Vitamin D + fontanela

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
178
25.2.12 12:48

Vitamin D + fontanela

Zdravim vsechny maminky, rada bych Vas poprosila, zda by jste mi nekdo mohl poradit ohledne vitaminu D, moje dcera ma uz skoro uzavrenou fontanelu ve 4.mesicich, a ja ted bohuzel nevim, zda ji neublizim, kdyz budu nadale davat Vit.D, bojim se, aby se fontanelka neuzavirala diky vitaminu rychleji, jelikoz jsem cetla, ze kdyz ma dite velkou fontanelu, tak doporucuji davat i vice kapek za den, tak ted jsem z toho zmatena..Vim, ze vit.D je take potreba, aby kosti a zoubky dobre rostly, ale na druhou stranu se bojim, kdyz se ta fontanela uzavre uplne, tak bude vetsi problem..dekuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
25.2.12 12:57

Proč se nezeptáš doktora? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17013
25.2.12 12:58

Jak se tu na něco takoého můžeš ptát? Něco takhle zásadního řeš jen a jen s ošetřujícím pediatrem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
25.2.12 13:00

Omlouvam se, vim, ze je to blby dotaz, ale bohuzel jsme v zahranici a tady mi vsichny rikaji nedavat, zkusila jsem zalozit tuhle diskuzi, jestli s tim nekdo nemate zkusenosti v cr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
25.2.12 13:04

To ti nemůže nikdo přeci napsat, nikdo tu fontanelu nevidí, mohla bys dítěti krutě ublížit. Tak snad i v zahraničí máte pediatry ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
25.2.12 13:04

Já ho dávala, i když děti měli fontanelu srostlou. Pokud dáváš 1-2 kapky denně, nemělo by to ublížit. Vitamín D je prospěšný nejen na srůst fontanely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21495
25.2.12 13:05

v cr se standartne doporucuje davat vit. D minimalne do pul roku. ale s tou fontanelou fakt netusim… nezkousela jsi poslat dotaz nekam do poradny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
25.2.12 13:06

Diky za vase odpovedi, Lucierob a muzu se zeptat v kolika tvym detem fontanelka zarostla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
25.2.12 13:16

už si to nepamatuju přesně, ale někdy kolem roku. Obě děti jsou zimní a dávala jsem ho do léta. Takže přibližně do 18. měsíců. V létě se nemusí moc dávat, protože si ho tělo bere ze slunečního záření. Je to i prevence proti křivici, osteoporoze ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
25.2.12 13:22

To, že vitamín D podporuje uzavírání fontanely, která je nadměrně velká podle mne neznamená, že zároveň v případě fontanely, která je malá způsobí její předčasné uzavření. Mám teda na mysli normální dávkování vitamínu D.
Na uzavírání fonatnely má vliv spousta jiných faktorů než jen vitamín D.
Vitamín D slouží v podstatě jen k tomu, aby organismus byl schopný vstřebávat vápník z potravy přes stěnu střevní. Pokud bys ho dávala nadměrně moc, tak by se třeba mohly ve tkáních tvořit ložiska uloženého vápníku (laicky řečeno), ale pokud ho budeš dávat normální dávku, tak by to na fontanelu nemělo mít vliv (myslím tím její předčasné uzavření). Navíc organismus má schopnost s vitamínem D přijímaným v normálních dávkoách hospodařit.
Co takhle zkonzultovat po telefonu s nějakým pediatrem v ČR?

Příspěvek upraven 25.02.12 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
25.2.12 13:24

Příspěvek upraven 21.03.12 v 15:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
25.2.12 14:54

Mě doktorka říkala,že D máme dávat do jednoho roku.A pak opět začít dávat na zimu.Prý se to dětem dává v době růstu a v zimě ho ze sluníčka moc není.Dávám i starším synům na tu zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2286
25.2.12 14:56
Kačab píše:
Mě doktorka říkala,že D máme dávat do jednoho roku.A pak opět začít dávat na zimu.Prý se to dětem dává v době růstu a v zimě ho ze sluníčka moc není.Dávám i starším synům na tu zimu.

A ze začátku jsem mu dávala dvě kapky a na 8 měsících mu doktorka šahala na fontanelu a říkala,že se mu pěkně zatahuje a můžeme snížit na jednu kapku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
25.2.12 16:50

Dekuji vsem za vase odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
25.3.12 07:59

Ahoj,kde jsi vubec vitamin D vzala ???To mas z CR??Kojis nebo jste na umelem mlicku???
Podle me neni potreba davat vubec,pokud kojis,snaz se jist kvalitni vajicka,ryby,kdyz je obdobi bez slunicka,tak zobej rybi olej,ten maji i v UK v lekarne :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure