Přesun do USA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.9.13 08:18

Presun do USA

Ahoj vsem, omlouvam se, ze pisi anonymne, ale manza o tom ma zakazano prisne mluvit a neni to jiste a mnoho lidi me tu zna. Jde o to, ze v ramci jeho firmy mu byla nabidnuta pozice v Michiganu. Mame nasazeneho brouka v hlave, zda do toho jit ci ne. zatim by to bylo na dva toky minimalne, potom lze kontrakt prodlouzit nebk se vratit. Mame rocni holcicku, takze to neni jen o nas dvou. Mame tam par znamych v okoli, prave diky manzelove praci, ale i tak. Anglicky umime oba, plat by dostal slusny, jedine co me proste trochu brzdi je to, ze nevim jake jsou napr. Naklady na jidlo, obleceni, elektriku, poplatky atd. Pojisteni by mel zarizene pres firmu.
Bud moc rada, kdyz mi nekdo poradi a napr prida nejake postrehy :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.9.13 08:21

Vzhledem k tomu, že dítku je teprve rok, tak bych neváhala. Kdyby už bylo školkové, nebo dokonce školou povinné, bylo by to jiné. Tohle je ale hodně velká příležitost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.13 08:23

@martina.se To je prave urcite pravda, myslim, ze pokud nekdy, tak ted by to pro ni bylo nejprijatelnejsi obdobi :think:

• Citovat
  • Upravit
2663
30.9.13 08:27
@Anonymní píše:
Ahoj vsem, omlouvam se, ze pisi anonymne, ale manza o tom ma zakazano prisne mluvit a neni to jiste a mnoho lidi me tu zna. Jde o to, ze v ramci jeho firmy mu byla nabidnuta pozice v Michiganu. Mame nasazeneho brouka v hlave, zda do toho jit ci ne. zatim by to bylo na dva toky minimalne, potom lze kontrakt prodlouzit nebk se vratit. Mame rocni holcicku, takze to neni jen o nas dvou. Mame tam par znamych v okoli, prave diky manzelove praci, ale i tak. Anglicky umime oba, plat by dostal slusny, jedine co me proste trochu brzdi je to, ze nevim jake jsou napr. Naklady na jidlo, obleceni, elektriku, poplatky atd. Pojisteni by mel zarizene pres firmu.
Bud moc rada, kdyz mi nekdo poradi a napr prida nejake postrehy :palec:

Moje kamarádka odletěla právě před 14 dny na 10 měsíců do Oklahomy, se dvěmi dětmi(2 a 4 roky),manžel tam taky dostal pracovní nabídku. Myslím, že náklady na jídlo a oblečení jsou s našimi nasrovnatelné, myslím v tom lepším smyslu slova. Neváhej, určitě je to jedinečná šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.9.13 08:27
@Anonymní píše:
@martina.se To je prave urcite pravda, myslim, ze pokud nekdy, tak ted by to pro ni bylo nejprijatelnejsi obdobi :think:

přesně tak, až bude starší, byl by to daleko větší problém. Když je uvažováno nejdřív na 2 roky, tak budete mít možnost se rozkoukat, pak zvážit, co dál, ale rozhodně to bude přínosem. Aji pro dítko - může se naučit trochu anglicky, nemusíte řešit školu, starosti a pod.. Osobně bych do toho šla, pokud má manžel jistou práci, máte tam po okolí známé, tak to nebude pro vás takový šok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
30.9.13 08:29

Podivejte se kolik v dane oblasti stoji pronajem baraku nebo bytu, pokud nebudete mit bydleni zajistene od prace. Taky zalezi jsetli to potahnete z manzelova platu nebo si I vy budete hledat praci. Jidlo muzete kupovat luxusni a nebo levnejsi, ale I tak kvalitni. Zalezi jestli budete kupovat auto atd. S USA bohuzel poradit nemohu, my jsme byli v UK. Z jednoho platu se dalo, ale nebylo to na kino a vecere v restauraci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.9.13 08:31

Pokud to babicky psychicky unesou, tak jedte ;)
pro dite je to fakt v klidu, je mu jedno, kde je. naklady na bydleni a jidlo se snad jeste vic nez jinde odvijeji, od toho, jake ma clovek naroky (a hooodne podle konkretni lokality). obecne - jidlo v obchodech levnejsi, jidlo venku drazsi (mimo fast-foody). obleceni jedna radost nakupovat, to same elektronika atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.13 09:01

@Ali-Ali T je asi nas hlavni zadrhel, je mi jich lito :nevim: Naklady na bydleni jsem tak nejak zkoukla, myslim najem, ale zajmalo by me kolik jsou tak prumerne mesicni naklady voda/elektrina? To mi nikde nenapisi :think: Co se tyce jidla aj. Vimuz i od tech znamych, ze je to nesrovnatelne levnejsi vuci jejich platu nezli tady. Ja bych pravdepodobne zatim byla doma, praci se ale nebranim. Prispevek na bydleni bychom take od zamestnavatele nejaky dostali ikdyz samozrejme jen cast

• Citovat
  • Upravit
2204
30.9.13 09:01

Tahle zkušenost se asi neodmítá, ne?
Ať jede nejdřív sám, zařídí vše potřebné okolo bydlení a potom bych letěl za ním.
Dobří kamarádi vydrží, babičky mohou později na pár dní také přiletět. Neváhal bych ani minutu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.9.13 09:10
@Anonymní píše:
@Ali-Ali T je asi nas hlavni zadrhel, je mi jich lito :nevim: Naklady na bydleni jsem tak nejak zkoukla, myslim najem, ale zajmalo by me kolik jsou tak prumerne mesicni naklady voda/elektrina? To mi nikde nenapisi :think: Co se tyce jidla aj. Vimuz i od tech znamych, ze je to nesrovnatelne levnejsi vuci jejich platu nezli tady. Ja bych pravdepodobne zatim byla doma, praci se ale nebranim. Prispevek na bydleni bychom take od zamestnavatele nejaky dostali ikdyz samozrejme jen cast

ja mam pocit, ze jsme za elektrinu platili o dost vic, za vodu tak stejne, levnejsi internet, levnejsi mobily. benzin stoji daleko min, ale projezdi se daleko vic, takze tak na stejno. na vetsine mist nutnost dvou aut, jinak se nikam nedostanes.
jinak my si pronajali byt i s veskerym zarizenim, sjednali nam vse od elektriny po kabelovku. byli jsme jenom na rok, takze to byl ideal.
jinak naklady prober se znamyma a hodne dobre vybirejte, kde bydlet. nekdy to, co na internetu vypada jako pohodova oblast, tak ve skutecnosti je desna dira nebo je vecer o strach vystrcit nos :D
kazdopadne si myslim, ze to je fajn prilezitost a cloveka to zase posunu nekam dal. i kdybys tam nepracovala, tak je to obrovska zkusenost. preji hodne stesti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.9.13 09:12
@dalimil píše:
Tahle zkušenost se asi neodmítá, ne?
Ať jede nejdřív sám, zařídí vše potřebné okolo bydlení a potom bych letěl za ním.
Dobří kamarádi vydrží, babičky mohou později na pár dní také přiletět. Neváhal bych ani minutu :-)

s tim souhlasim, ze je narocne vse zaridit z CR predem a rovnou prijet zvlast s malym ditetem. my bydleli prvni dva tydny v hotelu a az na miste se definitivne rozhodli o bydleni. za tyden jsme meli vse zarizene, ale z CR by to neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.13 09:34

Oblast mame celkem zjistenou, co se tyce domu koukala jsem na pronajmy bytu vse kolem 1000 dolaru esicne cca tripokojovy je to realne? Mrkla jsem na americky re-max

• Citovat
  • Upravit
50725
30.9.13 10:14
@Anonymní píše:
Oblast mame celkem zjistenou, co se tyce domu koukala jsem na pronajmy bytu vse kolem 1000 dolaru esicne cca tripokojovy je to realne? Mrkla jsem na americky re-max

Pokud vím, tak podobně se platilo tak před 10 lety, ale je možné, že se to tak nějak drží. My jsme platili 750,– za jednopokoják - spíš studio, protože to bylo přepažené jen tak, aby se neřeklo - včetně elektriky, vody, kabelovky. Asi záleží i na oblasti.

Jinak oblečení se dá pořídit za dobré peníze - i třeba v supermarketech, i když je to taky Čína, nedá se to absolutně srovnat s naším Vietnamcem. Jídlo mají trošku dražší, zase je levnější třeba elektronika apod. Benzín byl tehdy absolutně za hubičku - za galon stejná cena, jak u nás za litr (teď teda nevím) :twisted: Obecně říkám, že nikdy jsem nebyla tak bohatá, jak když jsme žili v USA a dělala jsem podřadné práce :mrgreen:

Co se týče dítěte, je to blbé, ale babičky by to těžko nesly i bez dítěte, zvyknou si a je to na přechodnou dobu, dneska je Skype a všecko… Není to ono, ale je to velká pomoc. My jsme tam byli v době, kdy teprve začínalo volání přes ICQ a museli jsme telefonovat za drahé telefonní karty. Malá si myslím, že to zvládne naprosto bez problémů, jako bonus bych viděla, že bude mít naposlouchanou angličtinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.13 10:45

@Angua Tohle je oblast Troy, Auburn Hills takova aglomerace ta mestecka jsou tam na sebe nalepena, je to blizko Detroitu… A kolik jste platili poplatky?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
30.9.13 10:52
@Anonymní píše:
@Angua Tohle je oblast Troy, Auburn Hills takova aglomerace ta mestecka jsou tam na sebe nalepena, je to blizko Detroitu… A kolik jste platili poplatky?

Když tam máš pár známých žijících v okolí, tak se zeptej jich. Vždyť určitě taky nějak musejí bydlet, platit energie a určitě by to byly údaje nejaktuálnější. Já bych to tak řešila. A údaje pár let staré ti budou k ničemu. Podívej se, jak rychle se mění ceny u nás. :pankac: A určitě jeďte. Každá zkušenost dobrá.

Příspěvek upraven 30.09.13 v 10:54

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí