Přetažení předkožky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
21.6.11 23:07

Tak já třeba chápu,že jsou náboženství,kde se to vyžaduje,klukovi bych to asi taky neudělala,nechci,aby mi něco jednou vyčítal. Ženská obřízka je něco jiného,ale i tady asi hraje roli náboženství.
Ale to je trochu OT..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
21.6.11 23:08

Megii jasný, nevnucuji :-) Je pěkné, že máš vlastní názor. Navíc jsme v čechách, něco jiného by bylo žít např. v Americe, v Africe či v Arabském světě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959

My si něčím podobným prošli se starším, kdy mu na pohotovosti jedna blbka násilím (ikdyž jsem jí několikrát řekla,ať to nedělá,že mu to nejde) přetáhla,samozřejmě natrhla a odeslala nás do Krče,kde nemohli uvěřit vlastním očím :roll: :roll:

No pak jsme šli asi ve 2,5 letech k urologovi a tam nám dali mastiču,která mu to postupně povolila a pak když už měl předkožku volnou,tak mu tam dali ještě jednu,ta chvíli působila (asi půl hodiny jsme tam byli) a pak mu to přetáhli uplně,takže žádný násilí, nic ho nebolelo,jen to měl pak pár dní opuchlý.

Takže jsme pak koupali v řapíku , mazali jsme infadolanem a přetahovali jednou denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
Miarei píše:
momi kluka samozřejmě :-)teredes zrovna s jedním takovým případem přišel přítel nedávno z práce (je chirurg). Přišli k němu na ambulanci rodiče s šestiletým chlapečkem, který měl příšerně nateklý a rudý přirození, viditelný zánět. Jeho doktorka tvrdila, že je čas, že násilím se to dělat nemusí. No co, tak chlapeček musí pod kudlu, protože teď se to musí řešit operativně

Tak tam musel byt i nejaky dalsi problem. Ze samotne nestazene predkozky prece zanet nedostanes. Pokud je predkozka prilepena k zaludu, tak se tam zadna necistota nedostane. Naopak pokud se byt jen jednou treba v roce, napul pretahne nasilim, tak popraska, zjizvy a stahne se okolo zaludu a tim dava prostor pro takovehle zanety.
Predstav si treba stene, fena mu rozhodne predkozku nestahuje a kdyz to ma byt funkcni, tak to funkcni je. Asi trochu blby priklad, ale nic jineho me ted nenapada.

Neber to jako dohadovani, snazim se jen popsat svuj pohled na vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
21.6.11 23:13

Miarei - no jasný, někde v Alžíru bych to samo neobhájila :lol: takže bych musela mít holčičku :mrgreen:
Allys - z tohohle důvodu se vyhýbám pohotovosti, tam se prostě s ničím nemažou. to je hnus! mám husinu jen to čtu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
21.6.11 23:14

mommi
jasnačka, OT, proto ta zmínka o kamenování, tady na emimi je to trochu tabuizovaný téma do soukromých miniskupin :-)

teredes
podrobnosti si nepamatuji, bych se musela vyptat přítele (bohužel je v práci), on to zmínil v návaznosti na jinou naší společnou diskuzi. Jde o ten názor lékařky, která pak nechala problém dojít tak daleko
Hele a věřím, že jsou matky, které synovi vživotě na pindíka nesáhly a taky funguje. Ale jak to všechno je, to se můžeme pouze dohadovat, nejen my, ale i doktoři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
21.6.11 23:27
Miarei píše:
teredes
podrobnosti si nepamatuji, bych se musela vyptat přítele (bohužel je v práci), on to zmínil v návaznosti na jinou naší společnou diskuzi. Jde o ten názor lékařky, která pak nechala problém dojít tak daleko
Hele a věřím, že jsou matky, které synovi vživotě na pindíka nesáhly a taky funguje. Ale jak to všechno je, to se můžeme pouze dohadovat, nejen my, ale i doktoři :nevim:

Treba ja :-) . Ne vazne, to je jasne, ze to tu nevyresime, ale treba si z toho nekdo neco odnese.
OT mas fakt krasnou holcicku. Takovou jsem vzdycky chtela a mit nebuduu :cry: (manzel je blondak nejblondatejsi :-D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
22.6.11 06:43

Tomikovi je 2,5 a zatim jsem pindika neresila. Projela jsem si ruzne diskuse a clanky a dosla k zaveru, ze pretahovat nebudeme. Ze drtiva vetsina problemu, o kterych jsem slysela nebo cetla, byla z toho, ze se pretahovalo. No snad nebudu litovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
22.6.11 08:13

Megii: Tohle je pohotovost,kde nám pokaždý,když jsme tam s čímkoliv přijeli, něco s prominutím posr*li.. :roll: Ať jsme tam jeli s klukem nebo se mnou,pokaždý nějaká perla :cert:

Jo a ještě jsem chtěla k tomu přetahování, nám v porodnici teď říkali, do dvou let nechat být, to samé pak v motole,kam jezdíme na kontroly s kýlou..Naše dr. se mu na něj vždycky jen koukla a jemně zkusila, když nešlo nechala být a na 8mi měsíční zkusila a šlo to uplně samo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
22.6.11 09:02

teredes děkuji :-D Je to můj anděl s ďáblem v těle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
29.6.11 15:44

Mému synovi „šikovná“ paní doktorka při kontrole v 18 měsících, předkožku roztrhla až do krve, myslela jsem, že ji :pocitac: . Chudák syn má srůsty a došlo k přilepení k žaludu. Doteď chodíme k urologovi, malého to bolí a vůbec mi nedovolí, abych se ho tam dotkla.
Nemáte někdo s něčím podobným zkušenosti? Nám urolog řekl, že si syn přilepenou předkožku uvolní sám v pubertě…to se mi moc nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
29.6.11 18:36

Syn má čerstvě 5 let a předkožka mu ještě nejde úplně přetáhnout..
Naše dr. razí spíš názor počkat, do roku nepřetahovat vůbec. Poprvé mu ji zkoušela přetáhnout na 3 leté prohlídce a říkala, že máme pomalinku pravidelně přetahovat..
Teď při 5 leté prohlídce mu napsala mastičku Triamcinolon E, kortikoidová mast. Tím to máme mazat, ztenčuje kůži a mělo by to napomoci „odlepení“..
Za týden jsem se jí ptala, jak dlouho to máme mazat - prý to máme vymazat celé - je tam toho 20g a kdyby to nepomohlo, půjdeme na chirurgii, kde mu to přetáhnou.

Syn nemá žádné problémy, bolesti, zarudnutí. Jen za předkožkou má viditelně nahromaděný maz - bílý pruh. Dr. říkala, že až se to přetáhne, podaří se to vyčistit, o to jde..

Ta mast je hormonální, četla jsem, že dlouhodobé mazání kortikoidy není pro kůži a organismus celkově dobré..I když jde o malou plochu..20 g je moc, to vypadá na mnoho měsíců mazání..
Máme počkat nebo si vyžádat návštěvu odborníka už teď?

To, že by mu předkožku přetahovali násilím, se mi příčí. Ale názory jsou fakt různé. Synek bratrance byl na operativním zákroku pod narkozou k vůli zužené předkožce už kolem 3. roku - žije na Slovensku, že by tam byl postup jiný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
29.6.11 19:51
Jana206 píše:
Syn má čerstvě 5 let a předkožka mu ještě nejde úplně přetáhnout..
Naše dr. razí spíš názor počkat, do roku nepřetahovat vůbec. Poprvé mu ji zkoušela přetáhnout na 3 leté prohlídce a říkala, že máme pomalinku pravidelně přetahovat..
Teď při 5 leté prohlídce mu napsala mastičku Triamcinolon E, kortikoidová mast. Tím to máme mazat, ztenčuje kůži a mělo by to napomoci „odlepení“..
Za týden jsem se jí ptala, jak dlouho to máme mazat - prý to máme vymazat celé - je tam toho 20g a kdyby to nepomohlo, půjdeme na chirurgii, kde mu to přetáhnou.

Syn nemá žádné problémy, bolesti, zarudnutí. Jen za předkožkou má viditelně nahromaděný maz - bílý pruh. Dr. říkala, že až se to přetáhne, podaří se to vyčistit, o to jde..

Ta mast je hormonální, četla jsem, že dlouhodobé mazání kortikoidy není pro kůži a organismus celkově dobré..I když jde o malou plochu..20 g je moc, to vypadá na mnoho měsíců mazání..
Máme počkat nebo si vyžádat návštěvu odborníka už teď?

To, že by mu předkožku přetahovali násilím, se mi příčí. Ale názory jsou fakt různé. Synek bratrance byl na operativním zákroku pod narkozou k vůli zužené předkožce už kolem 3. roku - žije na Slovensku, že by tam byl postup jiný :nevim:

Ahoj Jano,
syn (teď přes 5,5 roku) dostal stejnou mast. Napsala nám jí lékařka - chirurg. Trvala na tom, že musíme každý týden přijít na kontrolu. Dneska jsme u ní byli pošesté za sebou (a naposled). Doktorka mu vždy přetáhla, jí to šlo dobře, ale já jsem začala až před týdnem. Dneska si před ní kluk přetáhl sám a šlo mu to líp, jak mě. Takže ode dneška nemáme mazat a máme přetahovat jednou denně.
Máš chodit s malým na kontroly tak,jako my? Celou mast bych nevymazala, to by měl tak na rok. Navíc je to zbytečné. Protože kůžička opravdu po pár dnech povolí.
Kdybys byla z Prahy a okolí, dala bych Ti kontakt na naší doktorku.

• Citovat
  • Upravit
44193
29.6.11 21:20

Jase, nejsem z Prahy, z druhého konce republiky..
Naše dr. se na to dívala po týdnu - byli jsme na očkování..Jí to jde přetáhnout lépe než mě..
Syn to taky sám nepřetáhne..
Nezvala nás za týden na kontrolu, ale asi se tam vetřu. Taky nechci mazat kortikoidy zbytečně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
29.6.11 21:53

AHojky,
tak já už fakt vůbec nevím. :nevim: Přetahovat nebo ne? Matíkovi je rok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA