Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky jen jsem chtěla vědět mám 3,5 měsíční mimi… Jak jste na tom vy kolik váží,měří co všechno umí jak vám spí a jak si sním hrajete… já vím nemá se porovnávat ale jen mě to zajímá
Mala mela ve 3,5 mesicich 6kg, cca 60 cm. Od 3,5 m se pretaci na brisko, hraje si na brisku s hrackami, otaci se okolo sve osy, celou noc spi od 2 mesicu.
Hraje si vetsinou sama a sem tam si k ni lehnu a piskam ji s hrackami nebo se mazlime na posteli ![]()
Tak ta moje celou noc nespí. sama si hraje chvíli a ještě se sama nepřetočí tak nevím .Prohlíží si ručičky
Synovi jsou 3 mesice a 6 dni. Vazi 6200 g a meri 67 cm. Rad pase koniky, uz to zvlada s uvolnenyma pestickama. Obcas se pretoci na bok nebo z briska na zada. Kdyz je na brisku tak se zacina vzpirat n dlanich. Umi chytit a pustit hracku, je neustale vysmaty, spi celou noc (10 hodin) a pres den spi tak 5 hodin.
Ahoj
, nám bylo v neděli 4 měsíce. Malej vážil 5260 g a měřil 60 cm. Plně kojím a prospívá, ale je to naše vyžlátko. Děláme si srandu, že bude model a už teď si hlídá štíhlou linii. Jinak sám drží hlavičku, když ho nosím, začíná se smát nahlas (směje se už dýl, ale teď se u toho i hlasově projevuje). Perfektně zvládáme pasení, ale za chvíli už ho to neba. Dokáže se otočit na bok, ale jenom na pravej
A vše co najde a dostane do spárů, tak strká do pusinky a zpracovává, přitahuje se do sedu a příšerně slintá (i když to asi není umění). Hrajeme si různo, docela mne inspirovali stránky http://www.mimisek.estranky.cz/ a http://www.mamaaja.cz/…_zabava.html (na té druhé stránce je něco i pro starší). Jinak máme hrazdičku, která malého zabaví a samozřejmě dělání různých zvuků a ksichtů (to je pak vyřechtanej jak nikdy). ![]()
no nám budou 3 měsíce zítra..malej má přes 7kg už to bude tak 7 a půl
a kolik měří to nevim jdem k doktorce až ve čtvrtek..Jináč nám spí celou noc krom toho,že se vzbudí tak 2× na kojení ale to většinou hned zase usne.Akorát nechodí spát každej den ve stejnou dobu
dávám ho spát každý den o půl devátý,jenže ne vždycky usne takže spíme spíš od 10 do 7:30..No a to hraní..zatim si sám moc nehraje
chce furt nosit..jinak si žmoulá ruku,pobrukuje si a směje se
a hrozně se přitahuje do sedu ![]()
Příspěvek upraven 28.02.12 v 13:49
bobin píše:
Tak ta moje celou noc nespí. sama si hraje chvíli a ještě se sama nepřetočí tak nevím .Prohlíží si ručičky
bobin,mas normalni mimo,neboj:)otocit se ma do pul roku.
bobin píše:
Jé takhle to u malého začalo, začal si ručičky prohlížet za pár dnů je začal strkat do pusinky a teď do pusinky strčí úplně všechno a jinak jsem měla ve 3 měsících pocit, že vůbec nic neumí a teď čučim, co se to hádě všechno už naučilo ![]()
A ještě k tomu spánku. Malej do 4 měsíců prospal celou noc cca 20:30 - 5:00, padly 4 měsíce a už se budí dvakrát v noci
A já už si mezitím zvykla na noční lážo plážo
.
Jinak se naucil prskat
Hrajeme si ruzne. Povidam mu basnicky, zpivam, mazlime se…
Tak malej vážil ve třech měsících rovných 6kilo a měřil 61cm. Ted mu bude za týden pět měsíců a na bříško se ještě nepřetáčí. Je pohodlnej.
Za noc se klidně probudí i pětkrát. ![]()
Naše malá má přesně 3 a půl měsíce. Poslední týden furt řve a je protivná. Nevím čím to je
V noci se budí už od začátku 1-2×. Hraje si s ručičkama a když jí položím na hrací deku, tak bouchá do hraček a občas si něco vezme do ruky. Jinak se přetočí jen výjmečně a otáčí se kolem své osy. Jo a váží 5,5 kg a měří 60 cm.
jjaneck píše:bobin píše:bobin,mas normalni mimo,neboj:)otocit se ma do pul roku.
Nám bude 3 a půl zítra. A máme 6,6kg a 64cm. A jinak paseme a přetáčíme se, ale spíš mi přijde, že přepadává než by cíleně přetáčel. A včera se poprvé nahlas smál déle ![]()
slizzing píše:bobin píše:
Tak ta moje celou noc nespí. sama si hraje chvíli a ještě se sama nepřetočí tak nevím .Prohlíží si ručičkyJé takhle to u malého začalo, začal si ručičky prohlížet za pár dnů je začal strkat do pusinky a teď do pusinky strčí úplně všechno a jinak jsem měla ve 3 měsících pocit, že vůbec nic neumí a teď čučim, co se to hádě všechno už naučilo
A ještě k tomu spánku. Malej do 4 měsíců prospal celou noc cca 20:30 - 5:00, padly 4 měsíce a už se budí dvakrát v nociA já už si mezitím zvykla na noční lážo plážo
.
Taky zvedá nožičky a pořád si cucá ruce a hlavně než usne si cucá palec pořád by si strkala něco do pusinky … spí cca od 8-9 hodin a spí tak do 4 do rána