Nežvatlá v 9 měsících

960
28.2.12 18:14

Nežvatlá v 9ti měsících

Ahoj, poslední dobou začínám přemýšlet, jestli je normální, že náš 9ti měsíční chlapeček ještě vůbec nezačal žvatlat. Na všechno dělá jenom „eee“ :lol: . Máte doma někdo taky takového „nemluvu“, nebo už je to problém? Už mi z toho „eee“ začíná hučet v hlavě :oops: , tak se těším, až poví i něco jiného a pořád nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
28.2.12 18:18

Kdybys napsala nežvatlá ani po roce, tak to by sedělo na nás :lol: začal víc kolem roku a půl, pár „čínskejch“ shluků a víc rozvázal až ted po Vánocích, čili až po druhém roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
28.2.12 18:26
Lishaa píše:
Ahoj, poslední dobou začínám přemýšlet, jestli je normální, že náš 9ti měsíční chlapeček ještě vůbec nezačal žvatlat. Na všechno dělá jenom „eee“ :lol: . Máte doma někdo taky takového „nemluvu“, nebo už je to problém? Už mi z toho „eee“ začíná hučet v hlavě :oops: , tak se těším, až poví i něco jiného a pořád nic :lol:

Mám doma opačný extrém. Starší dcera (nyní 3,5 roku) začala používat první slova v 10 měsících, po roce spojovala dvě tři slova do vět a pak začal horor. V té době jsme byli nadšeni, ale to opadlo, když vás 1,5 roku staré dítě začalo školit „to se neřiká“ a hlavně nezavřelo pusu 8o Dnes diskutuje na úrovni žáka základní školy a já tiše závidím její vrstevníci, kteří ve školce používají pár slov nebo kratinké věty.
Teď máme holčinu druhou, je jí 8. měsíců a já se modlím, aby co nejdéle mlčela :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
28.2.12 18:56

Nas chlapecek obcas nejake to ‚baba‘ rekne, ale rozhodne to neni tak, ze by rikal neco porad.
Kluci jsou ve vsem trochu pomalejsi nez holcicky. Myslim, ze se jeste rozpovida. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
28.2.12 19:17

Adámkovi bude za 3 týdny rok a říká jen á á áá áááááááááááááááááá a éé é ééé ééééééééééééééé. Takže buď v klidu. :hug: :hug: I když já sama taky moc v klidu nejsem. :mrgreen: Už mu každý den říkám, že nevadí, že neříká máma, ať klidně říká táta nebo bába… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
28.2.12 21:27
Leonfram píše:
Lishaa píše:
Ahoj, poslední dobou začínám přemýšlet, jestli je normální, že náš 9ti měsíční chlapeček ještě vůbec nezačal žvatlat. Na všechno dělá jenom „eee“ :lol: . Máte doma někdo taky takového „nemluvu“, nebo už je to problém? Už mi z toho „eee“ začíná hučet v hlavě :oops: , tak se těším, až poví i něco jiného a pořád nic :lol:
Mám doma opačný extrém. Starší dcera (nyní 3,5 roku) začala používat první slova v 10 měsících, po roce spojovala dvě tři slova do vět a pak začal horor. V té době jsme byli nadšeni, ale to opadlo, když vás 1,5 roku staré dítě začalo školit „to se neřiká“ a hlavně nezavřelo pusu 8o Dnes diskutuje na úrovni žáka základní školy a já tiše závidím její vrstevníci, kteří ve školce používají pár slov nebo kratinké věty.
Teď máme holčinu druhou, je jí 8. měsíců a já se modlím, aby co nejdéle mlčela :jazyk:

:lol: tohle mě pobavilo

• Citovat
  • Upravit
56
9.7.12 10:48

Ahoj maminky,
Jsem tu nová. Můj syn - nyní 9,5 měsíce korigovaneho věku, narozen o měsíc dříve, vůbec nezvatla a nespojuje slabiky, začínám z toho být hodně nervózní a vidím samé černé scénáře:-(vydává zvuky, ale slabikam se to nepodoba ani z rychlíku. Měli to vaše děti podobně? mám vyhledat nějakou odbornou pomoc? poraďte nebo povzbudte prosím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
9.7.12 15:58

@jajka44 ahoj, já tohle téma původně zakládala a syn se nakonec rozpovídal až v 11 měsících :). Teď už tu pusu nezavře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.7.12 17:32

Tak to jsem ráda, že to u vás dobře dopadlo!:-)pořád přemýšlím, co ještě víc muzu udělat, abych ho trošku „rozmluvila“,a už trochu panikarim, budu si asi muset zakázat čtení všelijakých vývojových tabulek a porovnávání s jinými dětmi, ale je tak těžké!:-)a co na to říkal pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
9.7.12 19:11

@jajka44 doktorce jsem to říkala na kontrole v 10 měsících. Řekla mi, ať ho ještě dva měsíce nechám, nestresuju a hodně na něj mluvím, že by se to případně dál řešilo až na roční prohlídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivetka25
23.8.14 14:53

Povězte, kdy se vám nakonec dítka rozmluvila? :-) @Lishaa @jajka44 @Leonfram

• Citovat
  • Upravit
198
19.3.15 20:30

@Ivetka25 taky by me zajimalo, kdy se ty deti rozmluvily, resim ted stejny problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivetka25
23.3.15 13:21

@Pavlushka1 A kolik je Vaší malé? Nám se rozpovídala po roce, ale stejně to není moc, v 16M říká členy rodiny, ví jak dělají některá zvířátka, brm brm, auto, číš, když chce čůrat, je jinak šikovná, ale slova třeba ještě nespojuje, maximálně táta není, čiči není

• Citovat
  • Upravit
198
23.3.15 16:20

Male je 9 mesicu a porad nezvatla :-( ale uz se snazim to neresit a doufam, ze se rozkeca, i kdyz pozdeji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
23.3.15 16:22

@Ivetka25 ale to mi prijde sikovna, ze toto umi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí