Pořád nechce mluvit

144
29.6.10 10:28

Pořád nechce mluvit

Ahoj holky,mam 15 mesíčního chlapečka a nějak se mu nechce do mluveni občas řekne máma,táta a jeho oblíbené je slůvko neeee jinak mluví tou svoji hebrejštinou :-D Jinak všechno co mu říkam jako prines rybičku nebo ukaž pejska atd. tak rozumi a prinese,ukáže.Už nevím jak na něj ukazuji mu obrázky samozřejmě u toho mluvím když jdeme ven tak na něj mluvím.Je mi to líto protože jedná známá má holčičko ta je ještě mladší o měsíc a už krásně umí mluvit.Můžete mi poradit jak je to s vašim dítkem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
29.6.10 10:35

Haha, 20 mesicu a to samy. Rekne teda jeste balon, kaka a gaga, ale tim to hasne. Mama ani omylem a taky vsemu rozumi. Ja myslim, ze si uz z nas dela srandu a navic co by mluvil, kdyz staci hejkat a mama uz vi. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
29.6.10 10:35

hlavně když rozumí a jsi si jistá ,že slyší -to je nejdůležitější .Můj malej začal mluvit až po 2 roce (myslím tak 28měs. do té doby zvířátka nic moc táta ,děda ,ale máma už zas ne) .Ale pak v tom 28 měs začal mluvit pěkně ve větách nešišlá ani žádné jiné zlozvyky-takže neboj a vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
29.6.10 10:36

Ahojky, Samík má 16,5 měsíců a taky umí jen pár slovíček - mama, tata, baba, adede (děda), haha (pejsek), bůů (kravička), nene, brrr (auto) a pár dalších takových drobnůstek. V jeho věku mi to přijde zcela normální, protože se nijak neodlišujeme od ostatních jeho vrstevníků :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
29.6.10 10:37

Ivisku, neres to. Treba nas maly rekl poprve mama-prvni slovo v 21.mesicich. Ted uz se snazi napodobovat co rikame, moc mu to nejde, ale zlepsuje se.
Proste zacnou mluvit, az to budou chtit, nebo potrebovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
29.6.10 10:46

Jéjda - to vůůůbec neřeš!!! Máte na mluvení spoustu času! Náš Vojta v tomhle věku uměl říct tak „ham“ a „tá“ (ve smyslu „tam“). Ani máma, ani táta… Přesně v roce a půl se rozmluvil - ale to bylo jako když otevřeš stavidla!!! Denně několik slov a od té doby tu pusu nezavře, hlava mi z něj třeští :roll: :lol: Komentuje všechno, co vidí, oslovuje cizí lidi, baví celý autobus… Fakt na mluvení máte času dost :wink: :wink: :wink:

Děti se vyvíjejí skokově - jeden den nic a druhý den jej nepoznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
29.6.10 10:48

Buď v klidu a nesrovnávej svoje dítko s jinými já vím je to těžké,ale kdybych měla srovnávat tak se zblázním jakej je Filda brzda :lol:

Sabinka mluvila byl jí rok a 2 měsíce a mluvila krásně souvisle bez šišlání!

Filípek začal kolem 22 měsíce a hrůza šišlání a drmolení,ještě teď kolikrát když chce říct něco rychle tak bych potřebovala překladatele i já :-P :lol: jinak už ale mluví hezky :mrgreen:

Ale tak je to se vším chození,mluvení,lezení,otáčení,sezení ap......

Například:
Sabinka zase naopak dlouho se neuměla sama najíst,krmili jsme jí neskutečně dlouho,Filípek je naopak zase v tomhle geniální!!!! 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.6.10 11:25

Ahoj. Právě jsme se vrátili z dovolené, kde jsme byli se švárovsi a jejich 1,5 letou holčičkou. Eliška naučila Jardu dvě nová slova - „mami“ a „babi“. Eliška umí říct celé své jméno včetně příjmení, pojmenuje leccos a pokud si to ještě nepamatuje, celkem bez neznází zopakuje. Našeho špunta nedonutíme říct ani „pít“ ani tak, že pít prostě dostane leda poté, až to řekne. Ne, naše tvrdohlavé dítě se urazí a prostě odejde se napít do koupelny. Nejlépe přímo z vodovodu.

Taky už jsem dost na trní, zvláště když mi leckdo z okolí vytýká, že jsme ho naučili znakovou řeč a proto odmítá mluvit. Taky jsem byla dost vystrašená, když jmse si přečetla v nějakém poslendím čísle jistého maminkovského časopisu, že to může být vada něco jako dyslektik - prostě nemůže vytvořit mluvené slovo.

Ale když se odpoutám od těchhle názorů okolí, a vnímám to své „já - máma“, tak mi to říká, že mám prostě doma individuum, které začne mluvit, až sezná, že se mu to hodí a je to pro něj dobré. Možná ale, že to taky nebude nikdy - chápej, že mi na dotaz „Jak bylo ve škole?“ odpoví klasicky chlapsky - "hm, dobrý. A co je k jídlu? " :zed: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
29.6.10 11:37

Mluvení vůbec neřeš, ještě je celkem malý. Hlavně že rozumí co mu říkáš. Jednoho dne budeš vzpomínat na to, jaká byla pohoda, když ještě moc nemluvil. Počkej až začnou všetečné otázky typu proč, kdy už atd. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
29.6.10 11:56

Můj malej do 1,5 roku dokonce bojkotoval i slovo „máma“. Říkal jen kuk, bába, táta a zvuky zvířátek (hafhaf, bůů, kykyryký apod.).

Teď máme další slova jako:
kak - vlak
ká-ka-kák - náklaďák
ká-ka - káva
hag - bagr
taé - čaj
bu-bu-bu - bublinky
ba-ba-bů - bábovky

Nejoblíbenější a nejčastější slovo je „eh“, případně ještě u toho ukazuje prstem - a mámo snaž se přijít na to, co myslím… :-)

Ale, prý až se rozkecaj, tak nezavřou pusu. :mrgreen: Tak nevím, co je lepší… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.10 12:00

V 15měs přece nečekáš zázraky nebo ano? Můj klučina začal od roka a půl cca a přišlo mi to dřív než děti tady v okolí, zase byl pomalejší v pohybu.. úplně k ničemu je děti srovnávat, každý je jiný a každý taky může vynikat v něčem jiném.. některé děti mluví po roce a některé po dvou letech, však on se to naučí neboj se :-) To že na něj mluvíš apod se ti časem jedině vyplatí ale dej mu čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
29.6.10 12:30

Dorka bude mít za měsíc dva roky..aktivně nepoužívá ani jedno slovo, všechno chápe, všemu rozumí, ale nemluví vůbec.
Véna začal mluvit taky až po druhých narozeninách, čili to mě uklidňuje..a začal pak rovnou pěkně a ve větách a nikdy s řečí problém neměl.
Oficiálně je to tak, že má dítko čas do tří let..pokud všemu rozumí a není podezdření na smyslové poškození, není důvod to řešit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
29.6.10 12:59

Napiš zase, až vám budou 3 a bude to stále trvat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
29.6.10 14:17

ja teda jeste nemam zkusenost mala ma pul roku,ale kamoska ma chlapecka 2 a pul roku a taky nemluvi a to rekne jen babi,taky si mysli mze je brzy ze se nemas proc zatim znepokojovat.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí