Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravm, jsem kluk co vazi 60kg a meri 180cm, kourim cca 5 let (od 20ti) aktualne mi je 25 let, a zajimalo by me zda to ma vliv na moji vahu ze kourim.. Je tu nekdo z vas kdo byl hubeny, kurak, a kdyz prestal kourit tak i diky tomu pribral??? Diky ![]()
denne jim, asi 3 jidla, zadny stres a problemy nemam, stejne se drzim uz od 16cti let na 60kg, ted vek 25, obcas vaha stoupne na 61 ale jinak nic..
Muj tata prestal kourit a pribral 20 kilo..je to proste potrebou mit neco v ruce a kdyz to neni cigo, clovek hleda neco jinyho..
Byla jsem kuřák 6 let. Když jsem ze dne na den přestala, tak jsem nepřibrala ani kilo, ale já si cigarety nikdy nenahrazovala jídlem.
No tak to prestan kourit hned! Pokud se pribira pritom.. Bude ti to pak vic sluset a stane se z tebe chlapak
![]()
No přímou souvislost to asi nemá, ale kazdy kdo v mém okolí přestal kouřit přibral, ale je to spíš tím, že to kouření se nahrazuje jídlem, člověk pořád něco zobe ![]()
To ja zobu i tak, zkouse jsem i 4× denne jist, maso, ryze, testoviny, vajicka, k tomu pritahy na hrazde + kliky, pribral jsem na 64kg, a po 2 mesicich to spadlo stejne na 60 kg
takze uz fakt nevim
, zadny stres a podobne nemam, takze… ![]()
Příspěvek upraven 25.06.21 v 21:10
@Michal558 to není o tom, přestat kouřit. To si jen zlepšís zdraví, ale neznamená to, že naberes.. Můj syn má 190 cm a váží 63 kg.. Žere asi nonstop.. Má dobre spalování po tátovi
![]()
Nikotin zrychluje metabolismus, cca o 5 až 10 %. K tomu připočti, že kdo přestává, často místo toho něco uzobává. Takže vliv to mít může, otázka je, jak významný. Jiná situace bude u někoho, kdo si dá denně 2 cigarety na chuť, a u člověka, co vykouří krabičku či dokonce víc.
Jak vypadají ta 3 jídla, co jíš teď? Sportuješ nějak?
Já bych ti s dovolením poradila přestat, za ušetřené prachy si kupovat více kvalitní stravy a začít posilovat. Ujišťuju tě, že líp bude vypadat, když nabereš 20 kilo svalů než 20 kilo špeku.
@Karamba2020 píše:
Nikotin zrychluje metabolismus, cca o 5 až 10 %. K tomu připočti, že kdo přestává, často místo toho něco uzobává. Takže vliv to mít může, otázka je, jak významný. Jiná situace bude u někoho, kdo si dá denně 2 cigarety na chuť, a u člověka, co vykouří krabičku či dokonce víc.
Jak vypadají ta 3 jídla, co jíš teď? Sportuješ nějak?
Já bych ti s dovolením poradila přestat, za ušetřené prachy si kupovat více kvalitní stravy a začít posilovat. Ujišťuju tě, že líp bude vypadat, když nabereš 20 kilo svalů než 20 kilo špeku.
priklad: vetsinou maso, ryze, testoviny, vecer vajicka..
doma si dam k tomu 60 kliku, vetsinou po 20ti (3serie)…
mam uzkou kostru, takze v tricku vypadam treba na 50kg ![]()
denne spim minimalne 8-10 hodin.
co se tyka rodicu, tak TATA: 75kg 175cm, Mama 162cm 52kg.
Přihoď svačiny - ořechy, tučné tvarohy, sýry, ovoce. K snídani lepší ovesná kaše s ořechy, než chleba s paštikou třeba.
@Karamba2020 píše:
Přihoď svačiny - ořechy, tučné tvarohy, sýry, ovoce. K snídani lepší ovesná kaše s ořechy, než chleba s paštikou třeba.
ono hlavni problem vlastne je ten, ze jsem dokazal pribrat driv, chodil jsem do fitka, a fakt jsem jedl strasne moc, pribral jsem z 59kg na 77kg, jenze jak jsem prestal pak jist tolik, a cviceni me omrzelo, tak jsem postupne zacal padat i s vahou, nejdriv na 70kg, pak 65 a pak 60kg.. a vazne by jsem casove nezvladal chodit do fitka furt, a do toho tak moc jist.. to by ani neslo, mel jsem jen 4% podkozniho tuku na mereni.
Kouření nemá na váhu žádný vliv. Většinou kuřáci nemají potřebu moc jíst, tím pádem dosti kuřáků je hubených. Ovšem někdo zvládá kouřit i jíst. Tloušťku dělá jídlo…
No vím jen to že když má člověk hlad tak si jde zapálit a rázem je hlad pryč takže něco málo třeba i přibereš, jestli chceš poradit jak přibrat tak to je velmi jednoduché a není třeba v tomhle hledat vědu a řešit nesmysly, výřad sladkosti, sladké nápoje, celkově cukr, mekáče, kebaby atd.. začni jíst pravidelně co 2-3 hodiny musíš něco sníst menší porce, když sníš za den velký oběd a večeři tak takhle s tvým metabolismem nikdy nepřibereš, je potřeba mít stejný příjem bílkovin abys neztrácel svalovou hmotu pokud budeš mít málo bílkovin budeš pálit tuk a potom i ty svaly, pokud budeš jíst moc bílkovin budeš mít prdíky celý den:D chce to najít střed a to si musíš už najít sám pokud budeš chtít… nekupovat žádné suplementy do začátku je potřeba si zvyknout na pravidelnou stravu, potom je důležitý spánek musíš spát minimálně 8 hodin, pít vodu a trénink do začátku ti bude stačit 2-3 týdně s vlastní váhou po 2-3 měsících klidně gym a 4-6× týdně trénink kde každý sval je potřeba procvičit 2× za ten týden, jist vločky, těstoviny, brambory, rýží, maso, vajíčka, sýry, tvaroh, ryby atd… teď je léto takže s nabíračkou to bude těžký ta se dělá v chladných měsících ale zkusit to můžeš… až tohle všechno budeš mít vyřešené pak můžeš dávat suplementaci ta nejdůležitější jsou vitamíny a minerály a pak já osobně ještě používám kreatin, protein a gainer.. nabíračka je fakt peklo a troufnu si i říct že hubnutí je hračka oproti nabíračce…pokud se ti tohle všechno nechce řešit můžeš si zaplatit kouče který ti složí jídelníček a trénink na míru takže do startu luxus a nějaký čas ti to ušetří..a hlavně je rozdíl 65kg a 65kg při stejné výšce - proto se posílají hlavně fotky kde jde vidět celá stavba těla(ekto, endo, mezo, mix, skinny fat) a jede se dál o fitness světě bych mohl psát hodiny a hodiny takže jestli to někdo dočetl až sem gratuluji:D a hlavní je vydržet a makat, je to cesta na měsíce roky která tě bude stát plno potu, úsilí ale stojí to za to… hodně štěstí.
@Michal558 píše:
ono hlavni problem vlastne je ten, ze jsem dokazal pribrat driv, chodil jsem do fitka, a fakt jsem jedl strasne moc, pribral jsem z 59kg na 77kg, jenze jak jsem prestal pak jist tolik, a cviceni me omrzelo, tak jsem postupne zacal padat i s vahou, nejdriv na 70kg, pak 65 a pak 60kg.. a vazne by jsem casove nezvladal chodit do fitka furt, a do toho tak moc jist.. to by ani neslo, mel jsem jen 4% podkozniho tuku na mereni.
No, to už je pak o prioritách. Ale sám na sobě vidíš, že to jde. Podle mě není nutné chodit vždy jen do fitka, posilovat se dá i doma. Na tom jídle přidej, jak jsem psala, tuky a bílkoviny. Zdravé věci.
Dle toho, co píšeš o rodičích, nemáš sklon k přibírání, což je teď k vzteku, ale časem myslím, že to oceníš
.
Metabolisbus se zpomali o maly fous, efekt marginalni. Horsi je to uzobavani. Koupila jsem si proti tomuhle takovou malou elektronickou cigaretu s naplni bez nikotinu, tak to muzes zkusit.