Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Angua Tohle je oblast Troy, Auburn Hills takova aglomerace ta mestecka jsou tam na sebe nalepena, je to blizko Detroitu… A kolik jste platili poplatky?
My jsme byli na Floridě v St. Augustinu. Poplatky jsme žádné neplatili
Jako jaké myslíš? Internet a telefon akorát, to bylo dohromady asi za 11 dolarů na měsíc paušál, místní hovory jsou zdarma, dálkové jsme nepotřebovali. V bance je všecko zadarmo. Autobus stál dolar - to byl takový mikrobus a jezdil co hodinu. Jinak nic… Třeba odpad, to tam nebylo, nemovitost jsme nevlastnili, auto jsme neměli, tak to nevím. Ale jiní Češi auto měli a nikdo neříkal, že by to bylo nějak drahé… To by jinak neměli
Pojištění jsme měli z ČR, energie byly v nájmu. Na začátku se ještě většinou platí deposit - tak ve výši jednoho nájmu, kdybyste tam něco rozbili. Když bude vše OK, tak vám to pak vrátí.
@Kobliha51 píše:
Když tam máš pár známých žijících v okolí, tak se zeptej jich. Vždyť určitě taky nějak musejí bydlet, platit energie a určitě by to byly údaje nejaktuálnější. Já bych to tak řešila.A určitě jeďte. Každá zkušenost dobrá.
To mi přijde taky nejrozumnější. Ale chápu to tak, že když o tom manžel nesmí mluvit, tak by se asi neměl ani ptát ![]()
Ja bych urcite nevahala, ja jsem zila v NYC a platily jsme 1000 dolaru mesicne za tripokojovy byt a poplatky energie s internetem byly okolo 60 dolaru max. A ceny v NYC jsou hodne vyssi nez v okolnich statech. Pro malou to bude skvela prilezitost hlavne na anglictinu. A jidlo je tam levnejsi v obchodech, elektronika, obleceni atd taky
Ne neni to si zarizuje kazdy sam stejne jako tady v cechach. Pokud pronajimas od primo od majitele, tak se vetsinou zalohy plati jemu aspon my jsme to tak mely a pak nam vzdy prinesl uctenky a na konci roku jsme se vyrovnaly, nam neco malo doplacely
staci se podivat jestli cena zahrnuje utilities nebo ne ![]()
Ahoj,
absolvovala jsem toto vloni
. Bydleli jsme v Auburn Hills a rada ti zodpovim vse mozne, klidne napisi i pediatru a ruzne tipy na vylety atd. Oblibila jsem si to tam a klido bych se vratila.
Odletali jsme se 2detmi (mladsi na den presne 2mesice, starsi 22mesicu). Leteli jsme primym letem Frankfurt - Detroit, cesta probehla v pohode. Auto jsme meli sluzebni, pojisteni nam platila taky firma a dost dobry - vse bylo zahrnuto vcetne lekarskych prohlidek. Bydleli jsme v Beacon Hill apartmanech. Voda a elektrina je zahrnuta v najmu. Najem nam platila firma, takze nam zas tolik nevadilo kolik. Pokud bysme jeli znovu, tak volime asi Rochester. Zalezi, kde bude presne manzel pracovat. Pokud chce, tak mi napis SZ a ja rada zodpovim, co budu vedet.
Michigan je krasny a okoli Detroitu neni tak spatny, jak se rika.
@LenkaTho Ahooj
Teda to jsi mi udelala radost, to je presne tomisto i na ty apartmany jsem koukaala
Az dite vecer usne sesmolim ti SZ a na par veci se poptam dekuju moc za ochotu
![]()
Ahoj ![]()
Potrebuji radu.
Muz dostal nabidku na praci v USA, jezdil by kamionem, na vikendy byval doma. Ja mam rodicak, mame dceru, cca 11mesicu.
Myslite, ze se vyplati jet? Ja bych jela hrooozne rada. Mist k bydleni je hodne, tak nevime kde co vybrat. Uz davno jsme se tam chteli podivat.
Co myslite?
Da se to utahnout? Chlap plat a zenska rp z cr? A pujde to vubec??
@Anonymní píše:
Ahoj
Potrebuji radu.
Muz dostal nabidku na praci v USA, jezdil by kamionem, na vikendy byval doma. Ja mam rodicak, mame dceru, cca 11mesicu.
Myslite, ze se vyplati jet? Ja bych jela hrooozne rada. Mist k bydleni je hodne, tak nevime kde co vybrat. Uz davno jsme se tam chteli podivat.
Co myslite?
Da se to utahnout? Chlap plat a zenska rp z cr? A pujde to vubec??
Za mne spis nebrat, soferi tady jsou takova spodina, páč řídit umí každej. Hodně i o tom kde byste se usadili, možná dobrá zkušenost ale nic víc.
No předně ty by jsi RP neměla. Dál si zjistěte jak s vízem, jelikož to není tak snadné dostat pracovní povolení.
Ze zacatku, myslim tak tri mesice, muze fungovat/ridit na mezinarodni ridicak.
Když tam máš pár známých žijících v okolí, tak se zeptej jich. Vždyť určitě taky nějak musejí bydlet, platit energie a určitě by to byly údaje nejaktuálnější. Já bych to tak řešila. A údaje pár let staré ti budou k ničemu. Podívej se, jak rychle se mění ceny u nás.
A určitě jeďte. Každá zkušenost dobrá.
Příspěvek upraven 30.09.13 v 10:54