Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To zalezi…my mame 100 m2 a nejstarsi dite budilo nas a vsechny sousedy v baraku.
Udelala bych normalni loznici, kde bude spat i mimco a kdyby byl problem, tatinek se odebe do obyvaku/na terasu do separace. ![]()
Jen doporucuji na to myslet pri vybirani pohovky.
Prave, ze my nemuzeme mit ani detskou postylku v loznici u sebe. Ale v obyvaku, no kdyby tatinek spal v obyvaku, tak by to bylo stejne jako v loznici. Jelikoz nemame zadne dvere, je to velky pokoj, takze si dokazu predstavit, jak se musi citit rodina 1+1. My to mame dost podobne. Proto se uz tesim na staveni, ale na netu pisi, ze papirovani trva skoro rok a u nas to bude asi i dele
. Zas pocitam s tim, ze tak za rok bych chtela mimco, takze nejaky ten cas na to staveni snad jeste zbyde.
Příspěvek upraven 04.04.17 v 18:04
@Fatalea No z praktického hlediska mi přijde nejlepší dole zmenšit jídelní kout a zkusit si tam dát třeba pohodlnější křeslo a koutek pro dítě nebo i malou postýlku (jednu mít nahoře a jednu malou dole). U mimina (nebo od batolete určitě) pořád odbíháš do koupelny a do kuchyně, neustále si myješ ruce, moc si neumím představit, že lítám pořád nahoru a dolů.
Jinak my jsme 4 ve 2+1 a dá se to (ale v případě nutnosti máme spaní zajištěné v každé místnosti - v kuchyni rozkládací křeslo na gauč, v obýváku kvalitní rozkládací dvoulůžko, a v ložnici nejdřív manželská postel a postýlky, a později už je z ní spíš dětský pokoj a je tam jednolůžko pro případné přespání u nemocných dětí.
Dítě vyloženě pokojíček podle mě nepotřebuje dlouho, ale musí mít klidné místo na usínání (alespoň naše děti líp a rychleji usnou samy, kamarádky dítě zase spíš v ruchu, takže je to taky kus od kusu).
Ahoj my bydlíme teď v 1+kk, čekáme mimco, takže se stehujeme do většího jelikož ja si to prostě nedokážu představit. Budeme mít 2+kk se dvema balkony (6m lodzie 2,6m balkónek). Jsem naprosto spokojená, v ložnici budeme všichni dokud malej nebude potřebovat svůj pokoj, balkónem bude na prádlo a obýval je poměrně velkej a bude v něm kulatý stůl u okna naproti kuchyni, uprostřed rozkládací sedačka pro případné spaní a za dveřmi je takový prosturek kam hodlám vymyslet malý koutek herní pro mimi a pak bude mít pokoj tak tam vymyslim něco
já jsem zásadně proti letišti v obýváku. Už jednou jsme to tak měli a to se mi prostě nelíbí takže za mě rozkládací sedačka
za mě 2+1/kk je akorát ![]()
No jidelni kout mame rohovy stul s lavici a dve zidle. Ale kdyz chceme prochazet okolo, tak ten stul prisunu hodne k te lavici a zidle ke stolu. Takze tam bohuzel nejde nic dat. Je to vazne malinke
. Proto doufam, ze to staveni pujde rychle a nepotahne se to nekde 5 let
. Nektere byty mi prijdou vetsi. Ale tohle je zas nase s tim, ze se s pristavovanim pocitalo.
Ahojky, dlouho se tady nediskutovalo
. Ja mam ten stejny problem. Mam obavy z toho, jak to u nas bude vypadat. Az budeme mit s pritelem mimco, mame maly baracek, 2+1 dole kuchyn s jidelnim koutem, koupelnu a v prvnim patre je malinky obyvak spojeny s loznici, ktera je oddelena z poloviny pouze zdi-komine. Takze az jednou bude prcek, tak bude mit postylku jedine v obyvaku, s tim ze se bude muset poridit mensi gauc pro dva lidi. Ale rikam si, a chci se zeptat v kolikatem roce by melo mit dite svuj vlastni pokojicek. Letos jsme zacli pracovat na papirovani ohledne domku, aby jsme pristaveli. Ale nebude to jednoduche, praci si budem delat sami. Znam holky, ktere byly tehotne a behem stavby se narodilo mimco. To by mi ani tak nevadilo, doufam, ze budeme co nejdrive stavet, abych byla vic v klidu a rekla si, ze bude mit dite pokoj. Je to slozite, ale bude mi 30 a uz bych rada mela aspon jednoho prcka. Taky jste mela nektera podobnou situaci? Ze pri tehotenstvi ci narozeni prcka se stavelo? Budu rada za vase pribehy
.