Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky!!
Dnes jsme byly na 8 měsíční prohlídce a máme jen 6,75 kg
v 7 měsících měla 6,60 kg,takže přibrala úplné minimum
Doktor je tedy s náma moooc spokojený,že po ní nemohu chtít zázraky když je nedonošená P.V -2,57 kg. A když se podívá na mě tak se taky nedivý,když po 3 dětech mam 54-55kg ![]()
Jsou tu i jiná miminka s tak malinkou váhou ve stejném věku? Ikdyž doktor říkal že je vše ok,ať se nebojim,stejně mi to dělá starost!
Všem děkuji za reakce
![]()
prosímtě klid
naše malá měla v roce 8230 a ted v 18 měs. má 9,5
minipidi
ovšem náturu má tři
bud fakt v klidu,důležit jestli přibírá a je spokojená! ![]()
ahojky. my v osmi měsících měli 7500g, narodila se s 2,8g, ale je zase pravda že v těch 8mi měs. měla nějakých 68cm. ted mi trochu pohubla, bude mít maximálně 8,5kg při 75ticentimetrech, víc ne. No, řeknu ti to takhle, netrap se tím že je droboučká, nemyslím si že by trpěla hlady.
Ahoj moje dcerka měla 2400g, a v 8 měsících měla 8040g. Ale já teda bohužel nevážím 55 kg
. Pokud je dr. v pohodě, tak bych byla taky ![]()
Malinká má 65 cm no
Tak já nevim,hlavně mě trápilo to že přibrala tak málo za celý měsíc,přitom papá dobře,nevypadá že by jí něco chybělo,asi má výborné spalování
Ale aspoň vím že je těch drobečků víc
nevsik píše:
prosímtě klidnaše malá měla v roce 8230 a ted v 18 měs. má 9,5
minipidi
ovšem náturu má tři
![]()
bud fakt v klidu,důležit jestli přibírá a je spokojená!
To jste vážně drobečkové
Malá má taky pěknou náturu,přes den vydrží spát jen hodinku,jinak je čilá jak rybka ![]()
terezka24 píše:Malinká má 65 cm no
Tak já nevim,hlavně mě trápilo to že přibrala tak málo za celý měsíc,přitom papá dobře,nevypadá že by jí něco chybělo,asi má výborné spalování
ono to bude i vrozenou dispozicí po rodičích, asi bude mít dobré spalování po tobě. fakt bych se mít netrápila být tebou.
hlavní je, že je spokojená. ![]()
Hmarilla píše:
ahojky. my v osmi měsících měli 7500g, narodila se s 2,8g, ale je zase pravda že v těch 8mi měs. měla nějakých 68cm. ted mi trochu pohubla, bude mít maximálně 8,5kg při 75ticentimetrech, víc ne. No, řeknu ti to takhle, netrap se tím že je droboučká, nemyslím si že by trpěla hlady.
Já si taky dneska myslela že pokoříme 7 kg,ale ne
Ona je taková drobná že na těch 8 měsíců ani nevypadá.
Ale vy jste docela dlouhý co? ![]()
Mi máme 10měs. a 7200g a 8000g-kluci. PV 1690 a 1960-kluci. Ale 73cm,takové dvě žížalky. ![]()
Hmarilla píše:terezka24 píše:ono to bude i vrozenou dispozicí po rodičích, asi bude mít dobré spalování po tobě. fakt bych se mít netrápila být tebou.Malinká má 65 cm no
hlavní je, že je spokojená.
Asi máš pravdu! On i tatínek může jíst co chce a vypadá pořád stejně
Ju spokojená je,aspoň teda vypadá spokojeně ![]()
terezka24 píše:Hmarilla píše:Já si taky dneska myslela že pokoříme 7 kg,ale ne
ahojky. my v osmi měsících měli 7500g, narodila se s 2,8g, ale je zase pravda že v těch 8mi měs. měla nějakých 68cm. ted mi trochu pohubla, bude mít maximálně 8,5kg při 75ticentimetrech, víc ne. No, řeknu ti to takhle, netrap se tím že je droboučká, nemyslím si že by trpěla hlady.Ona je taková drobná že na těch 8 měsíců ani nevypadá.
Ale vy jste docela dlouhý co?
jojo, dcerka je dlouhá, to teda jo.
a to pořádně nemá být po kom.
já i muž malí, tak se uvití jestli nás potvůrka přeroste. ![]()
terezka24 píše:Hmarilla píše:Asi máš pravdu! On i tatínek může jíst co chce a vypadá pořád stejněterezka24 píše:ono to bude i vrozenou dispozicí po rodičích, asi bude mít dobré spalování po tobě. fakt bych se mít netrápila být tebou.Malinká má 65 cm no
hlavní je, že je spokojená.
Ju spokojená je,aspoň teda vypadá spokojeně
no, vidíš, tak je to v klidu. ![]()
jj,je to prdloušek malinkej
nejvíc mě pobavila paní která se mě ptala kolik emince je,že „asi tak půl roku že jo“ ? a to prosím okolo ní ema běhala po svých vlastních nohách
ovšem jak už holky psaly,tatínek… sežere půl baráku a vypadá jak anorektik
naše holka jede na spalovací motor,a k tomu něco do ní dostat
otvírám šáňo když posnídá půl rohlíku ![]()
terezka24 píše:
Ahoj maminky!!
Dnes jsme byly na 8 měsíční prohlídce a máme jen 6,75 kgv 7 měsících měla 6,60 kg,takže přibrala úplné minimum
Doktor je tedy s náma moooc spokojený,že po ní nemohu chtít zázraky když je nedonošená P.V -2,57 kg. A když se podívá na mě tak se taky nedivý,když po 3 dětech mam 54-55kg
Jsou tu i jiná miminka s tak malinkou váhou ve stejném věku? Ikdyž doktor říkal že je vše ok,ať se nebojim,stejně mi to dělá starost!
Všem děkuji za reakce![]()
Tak my se na 8 měsíční chystáme za týden, ale tipuji, že budem těsně kolem 6,5 kg. V šestiměsíční měla bez pár gramů šest kilo a váhou skoro kopíruje svou starší sestru (té je nyní 3,5 roku a na tříleté kontrole měla váhu 11,5 kg a 94 cm, takže fakt hubeňour…). Ta starší v roce nevážila ani 8 kg, na osmiměsíční měla kolem těch 6,5 kg, takže tipuji, že takhle mladší bude mít stejně. V půl roce měřila 64 cm, tak teď možná o nějaký cm víc, ale moc to nebude. Baští jako drak, ale stejným tempem se pohybuje, takže je mi jasné, že 6,5 kg bude úspěch, ale už to znám, tak to neřeším. Máme výbornou dr, takže též neřeší tabulky ani u jedné dcery, byť ta starší, dle jejího hodnocení výškově nižší průměr, váhově nezařaditelná ![]()
P. S. Zapomněla jsem, že obě porodní váha těsně nad 3 kg a 49 resp. 51 cm, takže normální donošená mimina
Příspěvek upraven 23.02.12 v 18:43
nevsik píše:
jj,je to prdloušek malinkejnejvíc mě pobavila paní která se mě ptala kolik emince je,že „asi tak půl roku že jo“ ? a to prosím okolo ní ema běhala po svých vlastních nohách
ovšem jak už holky psaly,tatínek… sežere půl baráku a vypadá jak anorektik
naše holka jede na spalovací motor,a k tomu něco do ní dostat
otvírám šáňo když posnídá půl rohlíku