Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
kiki88 píše:
My přetahujem od cca 6 týdnu ,ted je malému 5 měsíců a má to samozřejmě ještě přilepené na uvolnění má čas do víc jak 3let,ale kousek žaludu už je vidět,dělám to při každém koupání a není s tím problém ,musí se hlavně nenásilně,podle mě čím dříve tím lépe..než pak ve 3 letech podstupovat bolestivou obřízku nebo stržení!!
Tak pod tohle se podepisuji. Sice od 6 týdnů je dost brzo, klidně prý stačí od půl roku, ale hlavně nenásilně. Jen promnout, promazat, potáhnout. Kam to jde, nikdy násilím. Dítě to vlastně nemá ani postřehnout. A jak píšeš, radši minuta „práce“ denně než pak potkat někde na pohotovosti s prominutím debila, kterej to strhne ![]()
Ctěla bych se Vás zeptat jak se jmenuje mastička na přetažení předkožky děkuji za odpoveď
Leji134 píše:
Ctěla bych se Vás zeptat jak se jmenuje mastička na přetažení předkožky děkuji za odpoveď
Triamcinolon E
Tak u staršího kluka s přetahováním nebyl vůbec problém. U mladšího jsem to zkoušela od roka, ale nic moc. Tak jsem na 1,5 roční prohlídce na to dr. upozornila a poslala nás na urologii. Doktor na to mrknul a zkusil mu to opatrně přetáhnout. (jéé jak malej řval, on má hrůzu z dr.), tak mi ho bylo líto, ale za minutu měl dr. hotovo. A nakázal nám 3krát denně přetahovat. Snažila jsem se, ale prostě tak hodně jako dr. jsem to nedělala. Za měsíc na kontrolu. Zlepšení nastalo. Dr. opět tak hodně přetáhl, až jsem se lekla. Opět dělat 3krát denně a v září na kontrolu. Stím, že mu to něčím namaže, počkáme v čekárně a pak to bude dobrý? Nevim, malej řval jak tur, tak jsem toho moc neslyšela. Ptal se kolik je malýmu-19měs. a že je ještě malý, že to tímto způsobem spraví. Já osobně bych, ale do 3 let nečekala, jak někde píšou, pak už to děti více vnímají a i je to víc bolí. No jsem zvědavá na to září. Nám teda ani dr. nic nenapsal čim mazat, jen přetahovat, kdyby byli prý trhlinky, tak to máznout vazelínou, ale já to prostě násílím nedělám, jen kam to jde a opatrně napínám a zpátky.
Nemáte doma někdo zbytek masti? Dr. mi to nepředepíše…jako malému mu předkožku stáhla…nečekaně, bez varování… i když jsme přetahovali, přilepilo se… teď je mu čerstvých 7 let a jde nám to tak do 3/4, pak to drží… nechci čekat a nepůjdu s ním na násilné přetažení - žádný traumata…
Lenka dršková píše:
Nemáte doma někdo zbytek masti? Dr. mi to nepředepíše…jako malému mu předkožku stáhla…nečekaně, bez varování… i když jsme přetahovali, přilepilo se… teď je mu čerstvých 7 let a jde nám to tak do 3/4, pak to drží… nechci čekat a nepůjdu s ním na násilné přetažení - žádný traumata…
Já zbytek masti mám,můžu darovat, poslat v bublinkové obálce,ale nejdřív v pátek nebo v sobotu,jsme doma nemocní.
Naše zkušenost - synovi je 5 a měl pod předkožkou nahromaděné smegma,nešla přetáhnout. Dětská dr. nám napsala tuto mastičku,kterou jsme mazali několik měsíců, stejně to nepomohlo,tak jsme šli na chirurgii - už to měl zanícené a bolestivé.
Chirurg(starší a zkušený),říkal, že v tomto případě nebylo potřeba dítě dopovat hormonální masní,protože předkožka zúžená nebyla,bylo tam nahromaděné to smegma a tomu ta mastička nepomůže. Bylo potřeba to chirurgicky přetáhnout,maz vyčistit.
Teď je to týden a syn je bez problémů. Máme jít na kontrolu,odložím to na příští týden, protože je nemocný.
My jsme nenásilně přetahovali od 2 let,možná málo,nevím. Každopádně, kdybych měla ještě dalšího syna tento problém, půjdu rovnou k odborníkovi,už bych to neřešila jen s dětskou dr.(ke které jinak mám důvěru).
Já osobně bych šla na chirurgii(v 7 letech určitě) a nechtěla své dítě dopovat kortikoidy,už tak se mi to příčilo těch pár měsíců a je mi to líto, že jsme tam nešli dřív.
Zase na druhou stranu, brzké přetažení,třeba ve 2 nebo 3 letech taky vhodné není. V tomto naší dr. zase věřím. Možná je to důvod vašich současných problémů,ale o důvod víc jít k odborníkovi a neshánět na netu kortikoidovou mast.
Pokud přesto chceš tu mast,tak se musíš zaregistrovat a poslat mi SZ adresu.
Zavolám na urologii. O zúžení se nejedná - spíš to drží ten mázek. Přetahovali jsme od malička ve vaně vždy, v tomhle mám čisté svědomí. Pak to přetáhla dr. a i když jsme přetahovali, postupně se to zas chytlo
asi jsem měla tedy víc, bála jsem se, měl tam ranky krvavé…
Zatím díky, objednám se na urologii.
Lenka dršková píše:
Zavolám na urologii. O zúžení se nejedná - spíš to drží ten mázek. Přetahovali jsme od malička ve vaně vždy, v tomhle mám čisté svědomí. Pak to přetáhla dr. a i když jsme přetahovali, postupně se to zas chytloasi jsem měla tedy víc, bála jsem se, měl tam ranky krvavé…
Zatím díky, objednám se na urologii.
Taky mám čisté svědomí, přetahovali jsme.
Však rozumný dr. na chirurgii říkal, že to není moje vina, že jsme ale měli za ním přijít dřív.
Zase jsem na druhou stranu vděčná,že naše dr. to synovi nepřetáhla už ve 2 nebo 3 letech, kdy to úplně nešlo, protože s tím jsou taky špatné zkušenosti.
Určitě se poraď na urologii, to je to nejlepší, co pro malého můžeš udělat
.
Cpát do těla kortikoidy zbytečně taky není OK ![]()
Lenka dršková píše:Leni,nepřišlo mi to jako trauma
No právě… ale násilí nechci …je to trauma.
Zase na druhou stranu, při tak jednoduchém zákroku bych já osobně pro své dítě celkovou narkozu nechtěla. Je to jako jít na komára kulometem.
Doma to zklidnily heřmánkové oplachy, další mastičky nám chirurg nedoporučil mazat.
Lenka dršková píše:
a jak mu to dělali? Dr. mluvila o sondě…
Je to taková sondička,prostě to vypadá jako kovová špejle,která zajede pod tu předkožku. Ostré to není.
Dr. to nazýval sondičkou.
OBNOVUJI DIKUZI
Dnes jsme byli na 3leté prohlídce.
Paní doktorku jsem upozornila na to, že nám dodnes nejde přetáhnout úplně, ale jen do půlky. Navíc měl malej tak cca týden pod předkožkou v té části, která nám nešla přetáhnout docela velký kus smegmatu a opravdu se mi to nelíbilo. Jak se ukázalo, nelíbilo se to ani doktorce. Takže ji malému přetáhla celou ![]()
Chudinka brečel, ale celé mu to vyčistila a říkala, že teď už by snad neměl být s přetahováním a smegmatem problém :-/
Malej mi ovšem nechce čůrat, prý ho to hrozně bolí a má krokodýlí slzičky ![]()
Máme napsaný framikoin a máme koupat v chlapici, nebo v heřmánku.
Jak můžu malému ulevit??? Za jak dlouho zabere mastička a koupele??
My přetahujem od cca 6 týdnu ,ted je malému 5 měsíců a má to samozřejmě ještě přilepené na uvolnění má čas do víc jak 3let,ale kousek žaludu už je vidět,dělám to při každém koupání a není s tím problém ,musí se hlavně nenásilně,podle mě čím dříve tím lépe..než pak ve 3 letech podstupovat bolestivou obřízku nebo stržení!!