Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nedavala jsem nikdy,jsme kojeny,ja se staram o svou vyzivu a obcas zobnu rybi olej,mala mela na 9 mesicich delane testy a decko mela v norme
Já jsem dávala Vigantol pravidelně a to na lžičce s trochou mléka až dosud 14.měsíců - malá má totiž alergii na ryby. Jinak Kanavit jsem dala pouze 2X - malá mi po něm vždy vyzvracela celé mlíčko. A nic se nestalo. Je zdravá
.
Mě by nenapadlo Vigantol nedávat …
podle doktorky dávám kapku denně a myslím, že pokud je vše ok, tak se dává do půl roku, že jo?
A Kanvit teda neznám.
@avm3 píše:
Mě by nenapadlo Vigantol nedávat …podle doktorky dávám kapku denně a myslím, že pokud je vše ok, tak se dává do půl roku, že jo?
A Kanvit teda neznám.
Vigantol se dává až do 1 roku, pokud je však dítě narozené v zimě, tak se bere až přes další zimu - stejně jako my do 14.měsíců. Kanavit se dává převážně kojícím matkám…ale záleží na doktorce. Jak jsem psala já dala 2× a pak přestala - malé to nedělalo dobře.
@BellinkaX píše:
Ahoj, Vigantol nekumuluj v žádném případě!Podávej kapku na lžičce, nebo kápni do pusy, zapít mlíčkem. Když zapomeneš, svět se nezboří, neboj.
proč ne? rada lékaře. jakože ale přiměřená kumulace k věku. jasně že nenacpu 3týdenímu 14kapek, do 6m dostával po jedné kapce, pak po dvou, po sedmi,
Pokud myslíte zimaflour, tedy tabletky se fluorem, tak radím MALÝM DĚTEM NEPODÁVAT VŮBBEC. Nadměrné užívání fluoru naopak vede ke kazivosti zubů, tento lék doporučuji pouze těhotným ženám nebo kojícím