Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky kluk prestal pit tolik co driv. Do 3 mesice pil ukazkove a najednou ted omezil mliko. Vcera usnul v 7 vecer a vypil 120 a dnes je pul dvanacte a vypil zatim jen 60 a nechce a takhle pije cely den. Po 6 hodinach da tak 50,60,70 vic nic. Jsme na um zmenila sem i mlika ale jinak je kluk v poradku. Nemel jste to nekdo podobne?
Syn (na UM od 4 měsíců) měl taky výkyvy, pár dní vypil maximálně 100 ml a stačilo mu to a pak najednou vypil 250 ml a ještě jsem musela přidělávat, protože to nestačilo. Pokud je spokojený, tak bych to neřešila.
Mam pul rocni, od narozeni ma problem s prijmem jidla. Prosla jsem tisice diskuzi a opravdu to neni takova rarita. Ve 3m casto mimca omezuji mleko. Nekterym to staci. Zamerila bych se na to, zda pribyva. Bud rada, ze vis kolik vypije, ja kojim a musim furt odsavat, jinak bych prisla o mliko. Podle nemocnice taky mala pila ve 2.5 m 50-80 ml na jednu davku.
Dospely taky nesni pokazde stejne mnozstvi jidla, deti to maji stejne, logicky.
@KristynaTita tak to sem si taky rikala ale kdyz pil 4 mesice furt krasne a 800ml za den ke konci a ted da denne jen 250 a max caj je to divny ze jo
Ahoj, a jak dlouho to trvá?
Krátkodobý výkyv vůbec neřeš.
Mohl se hůř vyspat, nebo třeba jen „nemít náladu“ ![]()
Mě když syn jakoby bezdůvodně blbnul s jídlem, tak za chvíli padl s nějakým bacilem, vyklubala se rýma, kašel,…
Pokud je spokojený, neuplakaný a má načůráno v plenkách, tak klid - kdybys kojila, taky bys neměla přehled o vypitých mililitrech ![]()
@Mar__tanka1983 Pokud vypije 250 ml, tak nacurano mit nebude dostatecne.
@ladusha chapu tve obavy. sdelila bych dr, chodila casteji na prevazeni, ale zatim neplas.
@e008 tak jasný, že bude míň, že množství načůrána bude záviset na množství vypita, já myslela spíš, kdyby měl fakt většinu dne sucho…že už by to bylo něco, co je potřeba řešit okamžitě.
Ale hrozně závisí na tom, co řekne zakladatelka, jak dlouho to trvá…
@Mar__tanka1983 nacurano ma protoze pije hodne caje.ale mliko plive. Nevim jestli uz treba nechce prikrmy nebo nevim
Trva to asi 3 tydny. Zacalo to tak tyden po ockovani.. tak jestli s tim to ma neco spolecnyho ![]()
A kolik je mu teď, necelé čtyři měsíce?
To je ještě na výměnu mlíka za příkrmy dost brzy ![]()
Základ je, zajdi za doktorkou a nech si ho převážit, jestli nějak neubírá na váze, tak zase to tělíčko ví, co chce a co nechce
Já sem zastáncem toho, že pokud dítě není v očividné nepohodě, tak si řekne samo. Tak jako při spurtu chce pít pořád, při nemoci naopak skoro vůbec, atd atd.
Další věc je ta, že se možná zapucne čajem a pak nemá potřebu mlíka. Jakej čaj mu dáváš, čistý bylinky nebo něco sladšího? Možná mu čaj zachutnal, takže ho leje víc a pak už v bříšku nezůstává prostor na mlíko
Mě to malej jeden čas taky dělal, jak sem vyměnila granulovanej Hip za heřmánek, tak zase přestal
ale pár dní to trvalo, vyřvával, že chce to sladký, takže sem nakonec povolila já a malinko mu čaje sladila. Ale to už byl trochu stařší, nějak okolo šesti měsíců.
Ad očkování, hele může být a nemusí…
ono se hrozně rádo leccos svádí na očkování, na druhou stranu, my měli očkování v prvních týdnech, měsících posunuté ze zdravotních důvodů a přesto určitými problémy malej procházel a byly to takové ty „příznaky po očkování“. Takže být očkovaný, tak to má „přece jasně z toho!!!“