Přestává jíst a já už nevím, co s tím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
12.9.23 14:39

Přestává jíst a já už nevím, co s tím

Milé maminky,

jdu si pro rady a trochu povzbuzení, že to je jen období 8o

Moje holcicka byla docela jedlik - jakmile začala jist jídla, co my, krasne jedla.

Dneska (bude ji 20m) jí zhruba jedno jídlo. Kuře. Pouze maso.

Už jsem fakt zoufala, protože cokoliv nového odmítá, jídla, co měla ráda, už moc nechce a ve finále jediné jídlo, kterého sní dost, je pečené kuře bez přílohy (výjimečně do ni dostanu brambory, ale musím na ně dát viditelný kus másla :roll: ).

Dneska jsem do ni dostala 4 lžičky takového jídla z quinoou, fakt dobrého, ale nejí to. Jen když dam nahoru máslo. Ale takhle to proste nejde a navíc stejně po 4 soustu usoudila, že si dá jen to máslo :lol:

Co mám dělat? Nikdy nebyla do jídla nucena, od začátku razím přístup, že jist nemusí, i když teď už to nezvladam a nutim ji to, ale ne ze bych ji cpala lžičku do krku :) Nikdy u toho nekoukala na pohádky, nikdy to nebylo “když snis toto dostaneš tamhleto”. Myslím, ze jsme žádný chyby snad neudělali, ale takhle se to celé po…

Abych napsala vše, tak velmi dobre snida (opět jen svá 3 jídla, ale s tím nemam takový problém - vajíčka, ovesnou a pohankovou kasi a bananove livance se zakysanou. Vždy sní i ovoce. K vajickum si dá kousek chleba s máslem). Sní toho jak já. Dneska snedla 6 livancu a půlku zakysaný.

K svacine ji davam ovoce nebo kapsicku, to miluje. Když dělám livance, tak si dá pak třeba 4 ještě na svačinu. Občas si dava i lyofilizovany ovoce. Svacinka je za me tedy taky ok.

A pak už je to až do večera špatný. Oběd jsem popsala. Včera bylo kuře a snedla cele stehno a 2× do pusy batatu.

K svacine jsem ji teď poprvé dala ochucenou matyldu a snedla půlku. Jinak davam jogurt, ale ten velmi často nechce (bez prichute). Miluje šunku, tak občas taky dostane, ale rozhodne nechce kuřecí ani krutí, pekne vepřovou. Sýry - má zájem o babybell, ale jednou si kousne. Takové ty tyčinky Matylda atd ji občas, ale sní sotva půlku. Občas ji namazu chleba s máslem, ale chce jen máslo a chleba plive, takže je to zase boj. Občas si dá půlku banánu.

Večeře: buď studena (chleba, avokadova pomazanka s lucinou, sunka, syr který většinou nesni, vajecna omeleta) anebo těstoviny (kupovane z DM - zeleninové tortelliny, ty milovala, teď už bych řekla, ze je ani moc nechce). Občas zbytky od oběda smíchaný do omelety - to jí taky jen občas. Po veceri ji davam půl hrnku mléka, to má rada.

Všechny porce kromě snídaně a svačiny dopo jsou malinke.

U babičky jí lépe, ale taky se to horší. Posledně jedla kachnu (jen maso), fleky a grilovaný kuřecí maso, to snedla víc jak ja. Ale dobre to určitě není, aby toto jedla. Obecně má ráda spis výrazný chutě.

A ja se ptám co mám dělat dal, protože je drobek, jídlo ji nutit nemohu a dělat denně kuře asi taky ne. Má na svuj věk málo zubu, ale rozhodne už zvladne kousat cokoliv a zeleninu do ni nedostanu. Jedine rajčata, kdyz jsou se slabou slupkou anebo výjimečně sní okurku. Nějaký luštěniny - nic. Přílohy - nic, jen rýže. Ryby - jen losos ale sní 3× do pusy.

