Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky potrebuju radu..mam skoro 3 mesicni dite ktery nevydrzi chvili lezet..vyzaduje aby ho furt nekdo nosil a to jen jakoby pres rameno jinak se mu to nelibi..podotykam ze tak ho to naucila tchyne s tchanem s ktteryma bydlime..zkousela sem satek ale ani v tom nechce byt..spi s nama v postely..jakmile ho polozim zacne hrozne rvat..pri trose stesti vydrzi lezet max 10 minut..nevite co s tim?
To neznamená, že je rozmazlený. Prostě jen chce být ve tvé blízkosti. Nosila bych (v rámci možností) pořád. My to tak s dcerou dělali, docela dlouho sme ji prostě neustále měli na rukách…A teď je to samostatný, sebejistý dítě, který se nebojí cizích lidí. Neprošla si v podstatě vůbec separační úzkostí, je to pohodový, klidný dítě… ![]()
Tak určitě není ve třech měsících rozmazlené ![]()
Ty bys chtěla jen ležet a nemoci se podívat na ty úžasné věci okolo? Asi ne, co? Zkoušej šátek vícekrát, nemusí se chytnou na poprvé. Věnuj se mu. Nebo máš další děti a proto nemůžeš? Nic jiného podle mne není omluva. Jistě že to přežije, když si musíš dojít na záchod. Za chvíli to uteče a už s tebou nebude chtít být ![]()
Rozmazlené dítě ve 3 měsících?
Prostě potřebuje pozornost. Neumí se zabavit samo, pr. jen leží na zádech tak chce společnost.
nemyslím si, že je rozmazlené. Na to je moc malé. Prostě některé děti vyžadují více dotyků, víc blízkosti jiného člověka. Užívej si miminka, chovej ho, nos ho, jak potřebuje
tripetri píše:
To neznamená, že je rozmazlený. Prostě jen chce být ve tvé blízkosti. Nosila bych (v rámci možností) pořád. My to tak s dcerou dělali, docela dlouho sme ji prostě neustále měli na rukách…A teď je to samostatný, sebejistý dítě, který se nebojí cizích lidí. Neprošla si v podstatě vůbec separační úzkostí, je to pohodový, klidný dítě…
no mě by to nevadilo,vim že je to dobrý ale kdyby chtěl bejt aspon v šátku takhle člověk nic neudělá ![]()
![]()
Jak může být dítě ve třech měsících rozmazlené? Jako láskou rodičů? To těžko. Prostě potřebuje být s maminkou, chce chovat a hýčkat, tak mu to dopřej. Čím víc ho budeš odsouvat, tím to bude horší.
Jasně, že ho nemůžeš chovat a nosit pořád, ale tak ho polož a buď u něj. Drž za ruku, hlaď. Ono to jednou přejde, prostě tě chce ![]()
ahoj, asi drobeček vyžaduje co je mu příjemné, slovo rozmazlené bych asi ještě opravdu nepoužívala.. na spaní v posteli bych ho já osobně nezvykala ale každý má na to jiný názor a že chce chovat.. no je to miminko, užívej si to a s tchýní pokud něco nechceš si to raději ujasni, já jsem v tomto dost nekompromisní ale nezdá se mi, že by jako něco udělali špatně ![]()
Ahoj, je dost malé, tak myslím že se lehce odnaučí ![]()
já teda od narození syna zakazovala houpání/huškání na ruce.. pochovat ano, ale třást s miminem,aby si hned zvyklo a pak to vyžadovalo celý den, to jsem předem věděla že nechci.. když si někdo vzal a začal huškat, tak jsem poprosila, zdůvodnila a lidi chápali..
pak jednou byla na návštěvě babička (docela drsná
a malýmu byli tak 4 měs. usínal vždy při kojení a ten den nějak ne a jak jsem ho dala do postýlky tak hysterák, já hned naběhla, za mnou babička, at se neopovažuju ho zvednout a zavřela se tam s nim
chvíli řval a pak to vzdal a usnul…
mimi se brekem po chvilce unaví.. pak si rychle zvykne na to, že usíná v postýlce, nebo leží a kouká.. ale čim dřív se to naučí,tim líp..
mě to rvalo srdíčko,když řval už 10 min.. ale vždycky se uklidnil, když viděl že mu to je k ničemu… ale vždy jsem kontrolovala! jestli to je pořád jen ten vyřvávací brek samozřejmně ![]()
Takže za mě: když začne brečet, tak dát třeba hrazdičku, nebo na lehátko a když i přesto bude plakat, tak nechat vyplakat (bud usne, nebo si začne všímat hrazdičky apod… Držím palce
![]()
tak asi sem to neměla pojmenovávat rozmazlené dítě
něco sem už o tom přečetla takže vim..ale nosit 7kilový dítě pořád to dá taky zabrat..většinou si nemůžu ani sednout aby nezačal řvát a to nemluvim o tom,že doma nic neudělám ![]()
jenny.fields píše:
Tak určitě není ve třech měsících rozmazlené
Ty bys chtěla jen ležet a nemoci se podívat na ty úžasné věci okolo? Asi ne, co? Zkoušej šátek vícekrát, nemusí se chytnou na poprvé. Věnuj se mu. Nebo máš další děti a proto nemůžeš? Nic jiného podle mne není omluva. Jistě že to přežije, když si musíš dojít na záchod. Za chvíli to uteče a už s tebou nebude chtít být
Jo jo to je fakt.Náš je nošen v šátku a teď je mu 10m a kdepak mazlení.Chce být na zemi a ostatní ho jen zdržuje.
Nela9 píše:
Ahoj, je dost malé, tak myslím že se lehce odnaučí![]()
já teda od narození syna zakazovala houpání/huškání na ruce.. pochovat ano, ale třást s miminem,aby si hned zvyklo a pak to vyžadovalo celý den, to jsem předem věděla že nechci.. když si někdo vzal a začal huškat, tak jsem poprosila, zdůvodnila a lidi chápali..
pak jednou byla na návštěvě babička (docela drsnáa malýmu byli tak 4 měs. usínal vždy při kojení a ten den nějak ne a jak jsem ho dala do postýlky tak hysterák, já hned naběhla, za mnou babička, at se neopovažuju ho zvednout a zavřela se tam s nim
![]()
mimi se brekem po chvilce unaví.. pak si rychle zvykne na to, že usíná v postýlce, nebo leží a kouká.. ale čim dřív se to naučí,tim líp..
Takže za mě: když začne brečet, tak dát třeba hrazdičku, nebo na lehátko a když i přesto bude plakat, tak nechat vyplakat (bud usne, nebo si začne všímat hrazdičky apod… Držím palce
mě to rvalo srdíčko,když řval už 10 min.. ale vždycky se uklidnil, když viděl že mu to je k ničemu… ale vždy jsem kontrolovala! jestli to je pořád jen ten vyřvávací brek samozřejmně![]()
A TO TI PRIJDE NORMALNI???? kristapana, je to miminecko,to chce mamu, mojenkat a mazlit a mit svoji jistotu, ne, ze ho nekdo vrazi do postylky a necha ho vyrvat ![]()
Nela9 píše:
Ahoj, je dost malé, tak myslím že se lehce odnaučí![]()
pak jednou byla na návštěvě babička (docela drsnáa malýmu byli tak 4 měs. usínal vždy při kojení a ten den nějak ne a jak jsem ho dala do postýlky tak hysterák, já hned naběhla, za mnou babička, at se neopovažuju ho zvednout a zavřela se tam s nim
![]()
mě to rvalo srdíčko,když řval už 10 min.. ale vždycky se uklidnil, když viděl že mu to je k ničemu… ale vždy jsem kontrolovala! jestli to je pořád jen ten vyřvávací brek samozřejmně![]()
Uááááá
![]()
S takovou babičkou bych vyrazila dveře. A k tomu ostatními se u 4.měsíčního miminka fakt nemá cenu vyjadřovat. Ano rezignuje na to, že za ním jeho matka přijde. Proč by tak měla, že???
![]()