Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj,
dcera má dva a čtvrt a pořád ji trápí seborea. Jednu dobu jí pomáhal speciální šampon, ale teď se jí zase udělala strašná vrstva. Takže jsem jí to po dlouhé době vzala Infadolanem a vycesala. To sice pomohlo, ale má šíleně mastné vlasy. Včera jsem jí to dvakrát umyla Shaumou a pořád je má šíleně mastné. Nemluvě o tom řevu při mytí. Nevíte, čím ji to mám umýt?Děkuji.
a proč jsi zase nepoužila ten speciální šampon?
![]()
teda namatlat dítěti hlavu Infadolanem by mě nenapadlo ani v nějakém rauši
@Prostě Vodnář Děkuji, mrknu na to.
@stinga Protože ten používáme třikrát týdně, ale očividně přestal nějak zabírat a dcera už měla dost silnou vrstvu suché kůže, kterou už bylo potřeba vyčesat. Infadolan nám doporučila doktorka na seboreu, když měla dcera tři měsíce.
@Anonymní píše:
Ahoj,
dcera má dva a čtvrt a pořád ji trápí seborea. Jednu dobu jí pomáhal speciální šampon, ale teď se jí zase udělala strašná vrstva. Takže jsem jí to po dlouhé době vzala Infadolanem a vycesala. To sice pomohlo, ale má šíleně mastné vlasy. Včera jsem jí to dvakrát umyla Shaumou a pořád je má šíleně mastné. Nemluvě o tom řevu při mytí. Nevíte, čím ji to mám umýt?Děkuji.
fííha infadolan dostat z vlasu bude náročné…normálně z rukou bych použila jar..ale do vlasu nevím tedy… nám radila doktorka olejíček… hodně olejíčku do vlasu, nechat působit a pak vyčesat..ale infadolan do vlasů… nenapadlo by mě to. Je to strašně hutné
Vzala bych to nějakým úplně obyčejným šamponem a několikrát po sobě.
A na tu seboreu používáš co? Mě se u syna osvědčil šampon od Vichi. Ale neměl to až tak dramatické…
Já teda na seboreu používala vždy buď dětský olej nebo potom excipial u lipolotio to se rozhodne vymývá lepe
Úplně ze začátku jsme používali dětský olejíček. Jenže to měla všude, i na čele a v obočí, tak nám doktorka řekla, ať ji na to dávám ten Infadolan. Jenže ten se z vlasů špatně vymývá a jak dceři začali růst vlasy, tak jsme přešli na Líbila šampon. Po 14 dnech pravidelného používání ji ta seborea zmizela. Jenže teď přes léto i přes to, že pořád používá ten šampon, tak se jí zase objevila. Vůbec nemizí a už se jí začala rozlezat i na čelo. Proto jsem jí to včera pořádně namazala tím Infadolanem a vše vycesala. No jenže teď má mastné vlasy.
@Anonymní píše:
@Prostě Vodnář Děkuji, mrknu na to.
@stinga Protože ten používáme třikrát týdně, ale očividně přestal nějak zabírat a dcera už měla dost silnou vrstvu suché kůže, kterou už bylo potřeba vyčesat. Infadolan nám doporučila doktorka na seboreu, když měla dcera tři měsíce.
aha, dcera měla seboreu také a měli jsme na to nějaký speciální dvousložkový přípravek, který jsem koupila přes internet, stálo to asi 500 tehdy,
používali jsme to dost dlouho, trochu to pomohlo, ale úplně dokonalé to nebylo, pak po nástupu do práce jsem na to už neměla tolik času, tak jsem nepoužívala nic zvláštního, jen ten léčivý šampon a ono to postupem věku vymizelo - myslím, že to bylo spíš tím, že z toho dcera „vyrostla“ než tím šamponem
Infadolan je z velké části vazelína, takže si umím představit, co udělá s vlasy, i s tou seboreu. Občas ho používám na noc na obličej a ráno si samozřejmě musím mýt vlasy. Na seboreou jsem trpěla v pubertě zhruba do 25. Pak jsem zjistila, že mi vadí jíst běžné množství sacharidů a seborey jsem se tím zbavila. Tedy taky to mohlo být tím, že jsem z toho „vyrostla“, ale v tom případě to bylo skoro že dne na den. Stoprocentně vlasy odmastí Urtekram Rassoul, otázka je, jak na to bude reagovat dětská pokožka s tou seboreou. Pamatuju si, že z těch levnějších přípravků mi v mládí na ni fungoval šampon od. Dr. Müllera s octopiroxem. Vypadá, že se vyrábí i v současnosti. Na kůži podél vlasové hranice, kam se mi rozlézala taky mi fungoval mycí gel od Biodermy přímo na to určený. Taky se myslím dosud vyrábí.
Na soboreu pomohlo napatlat trochou olivového nebo slunecnicoveho oleje a vydrbat kartáčkem na zuby.
Vlasy od petroleje (likvidace vsi
) mi rodiče umyli jarem a mám je krasne.
Ahoj,
dcera má dva a čtvrt a pořád ji trápí seborea. Jednu dobu jí pomáhal speciální šampon, ale teď se jí zase udělala strašná vrstva. Takže jsem jí to po dlouhé době vzala Infadolanem a vycesala. To sice pomohlo, ale má šíleně mastné vlasy. Včera jsem jí to dvakrát umyla Shaumou a pořád je má šíleně mastné. Nemluvě o tom řevu při mytí. Nevíte, čím ji to mám umýt?
Děkuji.