A zároveň musím napsat, ze nejsem velká kuchařka a vůbec me nenapadá, co vařit aby ji to chutnalo, proste neumím vymyslet ty chutě k sobě, dělám jen dle receptu. Říkala jsem si, ze zkusím nějaké kari s ryzi a kokos mlékem, ale nevím.

Už jsem bezradna :? Napadlo me vynechat ty svačiny, aby měla hlad, ale od mala je naucena na 5 jídel a myslim si, ze mezi snídani a obědem ma hodně aktivit a proste hlad ma. Sní to jak nic, jen je pak problém oběd, ale od svačiny ubehnou 3h. A mezi obědem který téměř nejí a veceri je 6h, tak si říkám, ze to je taky dost dlouhá doba, navíc kdyz oběd bývá 0.

Za každou radu budu vděčná a omlouvám se za délku příspěvku. Budu ráda i za tipy na jídla nebo svačiny. Delala jsem si plany, jak budu dělat ruzne placicky na svačinu, ale skvělé batátové ani neochutnala (vyzkoušeno 3×) a nějaké muffiny atd dopadly stejně. O sladké zájem nemá, kdyz si koupim kolacek atd, jen ho olizne a víc nechce.

Děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76238
12.9.23 14:43

@JekPetrov :mrgreen: :mrgreen: že přestává jíst :mrgreen: :mrgreen:
já kdybych snědla 6 lívanců, tak už nepotřebuju jíst do večeře,
nejedlík fakt vypadá jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.9.23 14:53

Vždyť jí krásně! Mě děti v tomto věku veškeré maso obcházely obloukem, takže celé stehno!! Je za mě jídlo na celé odpoledne naprosto v cajku :mrgreen: Hlavně neplaš matko, jinak jí ten blok vytvoříš. Nabízej variabilní jídla v časech na jídla (nehrň do ní pořád něco po soustech), v klidu ať sní, co sní, další jídlo zase až za 2-3 hodiny, ať stihne trošku ten hlad dostat. Jestli si bere to maso sama, tak jí mezitím můžeš do pusy propašovat trochu přílohy, když ne, tak ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 14:56

@stinga no dneska se nacpala :lol: Ale to je výjimka, livance dělám jen občas. Jinak kapsicka anebo par hroznu beru jako malou svacinku, to ji myslím hned vytráví, navíc když je celé dopo venku a něco děláme.

Já vím, že může být hůř, ale ona ty obědy/večeře fakt téměř nejí, takže je celý den na snídani, svacine a pak to jsou takové drobky, co do sebe dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 14:58

@unuděná no ona se teď začala chtít krmit. Dřív jedla víc sama, teď mi podává příbor. Takže občas ji ke kuřeti dám malinko přílohy, ale sundá to :lol:

A vy byste fakt dělaly denně kuře, když nic jiného nesni? Já nemam problém aby ho měla 2× týdně, já sama už to nemůžu ani vidět, ale jim to tedy s ní, ale denně to nedám :lol:

Jakékoliv nové jídlo ani neochutna. Já bych ráda zkoušela, ale ona to ani nezkusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
12.9.23 15:00
@JekPetrov píše:
@stinga no dneska se nacpala :lol: Ale to je výjimka, livance dělám jen občas. Jinak kapsicka anebo par hroznu beru jako malou svacinku, to ji myslím hned vytráví, navíc když je celé dopo venku a něco děláme.Já vím, že může být hůř, ale ona ty obědy/večeře fakt téměř nejí, takže je celý den na snídani, svacine a pak to jsou takové drobky, co do sebe dostane.

tak protože tu snídani a svačinu má vydatnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.9.23 15:03
@JekPetrov píše:
Milé maminky,

jdu si pro rady a trochu povzbuzení, že to je jen období 8o

Moje holcicka byla docela jedlik - jakmile začala jist jídla, co my, krasne jedla.

Dneska (bude ji 20m) jí zhruba jedno jídlo. Kuře. Pouze maso.

Už jsem fakt zoufala, protože cokoliv nového odmítá, jídla, co měla ráda, už moc nechce a ve finále jediné jídlo, kterého sní dost, je pečené kuře bez přílohy (výjimečně do ni dostanu brambory, ale musím na ně dát viditelný kus másla :roll: ).

Dneska jsem do ni dostala 4 lžičky takového jídla z quinoou, fakt dobrého, ale nejí to. Jen když dam nahoru máslo. Ale takhle to proste nejde a navíc stejně po 4 soustu usoudila, že si dá jen to máslo :lol:

Co mám dělat? Nikdy nebyla do jídla nucena, od začátku razím přístup, že jist nemusí, i když teď už to nezvladam a nutim ji to, ale ne ze bych ji cpala lžičku do krku :) Nikdy u toho nekoukala na pohádky, nikdy to nebylo “když snis toto dostaneš tamhleto”. Myslím, ze jsme žádný chyby snad neudělali, ale takhle se to celé po…

Abych napsala vše, tak velmi dobre snida (opět jen svá 3 jídla, ale s tím nemam takový problém - vajíčka, ovesnou a pohankovou kasi a bananove livance se zakysanou. Vždy sní i ovoce. K vajickum si dá kousek chleba s máslem). Sní toho jak já. Dneska snedla 6 livancu a půlku zakysaný.

K svacine ji davam ovoce nebo kapsicku, to miluje. Když dělám livance, tak si dá pak třeba 4 ještě na svačinu. Občas si dava i lyofilizovany ovoce. Svacinka je za me tedy taky ok.

A pak už je to až do večera špatný. Oběd jsem popsala. Včera bylo kuře a snedla cele stehno a 2× do pusy batatu.

K svacine jsem ji teď poprvé dala ochucenou matyldu a snedla půlku. Jinak davam jogurt, ale ten velmi často nechce (bez prichute). Miluje šunku, tak občas taky dostane, ale rozhodne nechce kuřecí ani krutí, pekne vepřovou. Sýry - má zájem o babybell, ale jednou si kousne. Takové ty tyčinky Matylda atd ji občas, ale sní sotva půlku. Občas ji namazu chleba s máslem, ale chce jen máslo a chleba plive, takže je to zase boj. Občas si dá půlku banánu.

Večeře: buď studena (chleba, avokadova pomazanka s lucinou, sunka, syr který většinou nesni, vajecna omeleta) anebo těstoviny (kupovane z DM - zeleninové tortelliny, ty milovala, teď už bych řekla, ze je ani moc nechce). Občas zbytky od oběda smíchaný do omelety - to jí taky jen občas. Po veceri ji davam půl hrnku mléka, to má rada.

Všechny porce kromě snídaně a svačiny dopo jsou malinke.

U babičky jí lépe, ale taky se to horší. Posledně jedla kachnu (jen maso), fleky a grilovaný kuřecí maso, to snedla víc jak ja. Ale dobre to určitě není, aby toto jedla. Obecně má ráda spis výrazný chutě.

A ja se ptám co mám dělat dal, protože je drobek, jídlo ji nutit nemohu a dělat denně kuře asi taky ne. Má na svuj věk málo zubu, ale rozhodne už zvladne kousat cokoliv a zeleninu do ni nedostanu. Jedine rajčata, kdyz jsou se slabou slupkou anebo výjimečně sní okurku. Nějaký luštěniny - nic. Přílohy - nic, jen rýže. Ryby - jen losos ale sní 3× do pusy.

A zároveň musím napsat, ze nejsem velká kuchařka a vůbec me nenapadá, co vařit aby ji to chutnalo, proste neumím vymyslet ty chutě k sobě, dělám jen dle receptu. Říkala jsem si, ze zkusím nějaké kari s ryzi a kokos mlékem, ale nevím.

Už jsem bezradna :? Napadlo me vynechat ty svačiny, aby měla hlad, ale od mala je naucena na 5 jídel a myslim si, ze mezi snídani a obědem ma hodně aktivit a proste hlad ma. Sní to jak nic, jen je pak problém oběd, ale od svačiny ubehnou 3h. A mezi obědem který téměř nejí a veceri je 6h, tak si říkám, ze to je taky dost dlouhá doba, navíc kdyz oběd bývá 0.

Za každou radu budu vděčná a omlouvám se za délku příspěvku. Budu ráda i za tipy na jídla nebo svačiny. Delala jsem si plany, jak budu dělat ruzne placicky na svačinu, ale skvělé batátové ani neochutnala (vyzkoušeno 3×) a nějaké muffiny atd dopadly stejně. O sladké zájem nemá, kdyz si koupim kolacek atd, jen ho olizne a víc nechce.

Děkuju :srdce:

Po druhým odstavci jsem usoudila, že to dítě ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
12.9.23 15:03

Vzdyt toho sni hromadu, jen prestava jist to, co ji nechutna. Co je spatneho na tom, dat na quinou maslo, kdyz ji pak sni?
6 livancu v zivote moje dite nesnedlo, ani jedno.
Pak uz jsem to nedocetla, nejedlik vypada jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
12.9.23 15:04
@Atisia píše:
Po druhým odstavci jsem usoudila, že to dítě ji.

Dobry, tak to nejsem jedina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 15:08
@blumen píše:
Dobry, tak to nejsem jedina :mrgreen:

To jste me pobavily :D

Dat ji nahoru máslo není vůbec problém, ale sní 3-4× do pusy a pak chce jen máslo, které miluje a snad by ho jedla 5× denně po lzicich :lol:

Já nemam problém s tím, ze si vybírá. Jenže nám ze všech jídel zbylo to pitomy kuře a nový jídla neochutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.9.23 15:09

U nás se nesnídá. Nechce. Většinou stačí ovoce, přesnídávka
Co opravdu nefrci je sladký oběd/večeře. Kaše, placky, knedlíky… ani to neochotná. Další co není oblíbené jsou kusy masa. Ani malinké. Mleté ale vede Žebříček
Zelenina, ovoce, rýže, vývary, brambory, sýry, těstoviny, omáčky (ne rajská)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76238
12.9.23 15:14
@JekPetrov píše:
To jste me pobavily :D

Dat ji nahoru máslo není vůbec problém, ale sní 3-4× do pusy a pak chce jen máslo, které miluje a snad by ho jedla 5× denně po lzicich :lol:

Já nemam problém s tím, ze si vybírá. Jenže nám ze všech jídel zbylo to pitomy kuře a nový jídla neochutna.

děti většinou nemají rády experimenty v jídle, a nejraději mají ta nejjednodušší jídla, moje dcera jednu dobu také milovala samotné máslo a „kradla“ ho po lžičkách, nyní už ji to ani nenapadne,
a quinou a batátové cokoliv by ani neochutnala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.9.23 15:15
@JekPetrov píše:
To jste me pobavily :D

Třeba, krůtí není kuře, králík není kuře dušenou mrkev, brambory k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.9.23 15:17

@Atisia
Sladké u nás taky nefrčí v žádné podobě (kromě té Matyldy a ovoce)
Polévky nic.

Ona by ideálně jedla jen maso, dříve jedla masové kuličky (a to si dala i kaši), ale poslední pokus dopadl pliváním. Možná ale bylo moc horko a to nejedla - což chápu. Tak je ještě zkusím.

Vepřové nejí anebo ho neumím dobre udělat (veprovou panenku třeba nechtěla).

A hovězí jí jak kdy, ale to já upřímně nedělám - neumím, tak to jí u babičky, ale hit je jen to kuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
12.9.23 15:17

Co nějaké polévky? Třeba hrášková s kostičkama, dýňová, brokolicová, kuřecí vývar - třeba by kromě kuřete snědla i trochu zeleniny. Co na její váhu říká pediatr? Dle popisu mi taky nepřijde, že by byla nejedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí