Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem to dost flákala, cas od casu, kdyz si vzpomenu. Pak me v krvi nasli malo vitaminu D, tak jsem zvysila frekvenci, ale vydrzelo me to chvilku. Ja nejsem schopna zadny lek podavat pravidelne ![]()
jak bude slunicko, je lepsi se chodit slunit, ted dokud neni, bych zacala jeste davat. Ale nic hrozneho se nedeje.
Kanavit jsme nedostali a Vigantol dávám teď přes zimu i dvě kapičky, někdy se mi stane že den dva zapomenu. Pro klid duše zavolej dr. a uvidíš.
My jsme kanavit teda taky vůbec nedostali, jen v porodnici, a vigantol jsme flákali, říkala jsem si, že ten vitamín D je trochu i v UM
A doktorka říkala, že to nevadí, ale teď přes zimu ho dávám a už ani moc nezapomínávám ![]()
Tak děkuji moc budu dávat ten vigantol malá je právě narozená v září a to bylo sluníčka hodně. A když jí ten vitamín chybí jak se to projevuje ? Fontanela je nezarostlá ale to je ještě asi brzy. Mě málem kleplo
Malinká je na UM.
Jestli je na UM, tak vy tom případě by se Kanavit ani dávat neměl. No anějaké to D tam určitě taky je. takže žádná tragédie. Asi by se projevil hlavně dlouhodobý nedostatek a navíc by miminko asi muselo mít i nějaké jiné zdravotní potíže, aby to udělao nějaký problém. Ale každopádně ten Vigantol teď dávat začni. Aspoň než bude pořádné jaro.
kanavit píchali v porodnici a vigantol dle dr.mám dávat do roka věku dítěte…oBčas taky zapomenu a nebo dám dvě kapky, neřeším to ![]()
Kanavit nám doktorka vždy kápla v ordinaci, ale je fakt, že musí malý pokaždý brát krev
… Vigantol se snažím dávat ![]()
Jak dáváte nebo jste dávali tu jednu kapičku Vigantolu miminku? Mám 3týdenního chlapečka a teď tápu, jak mu to mám dávat do pusinky. Když jsem to tenkrát dávala prvnímu synovi, tak měl Vigantol kapátko a tím to šlo krásně. A teď jsou to jen kapičky a nevím, jak na to.
Ahoj. Já jsem mu to ze začátku kapala přímo do pusinky, jenže to bylo víc kapek všude možně, jen ne v puse a neuvěřitelná spotřeba.:lol: Pak jsem je začala dávat na lžičku a to je v pohodě. ![]()
mně říkala dr. na lžičce s trochou odstříklého mlíka. i se mi to dařilo, maličkou lžičku a bylo..
u druhého jsem kojila přes lahev, tam bylo po problému.
jinak vigantol se nemusí dávat denně 1kapka, ale stačí dávku kumulovat. takže třeba já dávám 1×týdně 7kapek.
ale doporučení jsou do dvou let. resp. u dítěte po 1 roce v létě netřeba, ale v zimě do 2let. flákám toho dost, ale vigantol jsem dávala poctivě
Ahoj,
Kanavit jsme dostávali a dostáváme jen když jdeme k dr. do poradny a Vigantol taky někdy zapomenu.Takže někdy dostane jednu kapku,když zapomenu,tak dám pak třeba dvě.Nijak extra to neřeším když zapomenu.
Ahoj, tak mě se daří kapat přímo do pusinky.. Je to asi o cviku, ale dá se to
Nebo na dudlík a nechat slíznout.
Ahoj-já mám velmi žravé miminko,tedy spíše už batole a stačilo jen ukázat lahvičku a už sám otevřel pusinku.Takže u nás přímo do zobáčku
Při zapomenutí dostal druhý den dvě kapky a bylo to. Ted už nebere-byl mu rok.
Ahoj, Vigantol nekumuluj v žádném případě! ![]()
Podávej kapku na lžičce, nebo kápni do pusy, zapít mlíčkem. Když zapomeneš, svět se nezboří, neboj.