Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, mám problém zapomněla jsem dávat tyto vitamíny přišla jsem na to že je mám v ledničce a malá je skoro vůbec neužívala akorát asi ze začátku je jí 6 měsíců co ted ? Poradíte mi prosím abych se třeba trochu uklidnila doktorka mi nezvedá telefon
. Děkuji
Vigantol by se měl dávat i do roku a půl,tak to můžeš dohnat ale Kanavit…s tím ti neporadím..
Lucie81 píše:
Ahoj maminky, mám problém zapomněla jsem dávat tyto vitamíny přišla jsem na to že je mám v ledničce a malá je skoro vůbec neužívala akorát asi ze začátku je jí 6 měsíců co ted ? Poradíte mi prosím abych se třeba trochu uklidnila doktorka mi nezvedá telefon. Děkuji
Tak pokuds' nedávala Kanavit a nemá žádné problémy, tak nic, to už nedávej, ten se dává myslím jen 2měsíce. Ale Vigantol klidně zase začni dávat, obzvlášť teď přes zimu, když moc nesvítí sluníčko
A klid ![]()
kanavit je do 3 měsíců a vigantol i dýl..já bych asi v klidu moc nebyla ale někdo je taky nedává a nic se neděje ![]()
Kanavit se dává jako prevence porti krvácivosti. Takže pokud malá neměla dosud problém, tak buď v klidu. A ten Vigantol je vitamín D, který se má dávat od září do dubna. Jako náhrada sluníčka
Je to pro dobrý vývoj kostí aproti křivici. Takže jak vidíš, oboje je spíš prevence. Pokud máš zdravé dítě, tak se hlavně neplaš. A pokud dáváš UM, tak buď úplně v klidu, do toho se totiž ty vitamíny dávají taky.
TEd přemýšlím,že my jsme ani kanavit domů nedostali
Jen u mudr na ko,mu vždycky kápla,jestli teda vůbec
Vigantol klidně začni dávat,je to jen déčko,hlavně v zimě,kdy není sluníčko je dobré.Já ho dávám i 4letákovi-přez zimu ![]()
Já jsem to synovi taky zapomněla dávat a je naprosto zdravej.
Kanavit jsme nedávali vůbec, byl tím naočkován v porodnici, Vigantol jsem taky docela zapomněla dávat, Dr. říkala že v létě to ani nevadí, ale v zimě na to myslet, tak teď dávám dvě kapky, ale nic tak hrozného se nestane ![]()
známá nedávala vůbec a to byl její syn nedonošenej. Teď mu jsou 3,5 a nic se nestalo.
Me rikala doktorka ze vigantom lame davat do roka jednu kapicku denne!
Kanavit měl malý naočkovaný z porodnice. Vigantol jsem tak do půl roka dávala, ale pak jsem to jaksi začala flákat. Malý má 14m a nic mu není.
Tak mě napadá, ještě tu mám skoro netknutou flašku nějakých tabletek na zuby. Dáváte je?
Příspěvek upraven 28.02.12 v 14:03
Já dávám dvě kapky denně.Taky občas zapomenu třeba 3 dny dát..
![]()
Mrkni na tuhle diskuzi https://www.emimino.cz/…nela-101046/, Elena tam cituje zajimavý článek. Buď v klidu, my Vigantol taky nedáváme. A Kanavit jsme ani nedostali.