Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme ho pořád
.
Za prvé se tak nemlátí hlavou o šprušle a za druhé má v kapsičce na mantinelu náhradní dudlíky a když mu v noci vypadne jeden, sám si tam najde další
.
U nás zas mantinel brání vypadání všech 6ti dudlíků z postýlky. Nandavá si je ve spánku, jen šmátrá okolo sebe.
Měli jsme asi do sedmého měsíce. Pak za něj začal tahat, trhal šnůrky, ráno byl mantinel celý zchrnutý dole, takže jsme ho zklidili do skříně ![]()
madi píše:
Měli jsme asi do sedmého měsíce. Pak za něj začal tahat, trhal šnůrky, ráno byl mantinel celý zchrnutý dole, takže jsme ho zklidili do skříně
Jo, šňůrky taky trhá, ale za ten dudlík to stojí ![]()
Tak to jo, to je jasný, než vstávat několikrát za noc ![]()
My dudlík jednak nemame a jednak jsem mantinel chtěla zachovat použitelný pro další mimi ![]()
Starsi ho ma do ted, hlavne kvuli dudlikum a spacim hrackam. Rve za nej, to je jasny, ale nijak me to netrapi. Mladsi ho nema, ma cestovni postylku s necestovni matraci a tam mu dudlik skrz ty sitku jen tak neutece. ![]()
První ho měl do té doby dokud měl malou postýlku (cca 2 roky, ale ke konci už jen na straně u zdi), druhý uvidíme jak dlouho bude mít, protože bez něj má problém usnout.
taky přemýšlím že bych ho už vyndala, ale nevím možná že ho tam ještě do roka nechám pak už stejně plánujeme přesun do pokojíku
neczuz píše:
U nás zas mantinel brání vypadání všech 6ti dudlíků z postýlky. Nandavá si je ve spánku, jen šmátrá okolo sebe.
Jojo asi ze stejného důvodu si ho ještě dlouho necháme ![]()
Ahoj já mantinel nemněla.Je to spíš jen modní doplněk k postýlkám ne.
no my ho taky nemame a nemeli(dudlik nechceme takze nam nema co vypadavat
)
My ho máme pořád, malému bude 14 měsíců. Mám ho tam z toho důvodu, že malej hodně cestuje po postýlce a aspoň z části ho to chrání proti řachám do hlavy. A je na něj zvyklej, vždycky si do něj zavrtá hlavičku, resp. čumáček a spinká.
Ahoj, chci se zeptat do kdy jste dávaly do postýlky mantinel?, díky