Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
ne, vždycky to tak je, a tu krátkou přestávku budete mít všichni, nejen ty
Také jsem to tak měla na střední. Na záchod a přechod stačí. Najíš se o velké.
My ještě začínali v 7:45 a tím, že byly ještě ty kratší přestávky, tak jsme končili o hodinu dříve s 6 vyuč. hodinami, než ostatní.
Ségra byla na střední o ulici dál a vždycky mi záviděla ![]()
Jo! Jednu nevýhodu to mělo.
Nestíhala jsem si napsat na lavici tahák ![]()
Příspěvek upraven 04.08.26 v 19:17
Tak mě to tedy málo přijde. my vždycky mívali 10 min a svačinovou myslím 20. Ale škola se 3 patry, takže než se přešlo ze 005 do 211, chvilku to zabralo. Nemluvě o chození do tělocvičny, což znamenalo do suterénu pro věci a pak takovou dlooouhou chodbou do samostatného traktu.
Ale tak zase, když to na té škole mají takhle zavedené, nenaděláš nic
Určitě to stíhat jde.
Taky mi to přijde docela málo. My jsme měli myslím 5 minut mezi první a druhou hodinou a pak po 10 minutách. Velká 20.
Meli jsme na střední nektere přestávky 5 minut, některé 10 a velkou 20. Přesun z přízemí do třetího patra vetsinou zabral tu petiminutovou prestavku
Zvyknes si, presouvali jsme se na každou hodinu..
Taky jsme to tak na střední měli. Koncili jsme pak ale už ve 2 odpoledne. Neměli jsme teda ani žádnou přestávku na oběd. Ten pro zájemce byl právě pak po té 14h ve vedlejší škole. Kazdy rok nás i nechávali hlasovat zda chceme takto a nebo delší přestávky, případně třeba jednu delší na oběd kolem poledne a pak ještě 2h odpoledka. Vždycky bylo jednoznačně odhlasováno že chceme kratší přestávky a končit dřív. Bylo to fajn jak pro místní tak i pro dojíždějící, protože jsme pak stíhali i s tím obedem autobusy/vlaky co nám jezdily cca kolem 15h, jinak bysme jeli domů třeba až kolem 17h…přesouvali jsme se taky ruzne mezi učebnami a i mezi 2 budovami které byly propojené jen spojovací chodbou u satén a nebo pak ve 4 patře… plus tělocvična byla taky samostatná budova napojena u saten. Ne teda každou hodinu ale tak ob hodinu jo..a ještě jsme se převlékali nejen na tělocvik ale i na praktická cvičení v odborných učebnách..
@Vladusxx píše: Více
Taky jsme neměli přestávku na oběd, jídelnu jsme neměli, takže nejčastěji jsme koncili po druhe a celá trida jsme dojizdeli. Takze rozutect na autobusy a vlaky a obed doma..
Tak to mají v jedné střední škole, kterou má mladší dcera ve výběru.
Jeli jsme tam na den otevřených dveří. Už tam na to bylo upozorněno, že se často mění rozvh a mládež se prostě musi přizpůsobit. Škola má několik prostorů na přebíhání a musí se stíhat. Nejhorší je to v prváku, než si zvyknou. Protože na ZŠ má většina kmenovou třídu a přesouvají se jen občas do odborných učeben, ale pořád v jedné budově, ještě je vede učitel, protože odemyká. Tady se přebíhá dál a častěji. Už je nikdo na určené místo nevodí. Pochopitelně.
No málo… asi záleží co o té přestávce chceš dělat. ![]()
Na ten přechod do jiné třídy to opravdu stačí. My jsme tenkrát měli přestávky desetiminutové a bylo to teda fajn. ![]()
Kolikrát jsem si v rychlosti ještě něco přečetla ze sešitu nebo povykládala s holkama. I ten záchod se někdy stihl. Ale je pravda, že my jsme se každou hodinu nemuseli stěhovat do jiných učeben.
Ale jinak si myslím, že si zvykneš a pak ti to už ani nepřijde. Můj syn to má na SŠ taky tak a první hodinu mají už od 7:45. Oni přebíhají skoro všude a stíhá to.
Tak ať se ti v té nové škole líbí a hlavně ať tě to baví. ![]()
Dcera to taky tak měla. A začínali před osmou. Myslím, že 7:50. Mívali i nulté hodiny, 2× týdně myslím. Zase končili dřív. Měli to kvůli dojíždějícím.
Také jsme to tak měli. Na wc jsem chodila při přesunu.
A jak bylo zmíněné, nakonec to byla výhoda. V pátek jsme končili brzy, ale často v týdnu začínali již v 7h.
Zažívali to asi všichni. Někdy si sotva člověk připravil učení, pokec s kámoškou a zase učení. Ale kdo by chtěl zůstávat ve škole do večera? Když budou delší pauzy… ![]()
Zdravím všechny, v září nastupuju na střední a na školu, kam jdu jsou přestávky jen 5 minut a to ještě se na každou hodinu chodí do jiné třídy. Což mi přijde dost málo na to, že mám jít ještě do jiné třídy, to člověk dojde do třídy a je hodina a z přestávky nic. Jen velká přestávka je 20 minut. Přijde vám to málo?