Přetahování pindíků :-(

660
28.2.12 19:36

přetahování pindíků :-(

Ahoj všem maminkám chlapečkl,jak jste to měli s vašimi chlapci jejich pindíky a přetahováním? Nám dr. řekla nepřetahovat,okolí tvrdí přetahovat již od mala.Tak jsme to vždy při koupání jen malinko jakoby odrhrnuli a opláchli, nyní je synovi 11 měsíců a stále mu to vůbec nejde.Bojím se nějakého strhávání či obřezávání. zanedbala jsem něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
682
28.2.12 19:40

Tak našemu bude za chvíli rok a taky mu to nejde přetáhnout. Nám teda dr řekla přetahovat ale nenásilně a opláchnout, vždycky ve vaně. Předpokládám, že mi dr v nejbližší době řekne, abych přetahovala častěji. Ale taky mám z toho strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.2.12 19:40

Nepřetahujeme, dr sice radila lehce, ale ono to fakt nejde, ani kousek, tak zkrátka čekáme.
Na co chlap potřebuje přetahovat, hádej? Tak to zatím nepotřebuje :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
28.2.12 19:41

Pretahovat by se nemelo. Pusobenim hormonu se otvurek casem zvetsi a pak to pujde pretahnout.
Ale je pravda, ze kazdy doktor v Cechach rika neco jineho. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11689
28.2.12 19:41

Ahoj my zrovna dneska byli na roční prohlídce, doktorka zkoukla, popotáhla a naštěstí to šlo dobře. Jinak nám taky říkala, že se přetahovat vůbec nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
28.2.12 19:42

Ahoj, řekni to vaší pediatričce, že to nejde a že nechceš aby to skončilo chirurgickým zákrokem. Mě dr. řekla jednou za čas při koupání přetahovat a jde to krásně. Prckovi bude 11 měsíců za pár dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
Gladys píše:
Nepřetahujeme, dr sice radila lehce, ale ono to fakt nejde, ani kousek, tak zkrátka čekáme.
Na co chlap potřebuje přetahovat, hádej? Tak to zatím nepotřebuje :jazyk:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011

A jeste jsem cetla, ze dokud se nepretahuje, tak v poradku, zadne problemy by nemely u tak malych deti hrozit. Ovsem, jak to jednou pretahnete, tak pak musite pravidelne, aby ta predkozka nesrostla.

• Citovat
  • Upravit
71
28.2.12 19:44

Nám Dr. říkala nepřetahovat mám pocit do kontroly v 1,5 letech, že ona si to hlídá a pak nám řekne. A opravdu při té prohlídce se zeptala jestli jsme to už zkoušeli, řekla jsem že ne, ona to zkusila, šlo to a od té doby to máme zkoušet sami, nenásilně, třeba při koupeli. Dost jsme zapomínali, jsou mu teď 3roky a jde nám to přetáhnout pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
28.2.12 19:44

Nepřetahuju…až bude dost velkej, přetáhne si to sám.. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
28.2.12 19:45

Naše MUDr. přetahování řeší poprvé ve 3 letech, pokud přetáhnout nejde, neřeší to, pouze se to trochu víc sleduje, prostě se poptá a zkusí přetáhnout při příští návštěvě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
28.2.12 19:45

Nám Dr. říkala nepřetahovat, tak nic neděláme :-) Tuším, že až tak od třetího roku, ale uvidíme, malý bude mít dva :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
28.2.12 19:48

Každý říká něco jiného, musíš si vybrat :think: My teda přetahujeme asi od 3 měsíců. Malýmu to šlo krásně už od mala skoro celé. Během asi půl roku se mu odlepil i zbylý kousek. Jsem za to ráda, že jsme v tomhle ohledu už za vodou :mrgreen: . Jestli budeme mít 2. kluka, tak tady budu zkoušet nenásilně přetahovat odmala. Jednou by to stejně přetáhnout jít mělo, takže nevadí, že to půjde dřív ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
28.2.12 19:52

mě doktorka řekla nepřetahovat do dvou let, jinak by tam mohly vzniknout minijizvičky a takové zajizvení akorát způsobí, že to přetáhnout nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.2.12 19:54

Našemu prckovi jsou skoro 2 roky a jde mu to přetáhnout opravdu malinko (pár mm). Zkouším to jemně při mytí, žádné násilí. Mudra to zatím neřeší a já se ztotožňuji s názorem, že přetahovat násilím se nemá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí