Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malé je za 2dny měsíc a perfektně se otočí ze zad na bříško,odstrkává se když je na bříšku,pase koníčky… Mám ji podporovat? Kdy má tohle malé dělat? Ta první to dělala také dřív,ale ne takhle brzy…
Daník se kolem pátého týdne taky párkrát otočil, byla to spíš náhoda, pak to přestalo. Jestli ji máš podporovat? Nenapadá mě jak
a bránit jí v tom asi budeš těžko, takže ji nech ve svém tempu, případně se poptej mudry na preventivce ![]()
naše malá pásla koníky v měsíci a půl a něco po třech měsících se otočila na bříško, plazit by se chtěla, ale nejde jí to
Zdravím,tak to je šikulka,naše malá to dělala ve 2měsíci a bylo mi řečeno,že určitě podporovat
bojjjko píše:
Zdravím,tak to je šikulka,naše malá to dělala ve 2měsíci a bylo mi řečeno,že určitě podporovat
Jak? ![]()
Určitě nebránit, pokud to dokáže sama, buď jen ráda, je to šikulka. ![]()
Tý brďo, co to máte za superděti?
Naše ratolest se ze zad na bříško přetočila v pěti měsících, a to jsem si myslela, jak je předčasně vyspělá, protože z mimin, které s námi chodí na cvičení, byla první, kdo to dokázal.
Koníky ale taky pásla skoro od narození. Ze zad na bříško se otáčela taky brzo, ale to mi připadalo spíš takové nechtěné.
ahoj, mala se poprve pretocila nahodou taky kolem dvou mesicu, pak to nejak „zapomela“ a zase si na to vzpomela ve 3 mesicich
od te doby se pretaci na brisko a obcas se ji to povede i zpatky ![]()
Naší jsou dva měsíce a už se asi 3× otočila ze zad na bok…ale to nesmí mít samozřejmě široký balení na kyčle ![]()
Rozhodně jí v tom nebraň, jestli chce, tak ať si to trénuje. My jsme pásli koníčky tak pořádně ve 2 měsících - to už vydržela tak 5 min, pak se jí párkrát stalo, že se přetočila z břicha na záda, ale nejspíš to byla náhoda, páč to dodnes jinak vědomě nedělá a kolem 3,5 měsíce se začala otáčet ze zad na břicho a od té doby to tady předvádí pořád.
raca001 píše:
Rozhodně jí v tom nebraň, jestli chce, tak ať si to trénuje. My jsme pásli koníčky tak pořádně ve 2 měsících - to už vydržela tak 5 min, pak se jí párkrát stalo, že se přetočila z břicha na záda, ale nejspíš to byla náhoda, páč to dodnes jinak vědomě nedělá a kolem 3,5 měsíce se začala otáčet ze zad na břicho a od té doby to tady předvádí pořád.
To je tim ze maji tezkou hlavu a prevazi se z bricha na zada, neni to tim ze by neco umeli:D
loka píše:
Naší jsou dva měsíce a už se asi 3× otočila ze zad na bok…ale to nesmí mít samozřejmě široký balení na kyčle
Neboj, to přijde i s širokým balením. My jsme před 3-mi týdny vyfasovali Frejkovu peřinku, já měla strach, že se nám zbrzdí vývoj a ona se mi přetáčí ze zad na břicho už i v té peřince.
No a teď mě to občas štve, protože nazpátek ještě ne a na břichu se po čase unaví a začne řvát a pak se jí nelíbí ani tak ani tak.
A jak já se těšila, že jí navléknu peřinku a šlus, trocha si odpočne na zádech a ta peřinka nezabírá aby se mi nepřetáčela.
![]()
No, to jsem u ní pochopila, že to otáčení z břicha na záda nedělala zrovna vědomě.
Zas nemám doma žádného supermana, to si nemyslím. ![]()
viky23 píše:
naše malá pásla koníky v měsíci a půl a něco po třech měsících se otočila na bříško, plazit by se chtěla, ale nejde jí to
Viky23 jsme na tom stejně. Tak pořád strká kolena pod zadek a vzteká se, ale nic. Mně to nevadí, však se to jednou stejně naučí až bude čas, ale kdyby se u toho tak nevztekala! ![]()