Přespání Vimperk - nápady, zkušenosti?

2707
5.8.24 11:41

Přespání Vimperk - nápady, zkušenosti?

Prosím, poradil by mi někdo, kde by se dalo v klidu přespat ve Vimperku v autě? Blízko sportovního areálu vodník? Pojedeme tam na koncert, chtěli bychom zůstat přes noc a ráno vypadnout, ale jelikož je to docela mimo město a vůbec to tam neznáme, napadlo mě se zeptat tady, třeba víte o nějakém místě, popřípadě víte, kde se při takových akcích ve Vimperku parkuje, poněvadž jsem to nikde v informacich o koncertě nenašla, popřípadě, jestli se hned na těch parkovištích může zůstat přes noc. Předem děkuji za nápady nebo rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
5.8.24 11:57

Ve Vimperku bych si sehnala ubytko, je tam za pár šušňů ;) Pokud trváte na autě, tak my to obvykle děláme tak, že auto zaparkujeme někde na polňačce, na kraji lesa nebo neofiko parkovišti a prostě tam nenápadně přespíme. Není to zakázané, takže jen pozor, zda stojíte tam, kde se stát smí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
5.8.24 12:02

@unuděná děkuji za radu. Ubytko je samozřejmě možnost, ale zaprvé se nám nechce a zadruhé je to od té akce kus cesty, což se pěšky v noci nám jít moc nechce :) prozkoumávám Google mapy a hledám nějaká Místecká, kde by to šlo :D ale právě těch polnacek se bojím, aby nás tam v noci někdo nevyhnal, že tam nemáme co dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.24 12:04
@Terrinka93 píše: Více

Lepší bude najít to na místě. Když máš takové ty rozšířené lesní cesty, kde stojí obvykle houbaři a borůvkáři, tam vás nikdo nevyžene. Na polňačce je to risk - pole patří obvykle do soukromého vlastnictví, i jezeďáci umí být nepříjemní, ale pokud jim nestojíš na úrodě nebo jediném vjezdu na pole, tak obvykle problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
5.8.24 12:12

@unuděná no nakonec to tak budeme muset udělat, trochu se jen obávám, že tam dorazíme, nic nesezenem a pojedeme zase v noci dvě hodiny domů :D no co už.. snad se zadari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.24 12:15

To bych se nebála. Ještě se mi v ČR nestalo, že bych se někde nevyspala v autě :nevim: I kdyby na odpočívadle vedle cesty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
5.8.24 12:59

@unuděná snad budeme mít stejné štěstí..oni je to složitější v tom, že si na akci chceme dát nějakou sklenku a nebudeme tudíž už moc odjet. Proto hledám nějaké nejbližší možné místo, abychom mohli na akci i z akce pěšky a nestalo se, že nás někdo pak vyhodí, protože po požití už to jaksi nebude možné no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.8.24 13:36

Já tě chápu, proto myslím, že nejlépe uděláte, když pojedete s předstihem a objedete okolní lesy, že jich tam je ;) Často se dá šikovně stát u závor na lesní cestu (samozřejmě tak, aby šlo projet velkou technikou, kdyby něco), zrovna kolem toho Vodníka je lesů dost. A kdybyste náhodou nic nenašli, no tak holt jeden nemůže pít, ale budete to vědět dopředu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.24 13:51

Ahoj, Vodník přímo ubytování nabízí. Nad hotelem mají ještě chatky. Chápu, že se vám třeba nechce dávat peníze za ubytování kvůli pár hodinám spánku. Pak jedině nad tím areálem jak jsou chatky nechat auto před plotem na malým parkovišti před tím a přespat tam. Ono to ani jako parkoviště nevypadá. Stojí tam vždy auta když někdo přijede na brusle na Vodník nebo tak. Autem se tam z Vodníku dostat nedá. Musíte jet jako z Vimperk na Zdíkov a po zhruba necelým kilometru je odbočka doleva na Vodník k těm chatkám a inline dráze. Myslím, že je to tam značené. No a na Vodník sejdete přes ten areál dolů, je to součást toho.

• Citovat
  • Upravit
2707
5.8.24 14:27
@Anonymní píše: Více

Super, podíváme se i tam. Děkuju moc :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
5.8.24 14:37

Na ubytování v areálu jsem se koukala samozřejmě hned, ale bohužel, všechno zabukovany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
5.8.24 17:45

tak v areálu se dá postavit stan, případně přespat v autě přímo v areálu. Když tam jsou nějaké závody či jiné akce, tak tam stojí obytná auta či stany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
5.8.24 23:47

@Lucka1111 Aha, to jsem nevěděla :) domluvit se to tedy dá přímo s provozovatelem kempu jo? to by byla paráda, i by mi to přišlo nejbezpečnější :) děkuji, vyzkouším a zavolám tam, třeba to opravdu půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
6.8.24 10:03

no býval to autokemp Vodník a každoročně tam nějaké obytné auto nebo stan bývá. A pokud tam je nějaká akce (cyklistické závody, lyžařské závody, vojenský pochod…), tak se běžně parkuje a i spí v areálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.8.24 00:03

Záleží čím jedete, obytňák nebo kombík? Jsem ze Strakonic a Vimperk znám. Je to kousek. Dělal jsem v Německu a jezdil jsem tam každý den. Mám tam i kamarády. Najděte si stání někde, kde budete tak nějak na veřejnosti. Vimperk byl relativně nebezpečné město už před patnácti lety a nevěřím, že tam je dnes situace lepší. Bují tam prostituce, protože jsou na hlavním tahu od hranic a potažmo všechno s tím spojené. Absolutně nedoporučuji zajet za město na polňačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová