V roce se plazí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
25.2.12 21:59
Hodaka píše:
momi33 píše:
Hodaka píše:
momi33 píše:
klárka14 píše:
Veruška22 píše:
nech ji být,pokud vidíš že je jinak naprosto v pořádku.můj kluk se takhle plazil do 13měsíců tchýně se mu smála že je jak meresijev a pak si během jednoho jedinýho dne sednul a postavil k nábytku…A to chodítko bych bejt tebou zrušila :D
prosím Tě, kdo to je :?:
ruskej pilot z 2 světový války.
Sovětský hrdina :palec: :lol:
jj,my starší a pokročílé víme,o co go ;) :lol: :lol:
jj, já už toho pamatuju :zed: :lol:

mi povídej,já taky 8o 8o :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
25.2.12 22:00

Chodítkem ji uspokojíš potřebu vzpřímené pozice a ona nemá následně důvod se do ni nějak dostat sama,protože ví,že to půjde i bez práce…A tak je to se vším - posazování,postavování,vodění za ruce… Dávala bych hračky do „výšin“ a uvidíš…Ale hlavně…až se dcerka bude cítit na to aby se sama postavila tak to udělá…a každopádně do chodítka už nedávej ani na minutu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.2.12 22:03

Ano, syn to měl podobně, „normálně“ lézt začal někdy po roce a chodit bez opory v 18 měs. Pokud nemá žádnou „diagnózu“, prostě vytrvej, přijde na to časem. Chodítko zavez do šrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.2.12 22:20

Syn se taky dlouho jen plazil, dostal se, kam potřeboval a tak mu to asi stačilo. K lezení jsem ho motivovala tak, že jsem mu venku na trávě sundala tričko a tráva ho lechtala do břicha, tak prostě lezl. Teď v zimě můžeš vyzkoušet třeba studenou podlahu (na chvilku, ať se nenachladí) nebo nejakou měkkou hračku za tričko, aby jí zavazela.

Mimochodem stavět se začal zhruba te stejné době jako lozit, ale chodil až o půl roku později, v 17 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.2.12 22:33

Oba kluky jsem nemotivovala jinak. Naopak, nechávala jsem je buď v ohrádce (veliké 100×130cm) nebo na zemi a ať si dělají co chtějí. Dokonce jsem jim nedávala moc ani žádné podněty (kromě hraček), aktivně si s nima nijak zvlášť nehrála, museli si zábavu najít sami. A taky že hledali. :lol: Byli a jsou to průzkumníci na entou. Mladšímu je čerstvě 8 měsíců a stoupá si kde může! A starší byl taky takový rychlý…

Takže moje rada: žádné chodítko, žádné posazování, žádné tahání za ruce - dát na zem hračky, na zem dítě a ať se snaží.. ;) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.2.12 22:39
momi33 píše:
Hodaka píše:
momi33 píše:
Hodaka píše:
momi33 píše:
klárka14 píše:
Veruška22 píše:
nech ji být,pokud vidíš že je jinak naprosto v pořádku.můj kluk se takhle plazil do 13měsíců tchýně se mu smála že je jak meresijev a pak si během jednoho jedinýho dne sednul a postavil k nábytku…A to chodítko bych bejt tebou zrušila :D

Holky, to je potřeba mladším ročníkům vysvětlit: sestřelili ho, měl zraněné nohy se kterými nemohl hýbat, doplazil se po 18 dnech do bezpečí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18794
25.2.12 22:58
Holky, to je potřeba mladším ročníkům vysvětlit: sestřelili ho, měl zraněné nohy se kterými nemohl hýbat, doplazil se po 18 dnech do bezpečí… ;)
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
25.2.12 23:03

Nam k tomu staveni se pomohlo, dat mu nejakou vec cca 20cm vysokou a o tu se zacal stavet. Vyssi veci jako postel, sedacka zvladal az pote.
Poradila jsem to kamaradce a jeji chlapecek se zacal stavet jeste ten den. :)
Ale mohla to byt jen nahoda. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8911
25.2.12 23:11
Scarlett2011 píše:
Nam k tomu staveni se pomohlo, dat mu nejakou vec cca 20cm vysokou a o tu se zacal stavet. Vyssi veci jako postel, sedacka zvladal az pote.
Poradila jsem to kamaradce a jeji chlapecek se zacal stavet jeste ten den. :)
Ale mohla to byt jen nahoda. :nevim:

Já si všimla, že u nás funguje ta dřevěná ohrádka. Dítko se chytne šprušlí a zkouší to. Nejdřív z toho by jen klek, později šel výš (hrozně rychle, asi během týdne). Pak se začal zkoušet stavět i jinde (u dětské žiličky z Ikey, u pohovky, o krabici s hračkama atd.). A už to takto probíhá podruhé, starší se také nejdříve postavil v ohrádce - vytáhl se za ty šprušle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.2.12 23:59

Choditko vyhoď a nech malou, ať se snaží sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
26.2.12 10:14
Wiolla píše:
momi33 píše:
Hodaka píše:
momi33 píše:
Hodaka píše:
momi33 píše:
klárka14 píše:
Veruška22 píše:
Holky, to je potřeba mladším ročníkům vysvětlit: sestřelili ho, měl zraněné nohy se kterými nemohl hýbat, doplazil se po 18 dnech do bezpečí… ;)

díky za poklonu jsem ročník 1978 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
26.2.12 12:57
klárka14 píše:
Wiolla píše:
momi33 píše:
Hodaka píše:
momi33 píše:
Hodaka píše:
momi33 píše:
klárka14 píše:
Veruška22 píše:

to by jsi se teda měla stydět :oops: takové věci by jsi měla vědět :lol:

• Citovat
  • Upravit
13751
26.2.12 14:16

Když se syn plazil, ale věděla jsem, že už umí i po čtyřech, jen se mu nechce, tak jsem mu dávala za body kostičku dupla. Tlačila ho, tak lezl. Asi po 14 dnech už jsem jí dávat nemusela. Taky to bylo okolo roku. Klečet a stát u nábytku uměl už předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
26.2.12 17:20
Hodaka píše:
klárka14 píše:
Wiolla píše:
momi33 píše:
Hodaka píše:
momi33 píše:
Hodaka píše:
momi33 píše:
klárka14 píše:
Veruška22 píše:
to by jsi se teda měla stydět :oops: takové věci by jsi měla vědět :lol:

nevím proč :jazyk: nejsem na světě proto, abych všechno věděla, ale abych věděla, kde to můžu zjistit, kde se můžu zeptat, no ne :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
26.2.12 17:23
AnastazieB píše:
Když se syn plazil, ale věděla jsem, že už umí i po čtyřech, jen se mu nechce, tak jsem mu dávala za body kostičku dupla. Tlačila ho, tak lezl. Asi po 14 dnech už jsem jí dávat nemusela. Taky to bylo okolo roku. Klečet a stát u nábytku uměl už předtím.

díky za tip vyzkouším :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky