Šátkování a závislost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1735
27.2.12 16:02

šátkování a závislost

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat vás, co máte zkušenost se šátkováním.Není miminko pak moc závislé na mamince?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15924
27.2.12 16:12

není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
27.2.12 16:17

miminko je od prirozenosti zavisle na mamince 8) jinak je to ovsem o povaze toho kteryho ditete, kazdopadne satek naopak pomaha k ziskani zdrave nezavislosti ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.2.12 16:19

můj rozhodně ne :) A to jsem ho jednu dobu nosila opravdu hodně.

• Citovat
  • Upravit
31594
27.2.12 16:19

není. První syn nošený do 2let a už od 1,5roku byl schopen strávit celý den s tatínkem, aby byť jen vzdychnul po mamince. Druhý syn stále nošený, teď byli oba s tátou celý víkend a já jim absolutně nechyběla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.2.12 16:20

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
27.2.12 16:37

Řekla bych, že případná nepřiměřená závislost na mamince nesouvisí s nošením v šátku. Naopak. Když má dítě od prvních chvil uspokojeny základní potřeby, tady konkrétně potřebu bezpečí (třeba nošením), snadněji si získá důvěru v okolní svět a lépe se i osamostatňuje. Naopak, když potřebuje k mámě a není mu vyhověno (třeba tráví hodně času samo v postýlce), má potřebu stále po mámě pátrat a dožadovat se ujištění, že je na blízku. Myslím, že pokud se nepřiměřená závislost projeví, může to souviset s něčím jiným. Například s dlouhodobým pobytem v inkubátoru apod..Nošení může situaci jen zlepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.2.12 16:38

Není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
27.2.12 17:06

není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
27.2.12 17:16

Nosíme od prvního dne a jak říkají holky, ba právě naopak, bez pláče a problémů se naučila krásně spát v postýlce, nosíme pořád a sem tam i kočárkujeme (když je hodně zima, fusak s beránkem přeci jen zahřeje víc…) a už chodíme i pěšky a mám spokojené a sociální dítě, které navazuje kontakty se všemi okolo :-)) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
27.2.12 17:17

ne není závislý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.2.12 17:22

Ahoj, šátkovala jsem hodně (než mi šátek ukradli v obchodním centru), a neměla jsem pocit že by maličkej byl na mě nějak závislý. Ale jsou mu 3 měsíce, tak těžko říct jestli už by se to nějak projevilo ta závislost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
27.2.12 17:22

moc děkuji za odpovědí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
27.2.12 17:31

Já si říkala, že tu je diskuze pro mě - Matky závislé na šátkování :mrgreen: . A ono todle.
Mě přijde každé miminko závislé na matce. Nejsme slepice, aby se po porodu mimino rozběhlo a začalo se živit samo. Šátek tu závislost pomáhá zvládnout, aniž by se z toho máma zbláznila. Koukni, kolik je tu diskuzí, že dítě musí pořád nosit na ruce, nic nestíhají v domácnosti… Šátkovací maminky si stžují mnohem míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
27.2.12 17:44
Alpaka píše:
Já si říkala, že tu je diskuze pro mě - Matky závislé na šátkování :mrgreen: . A ono todle.
Mě přijde každé miminko závislé na matce. Nejsme slepice, aby se po porodu mimino rozběhlo a začalo se živit samo. Šátek tu závislost pomáhá zvládnout, aniž by se z toho máma zbláznila. Koukni, kolik je tu diskuzí, že dítě musí pořád nosit na ruce, nic nestíhají v domácnosti… Šátkovací maminky si stžují mnohem míň.

tak tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky