Přestup na jinou VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přestup na jinou VŠ
Mám dotaz jak to je s ukončením, nebo přerušením studia na dosavadní VŠ, když jsem přijatá někam jinam. Na staré VŠ jsem nedodělala všechny zkoušky a už to nemám ani v plánu, když jsem přijatá jinde. Zápis mám na začátku července. Stačí když už prostě v příštím semestru na starou vš nepřijdu a oni mě vyhodí, nebo se musím o to postarat já nějakou jinou cestou(žádost o přerušení)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Škola by měla mít formulář, něco jako zanechání studia. Je lepší to udělat oficiálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adel-ajda Radši to ukonči hned, nemám sice přesné info, ale za delší studium se teď tuším platí a nikdy nevíš, jestli tě druhá vejška taky třeba nebude bavit, nebo se nečekaně vyskytnou problémy a budeš to chtít řešit natahováním studia. Tak aby tě to pak nestálo majlant.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adel-ajda
Kvůli poplatkům ukonči studium ty (žádost o ukončení studia). Co se týče přerušení, tak záleží jaké máte podmínky - pokud nesplňuješ podmínky pro postup dál, tak ti ho imho nepovolí, ale když se ke studiu vracet nechceš vracet, tak proč přerušovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca dcera to tak měla a právě dávala formulář zanechání, ne přerušení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc. Našla jsem na stránkách výstupní list(při ukončení studia). A prosím o radu jestli ho mám podat hned po zápisu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adel-ajda prý je nejlepší to podat tak, aby skončilo jedno studium a druhý den navazovala už ta druhá škola. A dcera říká, že úplně nejlepší je zavolat si na studijíjní přímo vaší školy a domluvit se, tam s tím mají největší zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka
Tak on není důvod přerušovat, když se nechce vracet. Navíc pro přerušení jsou určitá pravidla (dle školy)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca proto píšu, že má poslat zanechání studia, ne přerušení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radím hned ukončit studium, nahlásit se na ÚP, hledat brigádu apod. Určitě nezůstávej na škole proto, aby ti to navazovalo. I kdyby sis teď musela platit zdravotní pojištění sama, furt tě to vyjde levnějš než pak platit prodlužování studia. (délka studia, které je na VŠ zadara, se počítá na dny, takže bych fakt neotálela). Mně kdysi „dobře“ poradila má máma, abych se neodhlašovala a ukončila to až po zapsání na novou VŠ, že nebudu platit zdravotní a ona si mě bude odečítat z daní, no rozhodně se to finančně nevyplatilo. Jeden rok jsem pak platila jak mourovatá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle mě je teď doba ukončení studia už jedno, stejně tento rok už je započítaný. Ale jinak jsem taky pro to ukončit studiu na vlastní žádost, vypadá to líp v životopise. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adel-ajda píše:
Mám dotaz jak to je s ukončením, nebo přerušením studia na dosavadní VŠ, když jsem přijatá někam jinam. Na staré VŠ jsem nedodělala všechny zkoušky a už to nemám ani v plánu, když jsem přijatá jinde. Zápis mám na začátku července. Stačí když už prostě v příštím semestru na starou vš nepřijdu a oni mě vyhodí, nebo se musím o to postarat já nějakou jinou cestou(žádost o přerušení)?
I když jsi přijatá jinam, tak studentem budeš až od 1.9..
Ukončení studia s tebou vyřídí na studijním oddělením, vyplníš list o ukončení studia.
Netuším, jak dlouho už studuješ, ale máš pouze 4 roky zdarma, takže si pěkně rozmysli jak to budeš mít, jinak tě bude stát započatý další semestr cca 18 tisíc.
- Citovat
- Upravit
@Aspera píše:
Dle mě je teď doba ukončení studia už jedno, stejně tento rok už je započítaný. Ale jinak jsem taky pro to ukončit studiu na vlastní žádost, vypadá to líp v životopise.
započítávají se dny, ne roky (semestry), takže ukončit ihned…
@blabla123 píše:
I když jsi přijatá jinam, tak studentem budeš až od 1.9..
Ukončení studia s tebou vyřídí na studijním oddělením, vyplníš list o ukončení studia.
není to náhodou u VŠ tak, že studentem je ode dne zápisu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit