Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nela9 píše:
Mišanila: myslím si, že tady je myšleno tím hloupým názorem PROTINÁZOR - promiň, ale mě tu nebude dávat náká mamina najevo, že jsem špatná matka, když nechovam tak hodně jako ona, to přece hloupé jeprávě proto že píšeš že má každý jiný názor na výchovu, tak by ti taky mělo připadat hloupé že maminka nařkne jinou za to, že nevychovává dítě přesně jako ona
![]()
a abych to upřesnila (nesnášim přehánění): nechování celý den = studená výchova? tak to nebude náš případ
, nechat dítě brečet to zní taky přehnaně - ale ono když maminka přiběhne vždycky když dítě kňourne a hned ho chlácholí, tak si pak užije až jednou dítko nedostane to co chce.. syn brečí hodně málo a znam hooodně dětí, které brečí hoodně často
a nevim o tom, že by jsme psaly, že nikdy nehoupeme(jen jsem s malým permanentně netřásla, uklidňovala jsem ho klidnějšími způsoby) a málo chováme(jen né 24hod. denně)…
Ode mě taky uklizeno nikdo nečeká, ale mam ráda pořádek, uklidit a uvařit stihnu během poledne,když dítko spí, žádný problém.. a myslím že to takhle bude pokračovat až se narodí i druhé.. a pořád si nemyslím, že bych byla špatná matka
ale přece tu nebude jedna na druhou ukazovat, že ta je špatná matka a ta dobrá, od toho tu diskuze přece založena není.. ale aby mi někdo řikal že jsem špatná matka, když mě nezná, to ne, to si líbit vážně nenechám…
Mně nepřipadá, že by tu někdo na někoho ukazoval
Padají tu jen názory těch, co chovají co nejvíc je to možné a těch, co ne. Nikdo neříkal, že jsi špatná matka…Nebo blbě čtu ![]()
Petra1239 píše:Zuziky píše:No tak já ani jednou nenapsala nic o vyřvání taky to nedělám nemám na to žaludek ani nervy máme doma mamánka ale maminka bohužel neni na baterky a přesně jsem nechtěla aby to někdo pochopil tak že maminka nechá mimi řvát a jde si dát kafíčko bylo to myšleno tak že prcek by se měl naučit bejt chvíli sám a ne vyset na mamince a jít na záchod s dítětem??? no nevim noooPetra1239 píše:ono třeba potřeby maminy když má jenom jedno nejsou žádný???zajit na zachod se da i s ditetem (kluci uz jsou relativne velci a doted nechavam pootevrene dvere, at mam prehled, co delajiuvařit pro sebe,dojít na záchod pověsit prádlo apod.??? a nedej bože kdybi so chtěla na chvíli sednout to se nesmí a hned je špatná matka???? No tak to pardon ale i když jsem měla jenom jedno dítě tak bohužel jsou věci který nepočkaji.
promin jestli to zní hnusně ale mám za to že je to tak) a sednout si? ale proc ne? klidne se da si sednout ke kafi a casaku s ditkem v satku nebo ditkem vedle sebe v lehatku…
ja v tom proste nevidim problem, byt chvili „jen mama“
a fakt netvrdim, ze kdo dite porad nenosi, ze se mu nevenuje, ale nazory tyu „dam ho do postylky, on 10 minut rve a pak je klid“…proc je asi klid? nechtela bych byt ditko, ktere zna ze sveta jen mamu a tatu, ma potrebu s tou mamou byt a ona ho soupne do postylky, prtz neznala, ze je cas na jeji kafe nebo vytreni podlahy… (pozor, ted mluvim o miminkach, ne vetsich detech, ktere uz nektere veci chapou)
ja te svym zpusobem chapu, ale porad nerozumim tomu, proc by melo byt dvou mesicni dite samo???? tohle mi hlava nebere…kdyby to byla debata o triletakovi, vyjadruju se jinak, takhle proste.. ![]()
kate02 píše:tripetri píše:teda, že se nestydíšMišanila píše:Přesně tak, manžel holt navařeno neměl, jedl rohlíky se šunkou a vydržel, přežilBeruuundaA píše:Nela9 píše:To určitě nestrádají, své děti miluji ale co je moc to je moc. Mám i manžela a ten přijde večer z práce s tím že má hlad a čeká ode mě že bude navařeno a uklizeno abychom až půjdou děti spát měli i chvíli pro sebe. Některé názory maminek mi přijdou trošku hloupé ale stebou plně souhlasímBeruuundaA píše:a přes to jsi skvělá maminka a věřím že děti nikdy láskou nestrádaly
Já mám 11 měsíční dvojčátka a od mala jsme se snažil brát je na ruky jen když bylo potřeba. Samozřejmě jsme se snimi mazlili a hráli si ale když si něco vyřvávali pláčem tak to ne. Manžel je do večera v práci a já jsem na kluky sama nedokázala bych si představit mít je celý den na rukách.![]()
jak tu některé tvrdí…
Hloupé názory a proč? Jen proto, že někdo nenechá mimino vyřvat a pár měsíců ho nosí víc než ty neznamená, že má někdo hloupý názor. S dvojčatama je to určitě těžší, ale jedno dítě se dá zvládnout bez vyřvání i když je náročnější. Nevidím na tom nic hloupého, je to jen jiný pohled na výchovu.
Jinak mimochodem ode mě manžel uklizeno nečeká, teda jen přiměřeně situaci, mám dvě malé děti a všechno nestíhám a občas bordel je. Na tom ale svět nestojí, radši jdeme s dětma ven, nebo si hrajem, uklizeno budeme mít v důchodu
Mně osobně se zas třeba nelíbí taková ta studená výchova, nechat děti brečet, vyřvat, nikdy nehoupat, málo chovat a pod., praktikovalo se to dost dřív.A když byl prvorozený ubrečené dítě, tak manžel uklízel, nosil, choval, houpal, to mi přijde jako lepší model
To jen tak na okraj, že „divné, nebo ne tak dobré či jaké“ se můžou různým lidem zdát různé věci.....
Uklízet se taky rychle naučil (sice ne tak krásně jako já, ale pochválila sem ho
). A já byla prostě 24hodin matka, moje potřeby šly na druhou kolej a manželovy potřeby šly na třetí
![]()
![]()
Nela9 píše:
Mišanila: myslím si, že tady je myšleno tím hloupým názorem PROTINÁZOR - promiň, ale mě tu nebude dávat náká mamina najevo, že jsem špatná matka, když nechovam tak hodně jako ona, to přece hloupé jeprávě proto že píšeš že má každý jiný názor na výchovu, tak by ti taky mělo připadat hloupé že maminka nařkne jinou za to, že nevychovává dítě přesně jako ona
![]()
a abych to upřesnila (nesnášim přehánění): nechování celý den = studená výchova? tak to nebude náš případ
, nechat dítě brečet to zní taky přehnaně - ale ono když maminka přiběhne vždycky když dítě kňourne a hned ho chlácholí, tak si pak užije až jednou dítko nedostane to co chce.. syn brečí hodně málo a znam hooodně dětí, které brečí hoodně často
a nevim o tom, že by jsme psaly, že nikdy nehoupeme(jen jsem s malým permanentně netřásla, uklidňovala jsem ho klidnějšími způsoby) a málo chováme(jen né 24hod. denně)…
Ode mě taky uklizeno nikdo nečeká, ale mam ráda pořádek, uklidit a uvařit stihnu během poledne,když dítko spí, žádný problém.. a myslím že to takhle bude pokračovat až se narodí i druhé.. a pořád si nemyslím, že bych byla špatná matka
ale přece tu nebude jedna na druhou ukazovat, že ta je špatná matka a ta dobrá, od toho tu diskuze přece založena není.. ale aby mi někdo řikal že jsem špatná matka, když mě nezná, to ne, to si líbit vážně nenechám…
:mrgreen
:
Nela9 píše:
![]()
Nechování celý den nerovná se studená výchova. Já myslím, že nikdo nechová dítě nonstop celý den, ale některá miminka jsou hodně ubrečená, takže v určitém období se prostě často nosí. Studená výchova je podle mě taková, jakou najdete v knížce Naše dítě, četla ji generace našich matek. Nemám čas to tu nějak podrobně rozepisovat, ale v nějakém tématu jsem z toho něco vypisovala, jsou to fakt perly.
Ale malé miminko bych třeba nenechala brečet vůbec, pokud teda je možnost ho nějak utěšit, i když jsou situace, kdy to úplně nejde, ale prostě ne záměrně. Pokud něco potřebuje, tak zjišťuju co a když bude chtít nosit, tak budu nosit. Já za špatnou matku nikoho tady nepovažuju, jen se mi třeba takové to nechání vyřvat nelíbí.
a k argumentu „co by dělala, kdyby měla dvojčata“: to je jako kdybyste tady napsaly co kdyby těch dětí měla deset, že by se prakticky nemohla věnovat žádnému a že je tedy normální nevěnovat se dítěti skoro vůbec. Prostě je to absurdní argument. Kdyby měla dvojčata, musela by se asi zařídit jinak, přizpůsobit se situaci. Ale ona má jen jedno dítě, takže žádné další potencionální děti jí nemusí zajímat.
Já jsem malou chovala často. Ale neučila jsem ji na houpání, nebo pochodování po domě, jak si to někdo představuje. Jde praktikovat i zlatá střední cesta. Takže jsem ji měla v náručí a klidně proseděla hodiny u compu a ona zatím sladce spala. Její první měsíce jsem pořád seděla, dělala si co bylo libo. Změnilo se to až začala lézt.
Petra1239 píše:Zuziky píše:No tak já ani jednou nenapsala nic o vyřvání taky to nedělám nemám na to žaludek ani nervy máme doma mamánka ale maminka bohužel neni na baterky a přesně jsem nechtěla aby to někdo pochopil tak že maminka nechá mimi řvát a jde si dát kafíčko bylo to myšleno tak že prcek by se měl naučit bejt chvíli sám a ne vyset na mamince a jít na záchod s dítětem??? no nevim noooPetra1239 píše:ono třeba potřeby maminy když má jenom jedno nejsou žádný???zajit na zachod se da i s ditetem (kluci uz jsou relativne velci a doted nechavam pootevrene dvere, at mam prehled, co delajiuvařit pro sebe,dojít na záchod pověsit prádlo apod.??? a nedej bože kdybi so chtěla na chvíli sednout to se nesmí a hned je špatná matka???? No tak to pardon ale i když jsem měla jenom jedno dítě tak bohužel jsou věci který nepočkaji.
promin jestli to zní hnusně ale mám za to že je to tak) a sednout si? ale proc ne? klidne se da si sednout ke kafi a casaku s ditkem v satku nebo ditkem vedle sebe v lehatku…
a fakt netvrdim, ze kdo dite porad nenosi, ze se mu nevenuje, ale nazory tyu „dam ho do postylky, on 10 minut rve a pak je klid“…proc je asi klid? nechtela bych byt ditko, ktere zna ze sveta jen mamu a tatu, ma potrebu s tou mamou byt a ona ho soupne do postylky, prtz neznala, ze je cas na jeji kafe nebo vytreni podlahy… (pozor, ted mluvim o miminkach, ne vetsich detech, ktere uz nektere veci chapou)
NAPROSTÝ SOUHLAS!!! ![]()
Zuziky píše:Petra1239 píše:ja te svym zpusobem chapu, ale porad nerozumim tomu, proc by melo byt dvou mesicni dite samo???? tohle mi hlava nebere…kdyby to byla debata o triletakovi, vyjadruju se jinak, takhle proste..Zuziky píše:No tak já ani jednou nenapsala nic o vyřvání taky to nedělám nemám na to žaludek ani nervy máme doma mamánka ale maminka bohužel neni na baterky a přesně jsem nechtěla aby to někdo pochopil tak že maminka nechá mimi řvát a jde si dát kafíčko bylo to myšleno tak že prcek by se měl naučit bejt chvíli sám a ne vyset na mamince a jít na záchod s dítětem??? no nevim noooPetra1239 píše:ono třeba potřeby maminy když má jenom jedno nejsou žádný???zajit na zachod se da i s ditetem (kluci uz jsou relativne velci a doted nechavam pootevrene dvere, at mam prehled, co delajiuvařit pro sebe,dojít na záchod pověsit prádlo apod.??? a nedej bože kdybi so chtěla na chvíli sednout to se nesmí a hned je špatná matka???? No tak to pardon ale i když jsem měla jenom jedno dítě tak bohužel jsou věci který nepočkaji.
Asi se blbě zeptám ale čteš co píšu??? já jsem nikde nenaspala že má být samo a jestli myslíš záchod no tak tam sebou 2-3měsíční mimino fakt brát nebudu nooo ![]()
No ale právě ono se to dítě naučí být samo až trošku později, víš, až je dobrovolně samo…protože si je jistý, že ta maminka sse vrátí. To dvou, tříměsíční miminko to nechápe, nechápe, že když tu maminku nevidí, že je jen o pár metrů dál a zase příjde. Nechápu, proč by se takový malý škvrně „mělo učit být samo“ ![]()
Jo už to vidim měl by se naučit bejt chvíli sám opět mišleno třeba pokukovat z lehátka postýlky deky a pod.
Petra1239, psala jsi, ze prcek by se mel naucit byt chvili sam…ano, v osmi mesicich, v roce, v roce a pul…ale ne ve dvou mesicich, kdy cely jeho svet je mama
Příspěvek upraven 23.02.12 v 22:09
Panenka by byla lepší, co ![]()
Ale pravda, mimino, co by nechtělo být v šátku, by mi taky namíchlo.
Dvojčata se většinou nosí každé zvlášť, podle toho, které to potřebuje. Kdy,ž jsou starší, tak můžou tandemově jednovpředu jedno vzadu. Obě mimina vpředu še prý špatně polohují. Je o tom diskuze na nosenideti.cz
pořád nosit mimino je podle mě nemožné, žádné by to ani nechtělo. Myslím, že snad každé v přítomnosti matky na rovné podložce chvíli vydrží. A pokud matka potřebuje někam jít, něco dělat, přichází na řadu šáte/nosítko.
Vera111 píše:
už se poprali??
já bych teda nosila do roztrhání těla. Jsem už prostě taková. A asi bych to dítě i ohrožovala u sporáku. Vycházela bych z předpokladu, že sama jsem se při vaření ještě neupálila a z toho, že dvouměsíční dítě mi ze šátku ručičku nevytáhne, aby si např. sáhlo do polívky. Bordel v domě mě v momentě, kdy mi řve dítě, nezajímá.
Tak takhle sem se uz dlouho nepobavila
,hlavne ta prvni veta me dostala,diky ![]()
Vera111 píše:
a k argumentu „co by dělala, kdyby měla dvojčata“: to je jako kdybyste tady napsaly co kdyby těch dětí měla deset, že by se prakticky nemohla věnovat žádnému a že je tedy normální nevěnovat se dítěti skoro vůbec. Prostě je to absurdní argument. Kdyby měla dvojčata, musela by se asi zařídit jinak, přizpůsobit se situaci. Ale ona má jen jedno dítě, takže žádné další potencionální děti jí nemusí zajímat.
Já jsem malou chovala často. Ale neučila jsem ji na houpání, nebo pochodování po domě, jak si to někdo představuje. Jde praktikovat i zlatá střední cesta. Takže jsem ji měla v náručí a klidně proseděla hodiny u compu a ona zatím sladce spala. Její první měsíce jsem pořád seděla, dělala si co bylo libo. Změnilo se to až začala lézt.
Jo, přesně tak to bylo u nás…Díky bohu za emimino a kojicí polštář ![]()
petrul píše:
ach jozakladatelka žádala o radu a tady se strhne hádka
já mám doma to samý… pořád jen na ruce, jakmile ji položím, řevnedělá mi problém ji nosit, mám i manducu… ale celej den mi to normální taky nepřijde. Když už chvíli vydrží na bříšku, tak je to úspěch. Nepomůže ani lehátko, i když na mě kouká a vidí mě. Když ji položím a snažím se jí nějak zabavit, mluvim na ní tak je to k ničemu, prostě ječí i když u ní sedím a povídám si ní. Taky už nevim, co dělat
začínám se bát, že se ani nic nenaučí, ještě si ani nehraje s ručičkama, nesnaží se, protože nemusí.
Zakladatelko, do puberty je snad tahat nebudem, ale úplně tě chápu… holt asi musíme vydržet
proto jsem zakladatelce poslala SZ protože tady je to zase diskuse na 50 stránek, o tom co je vlastně dobrá „výchova“ (nebo jak bych to nazvala), jestli „chovat nebo nechovat“ každá to máme prostě jinak a je blbost se tady o tom dohadovat!!!