Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Petra1239 píše:tripetri píše:jééé to má mít celej den dítě na sobě v nosítku nebo šátku??? to vám přijde v pořádku??? asi jsem divná ale mně teda nehanzbl00 píše:Já bych se snažila ho naučit na ten šátek nebo ergonosítko, naší malé se to taky ze začátku moc nelíbilo, ale zvykla si a pak sem takhle chodila půl dne a udělala skoro všechno, co bylo třeba…
no já se vám tady snažim říct,že on prostě ležet nechce a to většinou ani chvilku a ani když se mu věnuju..nechci ho nechávat vyřvat ale je to těžký už sem zoufalá
Některé děti takové prostě jsou a nikdo je to nenaučí. Divné mi to nepřijde, jiné děti se zas zabaví hlavně samy, to taky není nijak v nepořádku. Pokud to nevadí mamince a pro své dítě to udělá, tak proč ne, do 18 let ho snad nosit nebude ![]()
A o celý nonstop den se nejedná, to snad ani nejde a celý den v šátku v jedné poloze by asi taky nebylo moc zdravý. Tyhle malý mimina většinou dost času prospí třeba v kočáru, nebo postýlce. A postupem času je to přejde, hodně z nich třeba už na půlroce, jak začnou být pohyblivější a zabaví se víc třeba hračkama, tak už nošení tolik nevyžadujou. Je to jen pár měsíců…
Ségra měla taky nošenc, měla šátek a ergo a kluk v šátku chrněl klidně i 4 hoďky. V postýlce byl vzhůru za půl hodiny.....ségře to nevadilo, naučila se se šátkem dělat skoro všechno, akorát sprchovat se nejde ![]()
hanzbl00 píše:
no já se vám tady snažim říct,že on prostě ležet nechce a to většinou ani chvilku a ani když se mu věnuju..nechci ho nechávat vyřvat ale je to těžký už sem zoufalá
chápu Tě a prožila jsem si to taky. je to normální. budeš vysílená a unavená a nic neuděláš. tak to je. taky jsem nosila. začalo to na dvou měsících. nosila jsem do jedné do rána. jednou jsem zkusila úžasnou metodu nechat vyřvat a mateřský pud řekl ne. vydrž ! ![]()
tripetri píše:Petra1239 píše:No tak mně jotripetri píše:jééé to má mít celej den dítě na sobě v nosítku nebo šátku??? to vám přijde v pořádku??? asi jsem divná ale mně teda nehanzbl00 píše:Já bych se snažila ho naučit na ten šátek nebo ergonosítko, naší malé se to taky ze začátku moc nelíbilo, ale zvykla si a pak sem takhle chodila půl dne a udělala skoro všechno, co bylo třeba…
Taky možnost nikomu nic ale teda dost dobře si to neumim představit a po pravdě dokud jsem si tohle tady na emiminu nepřečetla tak by mně to to asi vživotě nenapadlo tim že dítko musí chvíli vydržet samo a nevyset na mamince nijak nestrádá a určitšě se to dá odnaučit bez řvaní.
Tet jsem si to jenom na chviličku zkusila představit co tak běžně dělám a u toho mít mimi v šátku no nééé nejsem blázen svoje dítě miluju ale neznamená to že na mně bude vyset to už trošku hraničí s opičí láskou
[velktak a tet se do mně klidně pustte e]
madi píše:
holky a jak myslíte, že to dělají maminky dvojčátek?? Nosí jedno dítě vepředu a druhé na zádech?? to asi těžko, že?
ne, malinke maji obe na brise…vim, par kamaradek takhle dvojcata „odchovalo“…a vic se asi nevyjadruju, prtz mit pocit, ze trimesicni mimino se da rozmazlit tim, ze ho budu nosit, je dle meho mirne ujete…
(a starsi syn s nama spal do dvou let, mladsi do pul roku, pak sli do svych postylek a je…a nikdx jsem nemela pocit, ze kvuli nim nic doma neudelam…chtela jsem deti, tak jsou pro me v dany okamzik priorita…ale to je o postoji kazdeho)
Petra1239 píše:tripetri píše:Petra1239 píše:No tak mně jotripetri píše:jééé to má mít celej den dítě na sobě v nosítku nebo šátku??? to vám přijde v pořádku??? asi jsem divná ale mně teda nehanzbl00 píše:Já bych se snažila ho naučit na ten šátek nebo ergonosítko, naší malé se to taky ze začátku moc nelíbilo, ale zvykla si a pak sem takhle chodila půl dne a udělala skoro všechno, co bylo třeba…
no já se vám tady snažim říct,že on prostě ležet nechce a to většinou ani chvilku a ani když se mu věnuju..nechci ho nechávat vyřvat ale je to těžký už sem zoufaláTaky možnost nikomu nic ale teda dost dobře si to neumim představit a po pravdě dokud jsem si tohle tady na emiminu nepřečetla tak by mně to to asi vživotě nenapadlo tim že dítko musí chvíli vydržet samo a nevyset na mamince nijak nestrádá a určitšě se to dá odnaučit bez řvaní.
Tet jsem si to jenom na chviličku zkusila představit co tak běžně dělám a u toho mít mimi v šátku no nééé nejsem blázen svoje dítě miluju ale neznamená to že na mně bude vyset to už trošku hraničí s opičí láskou
Jak jsem psala, ségra hodně šátkovala a dělala s tím skoro vše, blázen není, opičí lásku nepěstuje, syn na ní závislý nijak není, bylo to jen krátké miminkovské období. Celý den v tom mladšího neměla, postupně se naučil zabavit sám a spát v postýlce, trvalo to tak do 5 měsíců. Možná to je za hranicí tvý představivosti , ale i takové věci se dějí mezi nebem a zemí a i v normálních rodinách ![]()
Já mám 11 měsíční dvojčátka a od mala jsme se snažil brát je na ruky jen když bylo potřeba. Samozřejmě jsme se snimi mazlili a hráli si ale když si něco vyřvávali pláčem tak to ne. Manžel je do večera v práci a já jsem na kluky sama nedokázala bych si představit mít je celý den na rukách.
Mišanila píše:Petra1239 píše:tripetri píše:jééé to má mít celej den dítě na sobě v nosítku nebo šátku??? to vám přijde v pořádku??? asi jsem divná ale mně teda nehanzbl00 píše:Já bych se snažila ho naučit na ten šátek nebo ergonosítko, naší malé se to taky ze začátku moc nelíbilo, ale zvykla si a pak sem takhle chodila půl dne a udělala skoro všechno, co bylo třeba…
no já se vám tady snažim říct,že on prostě ležet nechce a to většinou ani chvilku a ani když se mu věnuju..nechci ho nechávat vyřvat ale je to těžký už sem zoufaláNěkteré děti takové prostě jsou a nikdo je to nenaučí. Divné mi to nepřijde, jiné děti se zas zabaví hlavně samy, to taky není nijak v nepořádku. Pokud to nevadí mamince a pro své dítě to udělá, tak proč ne, do 18 let ho snad nosit nebude
A o celý nonstop den se nejedná, to snad ani nejde a celý den v šátku v jedné poloze by asi taky nebylo moc zdravý. Tyhle malý mimina většinou dost času prospí třeba v kočáru, nebo postýlce. A postupem času je to přejde, hodně z nich třeba už na půlroce, jak začnou být pohyblivější a zabaví se víc třeba hračkama, tak už nošení tolik nevyžadujou. Je to jen pár měsíců…
Ségra měla taky nošenc, měla šátek a ergo a kluk v šátku chrněl klidně i 4 hoďky. V postýlce byl vzhůru za půl hodiny.....ségře to nevadilo, naučila se se šátkem dělat skoro všechno, akorát sprchovat se nejde
Jinak Mně děti leželi na stole v lehátku viděli na mně a mohla jsem na ně mluvit v postýlce jenom spí,neříkám že jsem je nechovala chovala ale ne pořád a pochopila jsem to tak že zakladatelka má ten problém že prcek nevydrží v postýlce dýl jak 10 minut a to je podle mně docela málo proto bych pořídila lehátko a šoupla ho někam aby viděl a nebo vedle sebe.
Jinak jasný některý děti jsou takoví nooo Můj nejmladší je taky mamánek mazlící ale tohle nošení jsem zarazila jak jsem viděla že si o to říká vtekáním protože si neumim představit s jeho tet 11kg jak bych tu s nim pochodovala to už by asi moje záda nevydrželi.
Zuziky píše:madi píše:ne, malinke maji obe na brise…vim, par kamaradek takhle dvojcata „odchovalo“…a vic se asi nevyjadruju, prtz mit pocit, ze trimesicni mimino se da rozmazlit tim, ze ho budu nosit, je dle meho mirne ujete…
holky a jak myslíte, že to dělají maminky dvojčátek?? Nosí jedno dítě vepředu a druhé na zádech?? to asi těžko, že?
(a starsi syn s nama spal do dvou let, mladsi do pul roku, pak sli do svych postylek a je…a nikdx jsem nemela pocit, ze kvuli nim nic doma neudelam…chtela jsem deti, tak jsou pro me v dany okamzik priorita…ale to je o postoji kazdeho)
já neříkám, že se tím rozmazlí… ale nic se nemá přehánět
já malýho nenosila a nikdy s námi v posteli nespal a újmu z toho žádnou nemá
je sice hezký, že dítě je priorita, to asi nás všech, ale nikdo jiný za mě neuklidí, neuvaří atd. ![]()
Petra1239 píše:tripetri píše:Petra1239 píše:No tak mně jotripetri píše:jééé to má mít celej den dítě na sobě v nosítku nebo šátku??? to vám přijde v pořádku??? asi jsem divná ale mně teda nehanzbl00 píše:Já bych se snažila ho naučit na ten šátek nebo ergonosítko, naší malé se to taky ze začátku moc nelíbilo, ale zvykla si a pak sem takhle chodila půl dne a udělala skoro všechno, co bylo třeba…
no já se vám tady snažim říct,že on prostě ležet nechce a to většinou ani chvilku a ani když se mu věnuju..nechci ho nechávat vyřvat ale je to těžký už sem zoufaláTaky možnost nikomu nic ale teda dost dobře si to neumim představit a po pravdě dokud jsem si tohle tady na emiminu nepřečetla tak by mně to to asi vživotě nenapadlo tim že dítko musí chvíli vydržet samo a nevyset na mamince nijak nestrádá a určitšě se to dá odnaučit bez řvaní.
A proč hned s opičí láskou? Já to byla ochotná udělat, pár měsíců byla prostě pořád u mě nebo u manžela a přešlo to, pak si za mnou všude dolezla už sama a byl klid. Teď už si vyhraje bez problému sama, můžu chodit po bytě a uklízet a je jí to fuk
Jde o pár měsíců, co to je v životě člověka
Ale každej to tak nemá, tak to prostě musí vyřešit jinak. Třeba se to dítě opravdu naučí, že za ním maminka nepříjde, že musí chvíli ležet samo, ale mně se do toho prostě nechtělo.
Rozmazlené dítě ve 3 měsících???
![]()
Divíš se mu,že nechce jenom ležet v postýlce a koukat na hrazdičku?
Já jsem měla na miminko košík na kolečkách,všude jezdil se mnou - do koupelny,na balkon,…Jenom na wc se mnou nejezdil.Občas jsem ho dala do autosedačky aby viděl,když začal sedět tak tam seděl.A byl spokojenej.Neustále na mě viděl a já jsem měla prázdný ruce.
U prvního prcka jsme se absolutně přizpůsobovali jemu, chtěl nosit, nosil se, chtěl se kojit, kojil se atd. Vyrostlo z něj sebevědomý batole, který se ničeho (krom doktorů
) nebojí…
S druhým je to těžší, ten si prostě občas pořve, protože se musím věnovat i tomu staršímu, musím uvařit pro staršího atd. atd. Jakej bude, to se teprv uvidí… Ale stejně záměrně vyřvat nenechávám… I když párkrát se už stalo, že než jsem dodělala to, co jsem dodělat musela, uřval se ke spánku, ale pravidlem to není a nechci aby bylo…
Každopádně když je nejhůř, šoupnu ho do ergonomickýho nosítka a fungujeme tak… (má 9 kilo
)
Mně se prostě nechávání vyřvat příčí… To mrně nemá jinou možnost, jak dát najevo, že něco chce, potřebuje a spolíhá se na to, že mu máma pomůže… Když se vcítím do toho mrněte, který leží, nemůže se hnout, něco mu vadí a čeká, že za ním máma přijde a ona se na něj vyprdne… Nebylo by mi to moc příjemný ![]()
hlavní je že jak se rozleze - což je otázka třeba 3-4 měsíců, bude se už zabavovat sám - je to fakt na chviličku…a lehátko je dobrá věc, taky jsme ho využili dost
máma je doma hlavně od toho aby se starala o dítě a ne aby gruntovala
…vyrostou hrozně rychle..bohužel
![]()