Zvedaní hlavičky ve dvou měsících

slonyk
28.2.12 15:39

Zvedaní hlavičky ve dvou měsících

Ahoj holky, prosím o zkušenosti. Malá má dva měsíce a moc se jí nechce zvedat hlavička když je na bříšku, otočí ji ze strany nastranu ale moc nezvedne. Myslela jsem že mame ještě čas ale doktorka uz nas objednala na cviceni. Kdyz si ji dám na sebe na břicho a zadeček dam dolu tak hlavičku zdvihne a i chvilku udrží ale v leže prostě ne :roll: kdy začali zvedat hlavičku vaše miminka? Děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
836
28.2.12 15:45

Muj syn zvedal hlavu uz v porodnici, ale to mi pak dr. vynadala, at ho nenechavam, ze je to moc brzy… :think: :nevim: :nevim:
Ted ma 6 tydnu a kdyz je na brisku tak zveda a nekdy ma i docela vydrz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.2.12 15:47

Ahoj malá nesnášela být na bříšku, snažila jsem se jí dávat každý den a skoro pokaždý kvičela… Až tak kolem toho třetího měsíce zjistila, že to není tak strašný a že když tu hlavu zvedne, tak krásně vidí…Teď už se na bříško obrací sama… Ve dvou měsících mi to přijde brzo… Moje malá ve dvou měsících taky spíš ryla hlavou v podložce než aby pásla… Naše Dr. je vcelku pohodářka, nijak naštěstí nic nehrotí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
28.2.12 15:48

No asi tě nepotěším, ale syn taky nechtěl zvedat. Naše doktorka teda čekala do třetího měsíce, pak vyšetření na neurologii, pak kontrola na neuro a pak vojtovka, kterou cvičíme doteď.
Oni nemusí nijak extra dlouho pást, ale chvíli by jí udržet měli. To posoudí právě na neurologii.
Alespoň jedna dobrá zpráva, to cvičení na zlepšení pasení a držení hlavičky u nás není nijak drastické, zabere jen pár minut a syn při tom ani nepláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slonyk
28.2.12 15:50

No právě taky mi připadá že má ještě čas, no ta naše Dr. říkala už v 6 týdnech že malá nechce zvedat hlavičku abych s ní víc cvičila tak teď nevím jestli nadělám něco špatně.

• Citovat
  • Upravit
slonyk
28.2.12 15:53
Manticora píše:
No asi tě nepotěším, ale syn taky nechtěl zvedat. Naše doktorka teda čekala do třetího měsíce, pak vyšetření na neurologii, pak kontrola na neuro a pak vojtovka, kterou cvičíme doteď.
Oni nemusí nijak extra dlouho pást, ale chvíli by jí udržet měli. To posoudí právě na neurologii.
Alespoň jedna dobrá zpráva, to cvičení na zlepšení pasení a držení hlavičky u nás není nijak drastické, zabere jen pár minut a syn při tom ani nepláče.

No ona ji na chvilku udrží ale to se jí musí potvůrce chtít když leží uplně na bříšku na podložce, tak ječí a sem tam zvedne, když si ji dám na sebe a není uplně v lehu tak jí to jde líp, tak nevím 8o

• Citovat
  • Upravit
1258
28.2.12 15:56

no co já vím,tak zvedat hlavicku by mela az ve 3 mesicich. nas malej ji zacal zvedat az kdyz mel nejakych 4,5 mesice :lol: cvicit jsme cvičili uz od 1 do asi 10 mesicu,ale my jsme toho meli víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
28.2.12 16:04
slonyk píše:
Manticora píše:
No ona ji na chvilku udrží ale to se jí musí potvůrce chtít když leží uplně na bříšku na podložce, tak ječí a sem tam zvedne, když si ji dám na sebe a není uplně v lehu tak jí to jde líp, tak nevím 8o

Tak to jsme to měli stejně. Synovi se taky právě nechtělo. Pást nechtěl, při otočení na bříško řval nebo ryl tlamou v podložce. Trochu líp mu to šlo na nakloněný rovině, měl postýlku zvednutou kvůli refluxu.
Uvidíš, co ti řeknou na neuro, třeba to bude v pořádku nebo ho budou jí budou jen sledovat. Pediatři se dost jistí, aby něco nezanedbali.
Držím palce, aby bylo vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slonyk
28.2.12 16:22

Díky holky :D

• Citovat
  • Upravit
6956
28.2.12 16:26

Me mala taky zvedala hlavinku od porodnice, ted ma dva a pul mesice a udrzi ji i 10 min, takze te taky nepotesim:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
28.2.12 17:05

Mně ji ve 2 měsících taky chvíli udržela, ale bylo to možná max 2 min. Jinak až do 2,5 měsíce řvala a nechtěla být na bříšku. Ale při každém přebalování (od té doby co jsme byli z porodnice doma) jsem jí na to břicho šoupla alespoň na 3-5 min, nejlépe jí šlo trénování bez pleny na přebalováku - mám na stole jen deku, takže je to dost tvrdá podložka. A večer po koupání bez šatů to bylo nejlepší. A pokud vysloveně není hysterická, tak tu chvíli co kňouká zkus vydržet, můžeš jí třeba začít ukazovat nějaké hračky nebo se snažit mít svou hlavu u té její a mluvit na ní, aby třeba měla nějakou motivaci ji zvednout. Tak držím palce, ať se to zlepší! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
28.2.12 17:16

Tak malej ji zvedá od 2. týdne a teď v sedmi týdnech ji už chvíli udrží docela nahoře, ale myslím, že ve dvou měsících je ještě brzo na takový závěry.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slonyk
28.2.12 20:06

Tak snad bude všechno ok :oops:

• Citovat
  • Upravit
1257
29.2.12 00:38

Malého dávám na bříško od 3 týdne. Od druhého měsíce mu to jde čím dál tím líp. Teď bude mít 3 a už i nějakou minutu vydrží, dokud se nezačne vztekkat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
29.2.12 10:34

Malej se snažil zvedat hlavičku hned okolo 2 týdne, ale nešlo mu to. Pak zasejc nechtěl být na bříšku a zvedání hlavičky bojkotoval a pořádně si zapásl až ve 3 měsících. Někdy vydrží dlouho a někdy ne. Jinak máme problémy s preferencí jedné strany a zkrácením svalů na krčku (ve předu - malej na bříšku), takže cvičíme, ale není to žádný boj. Někdy se u toho i nařechtáme. Záleží na tvém přístupu. A ve dvou měsících mi to přijde brzo na nějaký závěry, známé začala malá pást až ve 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí