Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doporučuji přečíst tento článek
http://www.rodina.cz/clanek5274.htm
jinak malýmu se udělal ve 2,5 letech zánět, tak dostal mastičku na uvolnění předkožky a po 14 ti dnech mazání mu to dr. opatrně přetáhla, ten den sem ho nechávala čůrat do teplé vody, jinak ho to pálilo, mazala po každém čůrání framykoinem, za 2 dny to bylo ok, pak máme dál přetahovat 1× denně, což teda nedodržuji vždycky a zpátky myslím že už se to nepřilepí, má to krásný, prostě jak dospělej chlap ![]()
momi33 píše:strace píše:mě se tedy zdá,že ten otvor má dost velkýmomi33 píše:strace píše:já jako právě nevím,ono prý při násilném přetažení může dojít k popraskání předkožkymomi33 píše:No, to je pravda. Tenhle názor razí pediatři. Ale zkus se zeptat na názor urologa, když mu přivede maminka 3,5letýho prcka s úplně přilepenou předkožkou, která nejde stáhnout vůbec a kluk tam má jen otvůrek pro čůrání. To je pak pro toho malýho prcka slast, když se mu to „násilím“ rozlepuje
já jen k tomu přetahování-jako dost se zastává názor,že by se to nemělo do 3 let.
jako zkošíme to občas ve vaně,ale ne nijak důsledně.Jasně, násilím určitě ne. Mám v rodině urologa. Přetahovat jsem začala v půl roce při koupání a to stylem promnout pindíka mezi prsty a po koupání zkusit opatrně stáhnout a důsledně promazávat Infadolanem. Bohužel mu to vůbec nešlo. Dostala jsem čas do jeho jednoho roku a pak se na to kouknul a zkonstatoval, že se to musí rozlepit. Měl fakt jen dírku na čůrání a ze žaludu jsem neviděla ani trošičku
Když maminka nechce zkoušet přetahovat, tak by při slepené předkožce měla alspoň hlídat, zda je proud moči dostatečně silný a rovný.Takže hezky pomaloučku, milimetr po milimetru rozlepujem a mažem (zatím máme za sebou čtyři zásahy). Už prý jen dvakrát a bude hotovo. Malej u toho brečí, ale jen chvilinku a po přetažení předkožky zpátky už o tom ani neví.
co se týče proudu moči nevím,začínáme se teprve učit na nočník,čůrat jsem ho pořádně neviděla
Nám občas malej (16 m) čůrá do vany
Stojí, usměje se a spustí ![]()
A pak standardně po koupání počůrá taťku, jakmile mu chce dát plínu. Fakt mu to dělá naschvál, mně přes den nikdy ![]()
Megii píše: Doporučuji přečíst tento článekhttp://www.rodina.cz/clanek5274.htm
jinak malýmu se udělal ve 2,5 letech zánět, tak dostal mastičku na uvolnění předkožky a po 14 ti dnech mazání mu to dr. opatrně přetáhla, ten den sem ho nechávala čůrat do teplé vody, jinak ho to pálilo, mazala po každém čůrání framykoinem, za 2 dny to bylo ok, pak máme dál přetahovat 1× denně, což teda nedodržuji vždycky a zpátky myslím že už se to nepřilepí, má to krásný, prostě jak dospělej chlap
hm,tak podle toho článku se to zas přetahovat nemá,že se to časem upraví samo.
Tak já fakt nevím ![]()
strace píše:momi33 píše:Nám občas malej (16 m) čůrá do vanystrace píše:mě se tedy zdá,že ten otvor má dost velkýmomi33 píše:strace píše:já jako právě nevím,ono prý při násilném přetažení může dojít k popraskání předkožkymomi33 píše:No, to je pravda. Tenhle názor razí pediatři. Ale zkus se zeptat na názor urologa, když mu přivede maminka 3,5letýho prcka s úplně přilepenou předkožkou, která nejde stáhnout vůbec a kluk tam má jen otvůrek pro čůrání. To je pak pro toho malýho prcka slast, když se mu to „násilím“ rozlepuje
já jen k tomu přetahování-jako dost se zastává názor,že by se to nemělo do 3 let.
jako zkošíme to občas ve vaně,ale ne nijak důsledně.Jasně, násilím určitě ne. Mám v rodině urologa. Přetahovat jsem začala v půl roce při koupání a to stylem promnout pindíka mezi prsty a po koupání zkusit opatrně stáhnout a důsledně promazávat Infadolanem. Bohužel mu to vůbec nešlo. Dostala jsem čas do jeho jednoho roku a pak se na to kouknul a zkonstatoval, že se to musí rozlepit. Měl fakt jen dírku na čůrání a ze žaludu jsem neviděla ani trošičku
Když maminka nechce zkoušet přetahovat, tak by při slepené předkožce měla alspoň hlídat, zda je proud moči dostatečně silný a rovný.Takže hezky pomaloučku, milimetr po milimetru rozlepujem a mažem (zatím máme za sebou čtyři zásahy). Už prý jen dvakrát a bude hotovo. Malej u toho brečí, ale jen chvilinku a po přetažení předkožky zpátky už o tom ani neví.
co se týče proudu moči nevím,začínáme se teprve učit na nočník,čůrat jsem ho pořádně nevidělaStojí, usměje se a spustí
A pak standardně po koupání počůrá taťku, jakmile mu chce dát plínu. Fakt mu to dělá naschvál, mně přes den nikdy
jo,to malej taky,ale stačí,když na něj obrátíme pozornost,tak přestane.
momi33 píše:Megii píše: Doporučuji přečíst tento článekhm,tak podle toho článku se to zas přetahovat nemá,že se to časem upraví samo.http://www.rodina.cz/clanek5274.htm
jinak malýmu se udělal ve 2,5 letech zánět, tak dostal mastičku na uvolnění předkožky a po 14 ti dnech mazání mu to dr. opatrně přetáhla, ten den sem ho nechávala čůrat do teplé vody, jinak ho to pálilo, mazala po každém čůrání framykoinem, za 2 dny to bylo ok, pak máme dál přetahovat 1× denně, což teda nedodržuji vždycky a zpátky myslím že už se to nepřilepí, má to krásný, prostě jak dospělej chlap
Tak já fakt nevím
Já už v tom mám taky zmatek ![]()
Momi myslím že je dobrý když se to zkouší lehce nenásilně stahovat, malej to měl uzký od malička a kdyby se mu tam neudělal zánět tak se to neřeší, dneska už sou na to jiné moderní názory než že v roce to dr. strhne a dítě pak má žalud samou jizvu ![]()
Megii píše:
Momi myslím že je dobrý když se to zkouší lehce nenásilně stahovat, malej to měl uzký od malička a kdyby se mu tam neudělal zánět tak se to neřeší, dneska už sou na to jiné moderní názory než že v roce to dr. strhne a dítě pak má žalud samou jizvu
no,my máme takovou úžasnou doktorku ze starý školy,hezky všechno podle tabulek,v 6m posazovat,na každé kýchnutí ATB.
Zkusila mu to jednou přetáhnout,a můj muskej pak nadával.
Počkám do toho 2. roku,a uvidim ![]()
Ahojte, tak ja jsem treba zastance nepretahovani
. Na co potrebuje mit batole stahovatelnou predkozku? Odkaz presne na tento clanek jsem sem chtela hodit, ale Megii byla rychlejsi
. Synovi (3roky) jsem na predkozku nikdy ani nesahla. V roce mel jen nepatrnou dirku na curani. Ve dvou vlastne taky, ale s odplinovanim si zacal za pindika tahat a ruzne s nim blbnout. Ted jsem nahodou zjistila, ze mu jde pretahnout. Valila jsem oci, cekala jsem to jeste dele. Podle me se predkozka opravdu uvolni sama a nejpozdeji tomu pomuzou hormony v puberte (a taky trochu pani kluci sami, ze
?). Samozrejme je potreba to resit v pripade zdravotnich problemu, ale jinak nee.
Momi - jáááj tak rychle od ní
a taky příkrmy od 4 měsíce pro plně kojený děti ne? ![]()
momi33 píše:Megii píše:no,my máme takovou úžasnou doktorku ze starý školy,hezky všechno podle tabulek,v 6m posazovat,na každé kýchnutí ATB.
Momi myslím že je dobrý když se to zkouší lehce nenásilně stahovat, malej to měl uzký od malička a kdyby se mu tam neudělal zánět tak se to neřeší, dneska už sou na to jiné moderní názory než že v roce to dr. strhne a dítě pak má žalud samou jizvu
Zkusila mu to jednou přetáhnout,a můj muskej pak nadával.
Počkám do toho 2. roku,a uvidim
Jé od tý bych mazala rychle pryč-
teredes píše:
Ahojte, tak ja jsem treba zastance nepretahovani. Na co potrebuje mit batole stahovatelnou predkozku? Odkaz presne na tento clanek jsem sem chtela hodit, ale Megii byla rychlejsi
. Synovi (3roky) jsem na predkozku nikdy ani nesahla. V roce mel jen nepatrnou dirku na curani. Ve dvou vlastne taky, ale s odplinovanim si zacal za pindika tahat a ruzne s nim blbnout. Ted jsem nahodou zjistila, ze mu jde pretahnout. Valila jsem oci, cekala jsem to jeste dele. Podle me se predkozka opravdu uvolni sama a nejpozdeji tomu pomuzou hormony v puberte (a taky trochu pani kluci sami, ze
?). Samozrejme je potreba to resit v pripade zdravotnich problemu, ale jinak nee.
kdo dřív přijde ten dřív mele ![]()
Megii píše:
Tak doktor, kterej slepenou předkožku strhne, ať už je to v kterýmkoliv věku, je magor.
Megii+lucineeccka-mám v plánu jít od ní,máme vyhlídlou jednu dr,ale je tam plno ![]()
kamarádce napsala do katŕty,že matka odmítá léčit dítě,když jí odmítla ATB
soumon píše:
Holky děkuju moc za všechny příspěvky.
a já se omlouvám,že jsem ti odbočila z tématu ![]()