Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky jak by jste vyřešily bydlení v bytě 2 kk s miminkem. Plánujeme koupit byt a me se tento moc líbí protože má super terasu i zahradku..takový letní byt… Byt se skládá z ložnice a většího obýváku s kuchynským koutem. Přítel se kouká do pulnoci na TV(obývák) a tak je jasný že mimčo dám do ložnice, já plánuju chodit spát určitě dřív než on a budu určitě i dříve vstávat.. když budeme všichni v ložnici tak se nikdo nevyspí - on vzbudí v pulnoci mě, já vzbudim v 6 ráno jeho a mimco nás bude budit oba. Napadla mě varianta dát manželskou do obýváku k TV namisto sedačky a do ložnice dát je postýlku a zatim jedno lužko…kde bych chodila spát já.. máme ještě chalupu kde jsme často proto si říkám že by tento byt mohl zatim stačit a za par let by se videlo… máte nekdo taky tak malý byt? (54m)
Tak byt 2+kk mi nepřijde tak malý. My měli 3+kk a taky jsme všichni spali v ložnici a to chlap chodil spát později než my dva. Vzájemně jsme se teda nebudili.
Žili jsme se dvěma dětmi ve 2+1-ale rozměrově 36 m.No nic moc.Do ložnice se druhé dítko nevešlo,tak jsme ho měli zpočátku v košíku v kuchyni a z postele na něj dosáhli.
Potom jsme spali v obýváku a děti měly svůj pokojíček.Když bylo staršímu 6 let,tak jsme se naštěstí stěhovali do baráčku.Ale rádi na tu dobu v bytečku vzpomínáme-pěkné umístění,super parta mladých lidí s dětmu okolo…
Nebudu ti psat presne usporadani ale jsme 4 na cca 45 metrech a da se to. Deti skolkac+batole. Na zmene samozrejme pracujeme ale fakt se to da
.
Jé my bydlíme v 1+1 a tím my myslím, sebe, přítele, mimčo (4 měsíce) a pejska (35 kg). Občas je to na palici, ale já říkám, že to pomáhá proti hádkám, protože v takhle malém bytě o toho druhého zakopáváš a tak tě ta naštvanost dlouho vydržet nemůže. Jinak v jedné místnosti máme kuchyň a obývák (jestli se to dá tak říct) a v druhé je ložnice, postýlka a taková malá hernička (místo, kde si hrajeme nebo cvičíme) a přebalovák. Celková rozloha 38m, takže, to tvoje 2+kk tiše závidím ![]()
Tak my máme původně 2+1 předělán na 3kk a být ted v situaci před koupí bytu tak asi rovnou vyberu větší.My máme už dvě dětičky a pokojík mají menší,což mě štve nejvíc…ale ted když už jsme pomalu u konce hypotéky jsem ráda,že budeme bez dluhů a už se mě vůbec nechce vyřizovat hypotéku novou,stěhovat se atd. A přitom jsem si kdysi také říkala,že jednou půjdem do většího,že to ted stačí ![]()
jsme v 2kk 3 a budeme 4
spíme všichni v jedné místnosti
nikdo nikdy nikoho nerušil
manžela nevzbudí ani rána z děla a pokud měl někdo potřebu se vyspat samostatně, tak si lehl na gauč do obýváku ![]()
Taky máme takhle malý byt,na větší nebyly peníze.Spíme všichni v ložnici,přítel někdy na gauči v obýváku a až bude holka větší nechám jí ložnici na dětský pokoj a my budem spát v obýváku.To ale budu chtít fakt kvalitní rozkládací sedačku,aby něco vydržela.Jinak to nejde,ale není to tak hrozný,jsem ráda že jsem ve vlastním.
Ahoj my máme taky 2+kk ale bez terasy jenom s balkonem
bydlíme tu já,přítel,syn (4roky) a pes,zvládáme to uplně v pohodě,když byl malej mimčo a v noci řval (bohužel měl se spaním problém do roka a půl,časem se to ale zlepšovalo)
tak jsem s nim chodila bud do obýváku a nebo šel přítel spát do obýváku tak nějak jsme se střídaly,nijak plánovaně prostě podle toho jak kdo měl náladu.Přítel byl nevyspalej ale rozhodně bych to nepřikládala malýmu bytu ale ze změny a to že mimčo v noci brečí si myslm je slyšet i vě většim bytě a navíc mám na to takovej názor že užít by si to měli oba rodiče samozřejmě jsem po pracujícím přítelovi nechtěla aby k malýmu vstával
hele a bydlíme tu už 4roky a jsem naprosto spokojený,za rok plánujem jít teda do většího ale pokud to nevyjde nebudem se stavět na hlavu a malej dostane svůj pokoj a my se přestěhujem od obýváku ![]()
Tak to, řešení, které jsi vymyslela se mi zdá dobré. Nebo si můžete dát do obýváku rozkládací sedačku a do ložnice manželskou postel (pokud se vejde) a dětskou postýlkou a uvidíte, jak vám to bude vyhovovat. Občas můžete spát všichni v ložnici a jinak může spát přítel v obýváku. Rozkládací sedačku bych volila i pro případ, že budete chtít soukromí a miminko necháte v ložnici/pokojíčku. Já mít tolik prostoru, tak si skáču. My bydlíme v 1+kk se skoro ročním Honzíkem a to se nám do kuchyně nevejde ani jídelní stůl ![]()
Ahojky.
Tak my bydlime v 2+1 a ditko mame na ceste.
Zatim budeme vsichni v loznici, pritel ma dobre spani
a pokud by ho prcek budil, tak muze jit spat do obyvaku
na gauc.
Casem mame v planu predelat obyvak, kde si udelame i mistecko na spani, nastesti je dost veliky, takze to krasne oddelime a prcek by mel pokojik z nasi loznice.
Vzdy se to da udelat.Kamaratka ma stejny byt a jsou tam 4 lidi
My jsme taky ve 2+kk bez balkonu nebo terasy (tu ti teda tiše závidím)
a je nám tu naprosto fajn ![]()
Klidně bych do toho šla být vámi!
![]()
Ve 2+kk s terasou, jak ho popisuješ, se s dítětem jistě žít dá. Máme to taky tak, jen je byt větší na metry. Nicméně, pokud se teď rozhodujete o koupi, tak o něco větší byt by byl lepší. Aspoň podle mé zkušenosti. Už teď se rozhodujeme o koupi něčeho většího, vlastně jednáme o koupi pozemku (ještě to není hotovo..). V kojeneckém a batolecím věku byt super - všude na dítě vidíš, v podstatě ho i slyšíš. Ale já si říkám, že až půjde do školy, měl by mít svůj pokoj, svůj stůl na psaní úkolů, trochu toho soukromí atd. Záleží na možnostech. Pokud jste ho ještě nekoupili a můžete ještě nějaké korunky přidat na větší, tak to udělejte.
ahoj, mame 48 metru, dva nepruchozi pokoje- detsky a obyvako-loznico-jidelnu. kuchyn v chodbe. do toho temer ctyrletaka a sedmimesicniho kluka, psa a kocku. vse se da kdyz se chce ![]()
Mame 2kk 60m.Male jsme nechali malej pokoj (13m2),my spime v obyvaku ale nam se sem vesla postel,gauc tento pokoj s kuchyni ma 30m. Jeste tedy musi oddelit nejakym zavesem ale jinak se to da.Ono jevic variant napriklad postel jako skrin......Ja jsem spokojena a mala taky ma svuj pokoj kde spi a hraje si.