Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@stinga ne ty jo
myslíš, že by to mohlo být tím? 😥 Ta teda nikoho nenapadla.
@Anonymní píše: Více
Mě by teda napadla když vše ostatní je vporadku..právě tu by mohla odhalit ta MR. Na CT vidět není. To se divím že je to nenapadlo. Bolesti hlavy máš právě od toho blbého vidění…mě taky vždy bolí hlava kdyz sundám brýle nebo když jsem je měla už slabe
KECAS. To je prvni vec, ktera se zkouma po tom, co se vylouci problem v oku.
Jinak, ano, roztrousena skleroza to byt muze, stejne tak i rada degenerativnich onemocneni ocniho nervu.
Nicmene, zkusit muzes toto:
okamzite vyradit veskere cukry a mezi to patri i mouka, skroby, ryze, brambory, testoviny, chleba.
Dale najedes na bezlepkovou a bezmlecnou dietu.
Zacnes brat VitD (minimalne 5000 jednotek denne), magnezium, celou rodinu vitB.
Na teto diete budes minimalne pul roku. Nejlepe dele. A uvidis, zda dojde ke zlepseni.
Hm.. nejsem zdravotník a s očima mám jen osobní zkušenost - operace a brýle (stejně je ke stáru zas musím na řízení nosit a poslední rok ani nenavlíknu jehlu, takže už i na blízko), ale u mne se jedná o klasickou měřitelnou oční vadu
u tebe bych poslechla Pinkie a trvala bych na MR, já jsem typ, co musí vždycky najít příčinu/důvod.. za každou cenu, kterou mohu dát…
@PinkiePieCutie tak předpokládám, že když mě poslali na kompletní neurologické vyšetření do nemocnice přímo a CT hlavy, tak aby vyloučili další aspekty. O RS nikdo neřekl ani slovo nicméně ani chápu, že tu odhalí jen MR. Mám i kompletní testy na potravinové alergie jak mléko, tak histamin, lepek atd. Cca půl roku staré a ani v potravinovych alergenech se nic nenašlo. Mineralogii z krve mám taky vše v normě. Já taky musím znát důvod, protože tím že ho neznám, tak se mi logicky horší psychika😥a začíná převládat strach a úzkost.
@PinkiePieCutie Vít D, B a magnosolv beru už jak dlouho k tomu i draslík. To mám doporučeno od obvodaka na psychiku. V tomu i ty multivitamíny centrum pro ženy 1× denně. Ale mineralalom je z krve úplně ok i vápník.
alergie na lepek muze bezet skryte a tyto testy testuji myslim celiakii, jenze lepek ti muze skodit dost silne i bez celiakie.
Podivej se, muzes se tim ridit, nebo nemusis. Ja te premlouvat nebudu.
Na tom testu, kde se divas na problikavajici sachovnici bilych a cernych ctverecku a meri se jak ocni nerv prenasi vzruchy do mozku jsi byla?
@PinkiePieCutie ano. U ocare snad na 8 přístrojích co tam všechny má, tak přímo na oční klinice Geminy na těch jejich co tam maji. Ale nikdo nenašel příčinu. Nabídli mi, že mi mohou vyměnit čočku, ale že mi nezaručí, že to pomůže a tou výměnou mi seberou vidění na blízko. Ta Dr v Gemini mi tam řekla, že by do toho nešla operovat zdravé oči naprosto čisté a bez nálezu. Takže jsme se domluvili, že v polovině června ko a vidíme co dál 🤷
to se také divím, že to nikoho nenapadlo, já jsem naprostý laik, ale vím, že RS se projevuje mimo jiné i rozostřeným a dvojitým viděním - každý s rs má jiné příznaky, ale tohle je známé
Krom těch problémů se zrakem nemáš pocit, že se zhoršila chůze a celkově pohyb?
Nech se poslat na vyšetření na neurologii. Kamarád měl taky poruchu zraku a byla to roztroušená skleróza. Zaléčili ho a je v pořádku, ale to je individuální.
Dobrý den, prosím o zachování anonymu a děkuji. Stalo se někomu z vás, že by během posledního roku přestával vidět na dálku, ale už i blízko? Vidět jakoby rozmazané, dvojité, občas bolesti hlavy. Ocař ani soukromá klinika netuší, čím to je způsobené. Na všech přístrojích vše ok, dioptriema to není a ani šedý zákal. Krevní obraz mám ok, cukr i štítnou žlázu taky. CT mozku a neurologické vyšetření také ok. Zbývá prý zkusit snad jen MR, ale když prý CT bylo ok, tak Dr nepředpokládají, že by MR něco našla. Jde o obe dvě oči stejně. Jsem aktivní řidička a začíná to být i v řízení už překážka, jsem úzkostlivý člověk a beru AD nejnižší nasazovací a udržovací dávku venlafexin 75 cca 2 roky jinak žádné prášky. S ničím se nelecim. Žádné infekce nebo nemoce jsem neprodělala. Nemáte někdo třebas stejný problém nebo nenapadá vás, čím by to mohlo být? Začínám být zoufalá a Dr taky neví 😥 je mi 45, nekouřím, nepiju alkohol ani kafe a nikdy žádné drogy. Dálka je problém, ale začíná i blízko. Migrény jsem nikdy nemela. Žádné psychické problémy nemám, vše je ok, jsem v klidu doma. Moc děkuji za každý názor.