Dávat dudlík?

358
28.2.12 11:44

dávat dudlík

ahoj holky, miminku je 6 dní, je dobré dávat dudlík nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
378
28.2.12 11:46

těžká rada, kvůli kojení radši moc ne, špatně by pak sálo, ale sestřičky dávali už v porodnici :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
28.2.12 11:46

já začala dávat dudlík asi po 14 dnech,ale já nekojila takže myslím že bys měla počkat až se naučí pořádně pít-pokud kojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
28.2.12 11:47

Já bych ho dávala jen v případě,že máš plačtivé miminko ;) Já tedy mám dudlíkové děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
28.2.12 11:48

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
28.2.12 11:48

no fakt že švagrová dávala dudlík od začátku a kojila bez problémů. Můžeš zkusit třeba ho ani nebude chtít! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.2.12 11:49

Kojim a dudlik dostal prvne kdyz mu byly 4 dny. Ja mam asi divny dite, protoze zvlada i prechd lahev prso.

• Citovat
  • Upravit
31594
28.2.12 11:53

U prvorozeného jsem se bála o kojení, tak dostal dudel až v měsíci a už ho nechtěl. Druhorozený dostal po pěti dnech, protože jsem nějak musela prolomit začarovaný kruh (přepiju se - pobleju se - rozškytám se - chci prso - přepiju se - pobleju se atd.)S kojením, co se sání týká, absolutně žádný problém nebyl.
Na uspávání je dudel fajn, ale v noci by ho už mít nemusel, furt běhat vracet dudlíka je vopruz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.2.12 11:57

Dudlík mladá vyfasovala hned po návratu z porodnice, asi týden po porodu. Byla neklidné miminko. Kdyby byla v pohodě, nedávala bych. O závislost míň:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
28.2.12 11:57

já se taky bála o kojení, ale malá je savec, takže dudel dostala v pěti dnech, konečně se uklidnila a kojená je doteď úplně v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.2.12 11:59

dudlík dostal asi v 5 dnech a na kojení to žádný vliv nemělo. Stejně tak jako když později dostal odestříkané MM z láhve

• Citovat
  • Upravit
zichisek
28.2.12 11:59

Tak u nás měla malá dudlík už od porodnice, měla křeče a prdíky, tak jsme dávali na dudlík kapky a kojila jsem do 14 měsíců a nebyl s tím žádný problém.Má ho jen na uspávání a snad se ho už zbavíme.

• Citovat
  • Upravit
50725
28.2.12 12:03

Já jsem dala tak v těch 14 dnech, kdy se začali rozkoukávat, nevěděli, co s volným časem a chtěli dudlat mě nebo vymrčovali :lol: Bo živý dudlík dělat nehodlám. Malá se pár týdnů bránila, z dudlíku ji natahovalo, ale vždycky jsem po čase zkusila a nakonec ho vzala - asi jak povyrostla. Na kojení to nemělo vliv ani u jednoho z nich, ani žádný takový případ neznám, kdy by se dítě odstavilo kvůli dudlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.2.12 12:04

já zastávám názor, jak se to vylíhne, vrazit dudel a přilepit :lol: :lol: nadsázka, co já bych dala za to, kdyby si mé dítě vzalo dudlík, prvorozená vůbec, u téhle druhé jsem se zařekla, že ji prostě na dudlík naučím, tak mě vyškolila, prostě přes veškerou snahu nenaučím, ale štve mě to, když brečí a nic nepomáhá, musím dát místo dudlíku prso, navíc objevilo kouzlo ručiček, takže cucá a slintá, že má mokré rukávy, venku rukavice. Ach jo, zkusit naučit na dudlík co nejdřív, to je krásná vymoženost.
Navíc ta starší, jak nechtěla dudlík a měla do půl roku jen prso, nechtěla pak vzít flašku s pitím, nezbylo než ji učit na hrníček, nechtěla ani pítka, neuměla z toho pít, takže dostat do ní tekutiny bylo nad lidské možnosti. Dodnes malounko pije, bojuju za každý hlt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
28.2.12 12:07

dala bych. můj syn pořád brečel a dudlík nechtěl. kolikrát jsem říkala : bože ať chce dudlík jen ať neřve. chtěl se jen nosit a kojit :-) takže v červnu mám rodit a už mám koupené tři dudlíčky a když bude chtít dudat, budu ráda. alespoň ušetří moje prsa. myslím, že pokud nebudu dávat žádné UM, tak se kojení udrží. v pohodě.

a neviděla jsem ještě žádné mimi s následky kvůli dudlíčku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure