Dávat dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
28.2.12 12:08

Já jsem taky pro dudlík (i když zatím nevím, jak ho budeme odnaučovat). Přišel mi úžasný hlavně v době, kdy chtěla dávat všechno do pusy, ale nevěděla, že dudel může vyplivnout :D
Taky jsem teda čekala 14 dní, protože se mi špatně přisávala. Pak ho nechtěla, přijala ho až v osmi týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31382
28.2.12 12:15

taky jsem pro dudlík, pokud ho mimčo chce…jejich potřeba sát je fakt veliká a když musí a není dudlík, najdou si něco jinýho (plínku, prsty, později pěst). A do školy žádný dítě s dudlíkem ještě nešlo-zato znám holku, co si cucala palec ještě v 9. třídě :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
28.2.12 12:17

my dudák dali asi 14 dní po návratu z porodky a pohoda… hezky s ním usne a pak ho sám za hoďku dvě vyhodí a když náhodou ne, tak mu ho maminka vytáhne když jde spát :mrgreen: zatím bez problému, ale ve dne se s ním snažíme „šetřit“, protože
jsem četla články, že deformuje dáseň při dlouhém používání a častém a taky je pak jazyk naučený do nějaké polohy a jsou pak potíže se sykavkama …
Myslím, že je to skvělá věc, ale taky u toho platí všeho s mírou! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
28.2.12 12:20

ja som produdlovsky orientovana :mrgreen: s kojenim nemame ziaden problem, nie je nejaky extra fanda dudla, ale sem tam si zadudka, lepsie ako keby ocucaval stale moje prso :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
28.2.12 12:21

a co sa tyka odnaucenia dcerka ked mala zhruba rok a tristvrte prisla k smetiaku, povedala ze je uz velka slecna a zahodila ho 8) takze u prvej bez oducania, u druheho uvidime, ale on dudluje menej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
28.2.12 12:24

Ja davala dudlik uz v porodnici :) Ten muj savecek by snad pak jen jedl a to pila uz v porodce pres stovku a to se nedalo. :)

• Citovat
  • Upravit
6956
28.2.12 12:33

Ja nemit dudlik tak se zblaznim:) mala se krasne uklidni a usina s nim:) kdyz spi tak ji ho samozrejme vytahnu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
28.2.12 12:44

My jsme většinou bezdudlíkoví nechtěl ho ani v 1 týdnu, jen v kočárku si ho vezme, zkoušela jsem i různé typy ale teď nebudu mít co odnaučovat :)

• Citovat
  • Upravit
74217
28.2.12 12:51

Dudel jsem dala už v porodnici, sestry na mě hleděly, jak kdyby mě chtěly zabít, ale co je to moje dítě, raději budu odnaučovat dudel, jak ruky. Když nebude dostávat dudel bude si cpát ruky do pusy. Takže za mě dudel jo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
28.2.12 13:06

Dudlík není fajn dávat minimálně v šestinedělí, nejlépe první 3-4měsíce, může kazit kojení (techniku i četnost stimulace prsů a tím tvorbu MM). Pokud i pak vydrží dítě bez něj, je to lepší, než ho dávat. Na druhou stranu, kdyby si měl starší kojenec nadměrně cucat palec, je lepší ortodontický dudlík. Osobně jsem dudlík nedávala a nabízet ho nebudu zas. Ani ho nemam koupený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
28.2.12 13:06

Pokud ho nevyžaduje a je kliďas, tak ne :palec:
Dáda vzal dudlík do pusy prákrát a nechce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
28.2.12 13:10

Me ho v porodnici detska doktorka primo doporucovala, s tim ze dudlani snizuje nahle umrti novorozence :nevim: :nevim: :nevim:
Ja ho davat nechtela, ale kdyz doslo na prdiky a potrebovala jsem maleho uklidnit a na chvilku si odpocinout od place, tak jsem za dudel byla nakonec moc rada…
Malej ma 6 tydnu a s kojenim nemame zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.2.12 16:05

Já ho dala v necelém měsíci… Má ho jen na usínání, když je vzhůru tak ho plive…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
29.2.12 01:01

Dudlík jsem dala poprve malému když měl asi týden. Trpěl na prdíky a chtěl pořád prso. Jenže když pořád pil, pořád plakal, že ho bolí bříško. Až mu pak pomohl ten dudlík. Jinak kojení nijak nenarušil, kojili jmse bez problému dál. A kojíme stále malý má 3 měsíce. A taky, jak si začal strkat pěst do pusy v poslední době. Lepší dudlík než prsty. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
29.2.12 02:41

Ja jsem dala dudlik po prichodu z porodnice, zavedla jsem, ze dani dudliku znamena jit spat. Malej to rychle pochopil a fungovalo nam to tak asi do jeho 5ti mesicu. Z nejakeho duvodu se tehdy „oddudlikoval.“ Najednou zacal dudlik plivat a usinat bez neho. Tak si neztezuju, aspon o jednu starost min. :D Ted je mu 6 mesicu a dudlik (snad) nechybi. Jo a zadne problemy prechod prso - dudlik nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí