Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
slizzing píše:
Ahoj, nám bylo v neděli 4 měsíce. Malej vážil 5260 g a měřil 60 cm. Plně kojím a prospívá, ale je to naše vyžlátko. Děláme si srandu, že bude model a už teď si hlídá štíhlou linii. Jinak sám drží hlavičku, když ho nosím, začíná se smát nahlas (směje se už dýl, ale teď se u toho i hlasově projevuje). Perfektně zvládáme pasení, ale za chvíli už ho to neba. Dokáže se otočit na bok, ale jenom na pravej
A vše co najde a dostane do spárů, tak strká do pusinky a zpracovává, přitahuje se do sedu a příšerně slintá (i když to asi není umění). Hrajeme si různo, docela mne inspirovali stránky http://www.mimisek.estranky.cz/ a http://www.mamaaja.cz/…_zabava.html (na té druhé stránce je něco i pro starší). Jinak máme hrazdičku, která malého zabaví a samozřejmě dělání různých zvuků a ksichtů (to je pak vyřechtanej jak nikdy).
Tak já taky říkám že je hubenour měla ve 3 měsících 5,680 a 62 cm ale vše je v pořádku…Máme kolotoč nadpostýlkou a to jí zajímá jenom když se točí … jinak se směje ale nahlas ještě moc ne ![]()
Bobin - ono to přijde. Nám se začal smát jednou při „cvičení“ - skrčím mu nožičky k hrudníku a přetáčím z jedné strany na druhou a když je na boku, tak jsem mu začala dávat pusinky na bok a ten se mohl zjančit a začal se chechtat. A když viděl, že se mi to líbí, tak se žačal řechtat i jindy. Hlavně nepodléhej panice, že něco neumí. Já jsem byla hotová, že malej nic neumí a najednou to všechno dohnal. Prostě mimča si dělaj co chtěj a kdy to chtěj. Jinak známá (neuro) mě uklidnila, že to bude jak na houpačce - bude období, kdy budu žasnout co všechno umí a pak období, kdy budu propadat panice, protože to bude vypadat, že zapomenul i to dříve naučené. Prý v tom druhém období se právě učí něco nového a jeho mozeček to „přechroupává“.
bobin píše:
Tak ta moje celou noc nespí. sama si hraje chvíli a ještě se sama nepřetočí tak nevím .Prohlíží si ručičky
Mala je docela dopredu, jsem sice pysna, ale neni se z ceho radovat ![]()
bobin píše:slizzing píše:Tak já taky říkám že je hubenour měla ve 3 měsících 5,680 a 62 cm ale vše je v pořádku…Máme kolotoč nadpostýlkou a to jí zajímá jenom když se točí … jinak se směje ale nahlas ještě moc ne
Ahoj, nám bylo v neděli 4 měsíce. Malej vážil 5260 g a měřil 60 cm. Plně kojím a prospívá, ale je to naše vyžlátko. Děláme si srandu, že bude model a už teď si hlídá štíhlou linii. Jinak sám drží hlavičku, když ho nosím, začíná se smát nahlas (směje se už dýl, ale teď se u toho i hlasově projevuje). Perfektně zvládáme pasení, ale za chvíli už ho to neba. Dokáže se otočit na bok, ale jenom na pravej
A vše co najde a dostane do spárů, tak strká do pusinky a zpracovává, přitahuje se do sedu a příšerně slintá (i když to asi není umění). Hrajeme si různo, docela mne inspirovali stránky http://www.mimisek.estranky.cz/ a http://www.mamaaja.cz/…_zabava.html (na té druhé stránce je něco i pro starší). Jinak máme hrazdičku, která malého zabaví a samozřejmě dělání různých zvuků a ksichtů (to je pak vyřechtanej jak nikdy).
Ono hodne zalezi na tom kolik mel porodni vahu. 2 kilovy mimco ti nebude mit ve 3 mesicich 8 kg ![]()
Weru : malá měla 3,65 když se narodila a propouštěcí váha byla 3,400 to já vím že nebude mít 8 kilo
jen jsem chtěla vědět jestli je to ok
bobin píše:
Weru : malá měla 3,65 když se narodila a propouštěcí váha byla 3,400 to já vím že nebude mít 8 kilojen jsem chtěla vědět jestli je to ok
Ja myslim, ze pokud roste a nabira tak jo
.
My mame v rodine obriky mimina a nejmladsi ted 4 mesicini dcerka je takovej diblik, ze mam taky nekdy strach, jestli ji dostatecne a jestli roste dostatecne ![]()
Weru píše:bobin píše:Ja myslim, ze pokud roste a nabira tak jo
Weru : malá měla 3,65 když se narodila a propouštěcí váha byla 3,400 to já vím že nebude mít 8 kilojen jsem chtěla vědět jestli je to ok
.
My mame v rodine obriky mimina a nejmladsi ted 4 mesicini dcerka je takovej diblik, ze mam taky nekdy strach, jestli ji dostatecne a jestli roste dostatecne
No právě já mám taky pořád strach jestli jí dobře jestli je vše tak jak má být …
bobin píše:Weru píše:No právě já mám taky pořád strach jestli jí dobře jestli je vše tak jak má být …bobin píše:Ja myslim, ze pokud roste a nabira tak jo
.
My mame v rodine obriky mimina a nejmladsi ted 4 mesicini dcerka je takovej diblik, ze mam taky nekdy strach, jestli ji dostatecne a jestli roste dostatecne
Jéé to já mám strach pořád. Nejhorší to bylo na poslední kontrole, když malej za poslední měsíc najednou přibral jen 60g. Už jsem chtěla začít s příkrmy, ale doktor mě ujistil, že to je o.k. Malýmu se prostě nechtělo tenhle měsíc přibírat (do té doby se držel při vrchních růstových hranicích). Na další kontrolu jdeme příští týden, tak jsem zvědavá, snad to bude v poho ![]()
No prostě máme o ty naše drobečky strach … Aspon teda já je to moje první .My taky jdeme na kontrolu až skoro za 14 dní tak doufám že bude vše ok …