Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, Klárka se v roce plazí. Nestojí, jenom klečí na kolínkách, Je na čtyřech, popoleze jednou, a pak se začne plazit, tak, že tahá za sebou nožičky, přeplazí celou místnost. Jinak když jsem u ní, tak mne přeleze, nebo si klekne, pohoupe se. Nebo se koulí, ze zad do sedu, pak třeba na břicho, pak se plazí. Sedne si na jednu nožičku, nebo si někdy na jednu nožičku i přiklekne, většinou levou. Jak jí mám motivovat do stoje, nechci ji tahat pod rukama, to stejně nohy přitáhne k břichu a ne k zemi. Nechávám ji volnost pohybu, Máme chodítko, ale tam je tak max hodinu, protože se má první dcera v chodítku nenaučila spíše jí to zprzdilo. Začala chodit až v 16 měsících.
Podle mne na to musí přijít sama a pokud je zdravá, tak přijde.
Nechápu ale, proč ji dáváš do chodítka i jen na hodinu, zvlášť když už máš špatnou zkušenost ![]()
Motivovat nijak, přijde si na vše sama. A chodítko vyhoď, když vidíš, že první dceru to spíše zpozdilo…Má pořád čas na to aby chodila…
Můžeš ji zkoušet dávat hračky na vyšší pozice, na válendu, nábytek, tak aby měla snahu si je vzít.
nech ji být,pokud vidíš že je jinak naprosto v pořádku.můj kluk se takhle plazil do 13měsíců tchýně se mu smála že je jak meresijev a pak si během jednoho jedinýho dne sednul a postavil k nábytku…A to chodítko bych bejt tebou zrušila ![]()
jenny.fields píše:
Nechápu ale, proč ji dáváš do chodítka i jen na hodinu, zvlášť když už máš špatnou zkušenost
do chodítka jí dávám, do kuchyně a na chodbu, tam mám dlažbu a chci, aby se povozila, děsně jí to baví, směje se
klárka14 píše:jenny.fields píše:do chodítka jí dávám, do kuchyně a na chodbu, tam mám dlažbu a chci, aby se povozila, děsně jí to baví, směje se
Nechápu ale, proč ji dáváš do chodítka i jen na hodinu, zvlášť když už máš špatnou zkušenost
co k tomu říct… ![]()
Veruška22 píše:
nech ji být,pokud vidíš že je jinak naprosto v pořádku.můj kluk se takhle plazil do 13měsíců tchýně se mu smála že je jak meresijev a pak si během jednoho jedinýho dne sednul a postavil k nábytku…A to chodítko bych bejt tebou zrušila
prosím Tě, kdo to je ![]()
klárka14 píše:jenny.fields píše:do chodítka jí dávám, do kuchyně a na chodbu, tam mám dlažbu a chci, aby se povozila, děsně jí to baví, směje se
co na to říct????
![]()
klárka14 píše:Veruška22 píše:prosím Tě, kdo to je
nech ji být,pokud vidíš že je jinak naprosto v pořádku.můj kluk se takhle plazil do 13měsíců tchýně se mu smála že je jak meresijev a pak si během jednoho jedinýho dne sednul a postavil k nábytku…A to chodítko bych bejt tebou zrušila
ruskej pilot z 2 světový války.
momi33 píše:klárka14 píše:ruskej pilot z 2 světový války.Veruška22 píše:prosím Tě, kdo to je
Sovětský hrdina
![]()
Hodaka píše:momi33 píše:Sovětský hrdinaklárka14 píše:ruskej pilot z 2 světový války.Veruška22 píše:prosím Tě, kdo to je
nech ji být,pokud vidíš že je jinak naprosto v pořádku.můj kluk se takhle plazil do 13měsíců tchýně se mu smála že je jak meresijev a pak si během jednoho jedinýho dne sednul a postavil k nábytku…A to chodítko bych bejt tebou zrušila![]()
jj,my starší a pokročílé víme,o co go
![]()
Já jsem to taky nevěděla a když mi to řekla tenkrát popvrvé tak jsem koukala jak vyvoraná ![]()
momi33 píše:Hodaka píše:jj,my starší a pokročílé víme,o co gomomi33 píše:Sovětský hrdinaklárka14 píše:ruskej pilot z 2 světový války.Veruška22 píše:prosím Tě, kdo to je
nech ji být,pokud vidíš že je jinak naprosto v pořádku.můj kluk se takhle plazil do 13měsíců tchýně se mu smála že je jak meresijev a pak si během jednoho jedinýho dne sednul a postavil k nábytku…A to chodítko bych bejt tebou zrušila![]()
![]()
![]()
jj, já už toho pamatuju
![]()