovaním - Felix má 2 roky a 4 mesiace. Snažím sa, sedím s ním a nič, akurát sem tam nejaké piši - piši, inak ani za svet. Dnes som ho sledovala ako ostriež celý deň, či sa ozve alebo aspoň si všimnem „akciu“ a predstav si - on si to vybavil v 2 minútach, kedy som šla manželovi vonku povedať, že je obed. No - a tak mi bojujeme.

Boli sme na výlet v Ikea a malý bol úplne unesený. Nemohli sme ho odtiaľ odviesť, cestou domov plakal a kričal, že domů neee. Ale akonáhle sme boli doma, už bolo dobre. Ale aj tak - zvažujem nejaké osvieženie bývania :roll:

Majte sa krásne v KM…
Pa
Niké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
4.10.08 09:44

Ahoj nike..

no, jak se to vezme s tou školkou..
Nat se tam líbí , ale já jsem naštvaná..

U nás jsme celá rodina nachlazená..
když šli na zahradu, tak je prý dospělí oblékají, aby byli rychlejší…
A víš, co Nat do té zimy dali?
Na tílko tenký rolák a tenkou větrovku - jako podšívku to má jen sítku.
A to jsem tam měla nachystanou teplou mikinu, aby ji oblékli ještě na ten rolák! A také měla ve skřínce zimní bundu.

tak máme všichni rýmu, Nat měla i teploty a hrozně je zahleněná, pořád se mi v noci budila a bolí jí v krku…mám obavy, jestli to nechytá i Vojta, trochu mu teče z nosu, ale jinak je zatím v pohodě.

s tím nočníkováním je potíž…tchýně nám pořád říkala, že je to ostuda, že je pořád na plínách ..
My radši Nat nenutili, když jsme ji domlouvali, tak se šprajcla a snažila se to zadržet…no a pak měla bolestivé zácpy…
Hrozně při tom plakala, jak měla to bolení..tak jsme jí zase říkali, že může kakat do plínky… úplně bez plín je asi od necelých 2,5 let. To už je neměla ani na noc. Ale kdy jí ten nočník přestal dělat problémy si už nemůžu vybavit, bylo to dřív..

Dnes má být na náměstí u nás volební kampan ČSSD nebo jak se tomu říká a v 15 hod tu má vystupovat v rámci programu Michal David.
Chtěla jsem se kouknout, ale prší, tak budu asi zalezlá doma. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.10.08 19:35

Ahoj zo Severu,

tak ako ? Rýma je zažehnaná ?
U nás nočníčkujeme a perieme, ale ide to dobrým smerom, myslím. Malý dnes nestihol iba 1 krát, inak to zvládame. Ale toho prania…
No - a inak si užívame krásnu jeseň. Sme viac vonku ako dnu.
Malý behá za kočkami a psami a ja behám za ním.

Vianoce sa mi s tými teplotami vonku trochu vzdialili, ale ono zas zatuhne. U nás je stále zima.
Majte sa fajn a dávajte na seba pozor
 N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
13.10.08 11:05

Ahoj nike..

tak my jsme stále nemocní..Nat už dnes dobrala antibiotika a Vojta je začal brát od pátku..u nás je zrovna aktuální kašel a kašleme celá rodina 8O , teploty jsou už naštěstí pryč.
Jenže dr. Vojtovi předepsal kapky na ten kašel, a že je máme ředit čajem, protože jsou hořké…
A jak to dopadlo?
Dali jsme je jen dvakrát a to násilím. Podruhé je vzápětí vyzvracel a od té doby odmítal jíst veškeré příkrmy, když viděl, že jsou na lžičce. Tak nakonec byl jen na mléku..No, kapky jsem už radši nedávala a včera jsem do něj dostala asi necelou 100 ml strouhaného jablka s banánem.
Jiné nechce… :?

tak jsem řekla dr. o tom, že je jen na mléku a on se chytal za hlavu.. :roll:

To počasí mně zlobí…také u vás prší?
Ani ven mně to neláká…sestřičky říkaly, že mám chodit s dětmi ven, pokud nebudou mít teploty a venku nebude inverze - což mně překvapilo, pořád jsme seděli doma, aby se jim to třeba nezhoršilo..

Na noc dáváš plíny?
Já je tehdy Nat dávala, ikdyž už přes den normálně nočníkovala..
Když už jsem nedávala plíny na noc, tak jsem koupila speciální prostěradlo - nepropustné, což se osvědčilo, občas se jí tehdy stávala ještě nějaká ta nehoda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.10.08 19:54

Ahoj Cindy,
neustále nám blbne pripojenie, tak ani nemožem normálne odpovedať :((
Nejak nám nejde nočníčkovanie. Nech sa snažím, ako chcem, nechápe. Za deň mám hromadu prádla a on nič. Síce mu vadí, keď sa pociká resp. pokaká, ale to je všetko.
Proste - zatiaľ nulový posun.
Ja viem, že hlavne neprestať, ale podľa mňa už to trvá nejak dlho - skoro mesiac.
Skúsim nájsť nejaké múdre rady vo fóre, lebo inak neviem.
Hovorím si, že ho to do 18 - tky prejde :)

A vy ? Ste už v poriadku ? My baštíme Preventan, tak zatiaľ OK.
Pa
 Niké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
1.11.08 17:02

Ahoj nike…

už jsme zdraví a Nat jsem pustila do školky od minulého pondělí.
Manžel byl celou dobu na neschopence a od pondělí jde do práce, a tak budeme muset dřív vstávat, protože se budeme do školky vypravovat už s Vojtou.

Víš co mně tak napadlo?
Někde jsem četla, že komusi dítě nechtělo používat nočník a tak mu pořídili dětské prkénko na záchod a prý to vyšlo.
Tak nevím.

Jinak včera jsem s Nat šla na Bludičkovou noc :wink: , děti tam chodily s lampiony…my si vzali lucerničku…bylo to hezké, ale houby jsem viděla, všude tma , jen lampiony 8O :D , ale někteří měli baterku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.11.08 16:50

Ahoj zo Severu,
tak nám ten Přerov skoro zaspal, ale už to bude OK, pretože my máme nové pripojenie na net !!!! Jupí !!!!
Trochu to O2 trvalo, ale už to valí ako blázon. Nestíham sledovať :)))
Ako sa máte ? Teraz sme pre zmenu chorí my. Malý už týždeň a ja som začala včera v noci.
Ale odolávam a snažím sa presvedčiť samu seba, že som vlastne fit…

Nočníčkovanie - mladý pán pochopil, vačšinou to stíhame, akurát na veľkú - no - periem stále dosť, ale už omnoho menej.
Manželovi sa podarilo vybaviť školku od jara, tak ešte máme trochu času, ale myslím, že sme na dobrej ceste.
Inak u nás na kopci už bol včera sneh, ale dnes je zase hnusná jeseň :((
Aj tak je to vlastne jedno - lebo s malochom sedíme doma na prdelkách…
No - toľko správy zo Severu a ešte jedno veľké sorry - za to oneskorené reagovanie.
Pa a držet sa
 Niké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.11.08 10:18

Ahojky…

tak u nás sníh nebyl vůbec…

Nat mi dělá starosti se školkou…nechce tam chodit.
Tak nevím, jestli jsem neudělala chybu, že jsem ji tam přihlásila, myslela jsem to dobře, že bude se stejně starýma dětma a naučí se spoustu nových věcí…že ji to obohatí. ..No, jenže když jsme byly v šatně, už jsem ji měla převléklou…tak mi začala brečet, že tam nechce být, začala schválně kašlat a myslím, že si chtěla i schválně vyvolat zvracení 8O

Jak bys to řešila na mém místě?

Dnes tu máme na náměstí akce pro děti.
Jarmark pro dospělé, odpoledne tu bude Mikuláš s čerty , pak rozsvícení stromu a po něm Michal z Kouzelné školky.

V sobotu pojedu do Rožnova k tetě, pozvala celou rodinu na své narozeniny. Manžel chtěl jet také, ale tchýně nechce hlídat děti, že je Vojta moc malý a kdesi cosi…tak bude Honza s dětmi doma.
Slíbila jsem mu, že mu je vyfotím…nikdy se s rodinou z tatové strany neviděl (mého taty), a já je viděla naposledy před více než 10 lety na pohřbu.

jinak chodím na jinou diskusi, jestli chceš, dám ti SZ odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.6.09 16:29

Prodám třešně

Ahoj přerovačky, máme přebytek třešní, tak mě napadlo, jestli někdo nechcete trochu koupit. 20kč/kg. Jsou výborné, rudé:D Pokud máte zájem, ozvěte se prosím na ssil.hass@gmail.com

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová