Přestávky ve škole budou jen pět minut, není to málo?

Anonymní
4.8.26 13:21

Přestávky ve škole

Zdravím všechny, v září nastupuju na střední a na školu, kam jdu jsou přestávky jen 5 minut a to ještě se na každou hodinu chodí do jiné třídy. Což mi přijde dost málo na to, že mám jít ještě do jiné třídy, to člověk dojde do třídy a je hodina a z přestávky nic. Jen velká přestávka je 20 minut. Přijde vám to málo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
79839
4.8.26 13:23
@Anonymní píše: Více

ne, vždycky to tak je, a tu krátkou přestávku budete mít všichni, nejen ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6441
4.8.26 13:36

Také jsem to tak měla na střední. Na záchod a přechod stačí. Najíš se o velké.
My ještě začínali v 7:45 a tím, že byly ještě ty kratší přestávky, tak jsme končili o hodinu dříve s 6 vyuč. hodinami, než ostatní.
Ségra byla na střední o ulici dál a vždycky mi záviděla :mrgreen:

Jo! Jednu nevýhodu to mělo.
Nestíhala jsem si napsat na lavici tahák :roll:

Příspěvek upraven 04.08.26 v 19:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
4.8.26 13:49

Tak mě to tedy málo přijde. my vždycky mívali 10 min a svačinovou myslím 20. Ale škola se 3 patry, takže než se přešlo ze 005 do 211, chvilku to zabralo. Nemluvě o chození do tělocvičny, což znamenalo do suterénu pro věci a pak takovou dlooouhou chodbou do samostatného traktu.
Ale tak zase, když to na té škole mají takhle zavedené, nenaděláš nic :nevim: Určitě to stíhat jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36905
4.8.26 13:56

Taky mi to přijde docela málo. My jsme měli myslím 5 minut mezi první a druhou hodinou a pak po 10 minutách. Velká 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3222
4.8.26 14:42

Taky mi to příjde málo, ale neuděláš s tím asi nic.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
4.8.26 14:47

Meli jsme na střední nektere přestávky 5 minut, některé 10 a velkou 20. Přesun z přízemí do třetího patra vetsinou zabral tu petiminutovou prestavku :) Zvyknes si, presouvali jsme se na každou hodinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11950
4.8.26 14:49

Taky jsme to tak na střední měli. Koncili jsme pak ale už ve 2 odpoledne. Neměli jsme teda ani žádnou přestávku na oběd. Ten pro zájemce byl právě pak po té 14h ve vedlejší škole. Kazdy rok nás i nechávali hlasovat zda chceme takto a nebo delší přestávky, případně třeba jednu delší na oběd kolem poledne a pak ještě 2h odpoledka. Vždycky bylo jednoznačně odhlasováno že chceme kratší přestávky a končit dřív. Bylo to fajn jak pro místní tak i pro dojíždějící, protože jsme pak stíhali i s tím obedem autobusy/vlaky co nám jezdily cca kolem 15h, jinak bysme jeli domů třeba až kolem 17h…přesouvali jsme se taky ruzne mezi učebnami a i mezi 2 budovami které byly propojené jen spojovací chodbou u satén a nebo pak ve 4 patře… plus tělocvična byla taky samostatná budova napojena u saten. Ne teda každou hodinu ale tak ob hodinu jo..a ještě jsme se převlékali nejen na tělocvik ale i na praktická cvičení v odborných učebnách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
4.8.26 14:53
@Vladusxx píše: Více

Taky jsme neměli přestávku na oběd, jídelnu jsme neměli, takže nejčastěji jsme koncili po druhe a celá trida jsme dojizdeli. Takze rozutect na autobusy a vlaky a obed doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9566
4.8.26 14:57

Tak to mají v jedné střední škole, kterou má mladší dcera ve výběru.
Jeli jsme tam na den otevřených dveří. Už tam na to bylo upozorněno, že se často mění rozvh a mládež se prostě musi přizpůsobit. Škola má několik prostorů na přebíhání a musí se stíhat. Nejhorší je to v prváku, než si zvyknou. Protože na ZŠ má většina kmenovou třídu a přesouvají se jen občas do odborných učeben, ale pořád v jedné budově, ještě je vede učitel, protože odemyká. Tady se přebíhá dál a častěji. Už je nikdo na určené místo nevodí. Pochopitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17954
4.8.26 15:10
@stinga píše: Více

Myslim, že někomu jsou prázdniny dlouhý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17088
4.8.26 15:12

No málo… asi záleží co o té přestávce chceš dělat. :D
Na ten přechod do jiné třídy to opravdu stačí. My jsme tenkrát měli přestávky desetiminutové a bylo to teda fajn. :P
Kolikrát jsem si v rychlosti ještě něco přečetla ze sešitu nebo povykládala s holkama. I ten záchod se někdy stihl. Ale je pravda, že my jsme se každou hodinu nemuseli stěhovat do jiných učeben.

Ale jinak si myslím, že si zvykneš a pak ti to už ani nepřijde. Můj syn to má na SŠ taky tak a první hodinu mají už od 7:45. Oni přebíhají skoro všude a stíhá to.
Tak ať se ti v té nové škole líbí a hlavně ať tě to baví. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43676
4.8.26 15:13

Dcera to taky tak měla. A začínali před osmou. Myslím, že 7:50. Mívali i nulté hodiny, 2× týdně myslím. Zase končili dřív. Měli to kvůli dojíždějícím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12312
4.8.26 15:15

Také jsme to tak měli. Na wc jsem chodila při přesunu.
A jak bylo zmíněné, nakonec to byla výhoda. V pátek jsme končili brzy, ale často v týdnu začínali již v 7h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
4.8.26 15:16

Zažívali to asi všichni. Někdy si sotva člověk připravil učení, pokec s kámoškou a zase učení. Ale kdo by chtěl zůstávat ve škole do večera? Když budou delší pauzy… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí