Vitamíny Vigantol a Kanavit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
28.2.12 14:06

Já jsem to dost flákala, cas od casu, kdyz si vzpomenu. Pak me v krvi nasli malo vitaminu D, tak jsem zvysila frekvenci, ale vydrzelo me to chvilku. Ja nejsem schopna zadny lek podavat pravidelne :P

jak bude slunicko, je lepsi se chodit slunit, ted dokud neni, bych zacala jeste davat. Ale nic hrozneho se nedeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
28.2.12 14:09

Kanavit jsme nedostali a Vigantol dávám teď přes zimu i dvě kapičky, někdy se mi stane že den dva zapomenu. Pro klid duše zavolej dr. a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
28.2.12 14:10

My jsme kanavit teda taky vůbec nedostali, jen v porodnici, a vigantol jsme flákali, říkala jsem si, že ten vitamín D je trochu i v UM :-D A doktorka říkala, že to nevadí, ale teď přes zimu ho dávám a už ani moc nezapomínávám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
28.2.12 14:12

Tak děkuji moc budu dávat ten vigantol malá je právě narozená v září a to bylo sluníčka hodně. A když jí ten vitamín chybí jak se to projevuje ? Fontanela je nezarostlá ale to je ještě asi brzy. Mě málem kleplo :zed: Malinká je na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
28.2.12 14:28

Jestli je na UM, tak vy tom případě by se Kanavit ani dávat neměl. No anějaké to D tam určitě taky je. takže žádná tragédie. Asi by se projevil hlavně dlouhodobý nedostatek a navíc by miminko asi muselo mít i nějaké jiné zdravotní potíže, aby to udělao nějaký problém. Ale každopádně ten Vigantol teď dávat začni. Aspoň než bude pořádné jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
28.2.12 14:34

nedávala jsem pro jistotu vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
28.2.12 14:42

kanavit píchali v porodnici a vigantol dle dr.mám dávat do roka věku dítěte…oBčas taky zapomenu a nebo dám dvě kapky, neřeším to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.2.12 15:41

Kanavit nám doktorka vždy kápla v ordinaci, ale je fakt, že musí malý pokaždý brát krev :,( … Vigantol se snažím dávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
23.3.12 08:09

Jak podávat Vigantol?

Jak dáváte nebo jste dávali tu jednu kapičku Vigantolu miminku? Mám 3týdenního chlapečka a teď tápu, jak mu to mám dávat do pusinky. Když jsem to tenkrát dávala prvnímu synovi, tak měl Vigantol kapátko a tím to šlo krásně. A teď jsou to jen kapičky a nevím, jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
23.3.12 08:14

Ahoj. Já jsem mu to ze začátku kapala přímo do pusinky, jenže to bylo víc kapek všude možně, jen ne v puse a neuvěřitelná spotřeba.:lol: Pak jsem je začala dávat na lžičku a to je v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.3.12 08:14

mně říkala dr. na lžičce s trochou odstříklého mlíka. i se mi to dařilo, maličkou lžičku a bylo..
u druhého jsem kojila přes lahev, tam bylo po problému.

jinak vigantol se nemusí dávat denně 1kapka, ale stačí dávku kumulovat. takže třeba já dávám 1×týdně 7kapek.
ale doporučení jsou do dvou let. resp. u dítěte po 1 roce v létě netřeba, ale v zimě do 2let. flákám toho dost, ale vigantol jsem dávala poctivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
23.3.12 08:25

Ahoj,
Kanavit jsme dostávali a dostáváme jen když jdeme k dr. do poradny a Vigantol taky někdy zapomenu.Takže někdy dostane jednu kapku,když zapomenu,tak dám pak třeba dvě.Nijak extra to neřeším když zapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.3.12 08:41

Ahoj, tak mě se daří kapat přímo do pusinky.. Je to asi o cviku, ale dá se to :-) Nebo na dudlík a nechat slíznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
23.3.12 08:45

Ahoj-já mám velmi žravé miminko,tedy spíše už batole a stačilo jen ukázat lahvičku a už sám otevřel pusinku.Takže u nás přímo do zobáčku :-) Při zapomenutí dostal druhý den dvě kapky a bylo to. Ted už nebere-byl mu rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
23.3.12 09:49

Ahoj, Vigantol nekumuluj v žádném případě! :!

Podávej kapku na lžičce, nebo kápni do pusy, zapít mlíčkem. Když zapomeneš, svět se nezboří, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí