Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, potřebuji poradit. Malá se začala přetáčet na bříško a od té doby nedělá nic jiného. Přes den ji nechávám, ať se vyřádí. Ale večer, když má jít spát, tak bych ji potřebovala nějak uklidnit. Vždy zaspávala krásně, jen teď se furt točí na břicho a trvá jí třeba i 2 hodiny, než zaspí. Můžete mi poradit, jak jí mám zabránit tomu, aby se před spaním přetáčela? Děkuji
Jindra minulý týden udělal první platný pokus, takže už se těším ![]()
Nevím, na kolik platná bude moje rada, ale já dávám Jindru spát ve fusáčku. Jednak aby se neodkopal a jednak mám zkušenost, aby se někam neodšoural, třeba k boku postýlky, kde byl ležel nějak „přeleženej“ … takže třeba bude mít dcerka problém se přetočit a dřív toho nechá. A nebo se začne taky dřív vztekat … nevím.
mě to taky klára dělal akdyž se začala otáčet na bříško, takže jsem jí dala na bok, a nemuchalala před ní peřinu ab yse nemohla otočit
Ja davala spat maleho v zavinovacce, a to nam vydrzelo az do 8.mesicu, vylozene to vyzadoval. Jinak si myslim, ze se to uklidni samo. Mala se naucila neco noveho, libi se ji to, tak to dela porad dokola.
Mi meli zase problem v tom, ze kdyz se vymotal behem spanku ze zavinovacky, otocil se na brisko a nebylo mu to po chvili pohodlne, nedokazal se otocit zpet na zadicka, tak jsem ho behem noci nekolikrat musela otacet zpatky.
Mě se vyplatilo obložit zepředu a zezadu složenou dekou, ležela prostě mezi dvěma válcema z dek, aby se nemohla otočit, říkali jsme tomu, že Anežka je jak párek v rohlíku
Po pár dnech už jsem obkládat nemusela, otáčení se nabažila a už před spaním neřádila.
Já dávám spát ve spacím pytli, takže se přetočit nemůže, max. spí na boku.
my se uz taky otacime, oba kluci , pres den nechteji byt jinak a na noc jeden usina na boku a druhy na brise
Do 7,5m měl zavinovačku, pak spací pytel. Jde se přetočit i v něm.
U nás pomohlo dát okolo tělíčka kojící polštář. Hlavičku až úplně nahoru k postýlce a kojící polštá dát pak tak, aby měl nožičky a tělo v té podkově.
Díky moc za rady. Jen ten pytel a zavinovačka nepřipadá v úvahu, bydlíme na podkroví, kde je teď rovných 31 stupňů
. Zkusím ji tedy něčím obložit
.
Zkus obložit, a popřípadě po usnutí oddělat, v noci se snad koulet nebude ![]()
Spací pytel… chacha… tak na tom našem bylo dokonce na etiketě napsáno, že brání dětem, aby se v něm přetáčely na bříško… takže Helence to otočení první večer trvalo asi tak celé dvě minuty… ![]()
dlouho jsme s tim bojovali. naucila se spavat na bpoku a ted neusne jinak,nez na brise.
Raakosnicek píše:
dlouho jsme s tim bojovali. naucila se spavat na bpoku a ted neusne jinak,nez na brise.
někdo miminko nechava spinkat na brisku uz od narozeni,kdyz mu to vyhovuje.