Přetažení předkožky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
109
21.6.11 22:20

Doporučuji přečíst tento článek

http://www.rodina.cz/clanek5274.htm

jinak malýmu se udělal ve 2,5 letech zánět, tak dostal mastičku na uvolnění předkožky a po 14 ti dnech mazání mu to dr. opatrně přetáhla, ten den sem ho nechávala čůrat do teplé vody, jinak ho to pálilo, mazala po každém čůrání framykoinem, za 2 dny to bylo ok, pak máme dál přetahovat 1× denně, což teda nedodržuji vždycky a zpátky myslím že už se to nepřilepí, má to krásný, prostě jak dospělej chlap :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
21.6.11 22:24
momi33 píše:
strace píše:
momi33 píše:
strace píše:
momi33 píše:
já jen k tomu přetahování-jako dost se zastává názor,že by se to nemělo do 3 let.
No, to je pravda. Tenhle názor razí pediatři. Ale zkus se zeptat na názor urologa, když mu přivede maminka 3,5letýho prcka s úplně přilepenou předkožkou, která nejde stáhnout vůbec a kluk tam má jen otvůrek pro čůrání. To je pak pro toho malýho prcka slast, když se mu to „násilím“ rozlepuje :nevim:
já jako právě nevím,ono prý při násilném přetažení může dojít k popraskání předkožky :nevim:
jako zkošíme to občas ve vaně,ale ne nijak důsledně.

Jasně, násilím určitě ne. Mám v rodině urologa. Přetahovat jsem začala v půl roce při koupání a to stylem promnout pindíka mezi prsty a po koupání zkusit opatrně stáhnout a důsledně promazávat Infadolanem. Bohužel mu to vůbec nešlo. Dostala jsem čas do jeho jednoho roku a pak se na to kouknul a zkonstatoval, že se to musí rozlepit. Měl fakt jen dírku na čůrání a ze žaludu jsem neviděla ani trošičku :roll: Takže hezky pomaloučku, milimetr po milimetru rozlepujem a mažem (zatím máme za sebou čtyři zásahy). Už prý jen dvakrát a bude hotovo. Malej u toho brečí, ale jen chvilinku a po přetažení předkožky zpátky už o tom ani neví.

Když maminka nechce zkoušet přetahovat, tak by při slepené předkožce měla alspoň hlídat, zda je proud moči dostatečně silný a rovný.
mě se tedy zdá,že ten otvor má dost velký :think:
co se týče proudu moči nevím,začínáme se teprve učit na nočník,čůrat jsem ho pořádně neviděla :nevim:

Nám občas malej (16 m) čůrá do vany :roll: Stojí, usměje se a spustí :mrgreen:
A pak standardně po koupání počůrá taťku, jakmile mu chce dát plínu. Fakt mu to dělá naschvál, mně přes den nikdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
21.6.11 22:25
Megii píše: Doporučuji přečíst tento článek

jinak malýmu se udělal ve 2,5 letech zánět, tak dostal mastičku na uvolnění předkožky a po 14 ti dnech mazání mu to dr. opatrně přetáhla, ten den sem ho nechávala čůrat do teplé vody, jinak ho to pálilo, mazala po každém čůrání framykoinem, za 2 dny to bylo ok, pak máme dál přetahovat 1× denně, což teda nedodržuji vždycky a zpátky myslím že už se to nepřilepí, má to krásný, prostě jak dospělej chlap :mrgreen:

hm,tak podle toho článku se to zas přetahovat nemá,že se to časem upraví samo.
Tak já fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
21.6.11 22:25
strace píše:
momi33 píše:
strace píše:
momi33 píše:
strace píše:
momi33 píše:
já jen k tomu přetahování-jako dost se zastává názor,že by se to nemělo do 3 let.
No, to je pravda. Tenhle názor razí pediatři. Ale zkus se zeptat na názor urologa, když mu přivede maminka 3,5letýho prcka s úplně přilepenou předkožkou, která nejde stáhnout vůbec a kluk tam má jen otvůrek pro čůrání. To je pak pro toho malýho prcka slast, když se mu to „násilím“ rozlepuje :nevim:
já jako právě nevím,ono prý při násilném přetažení může dojít k popraskání předkožky :nevim:
jako zkošíme to občas ve vaně,ale ne nijak důsledně.

Jasně, násilím určitě ne. Mám v rodině urologa. Přetahovat jsem začala v půl roce při koupání a to stylem promnout pindíka mezi prsty a po koupání zkusit opatrně stáhnout a důsledně promazávat Infadolanem. Bohužel mu to vůbec nešlo. Dostala jsem čas do jeho jednoho roku a pak se na to kouknul a zkonstatoval, že se to musí rozlepit. Měl fakt jen dírku na čůrání a ze žaludu jsem neviděla ani trošičku :roll: Takže hezky pomaloučku, milimetr po milimetru rozlepujem a mažem (zatím máme za sebou čtyři zásahy). Už prý jen dvakrát a bude hotovo. Malej u toho brečí, ale jen chvilinku a po přetažení předkožky zpátky už o tom ani neví.

Když maminka nechce zkoušet přetahovat, tak by při slepené předkožce měla alspoň hlídat, zda je proud moči dostatečně silný a rovný.
mě se tedy zdá,že ten otvor má dost velký :think:
co se týče proudu moči nevím,začínáme se teprve učit na nočník,čůrat jsem ho pořádně neviděla :nevim:
Nám občas malej (16 m) čůrá do vany :roll: Stojí, usměje se a spustí :mrgreen:
A pak standardně po koupání počůrá taťku, jakmile mu chce dát plínu. Fakt mu to dělá naschvál, mně přes den nikdy :mrgreen:

jo,to malej taky,ale stačí,když na něj obrátíme pozornost,tak přestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
21.6.11 22:27
momi33 píše:
Megii píše: Doporučuji přečíst tento článek

jinak malýmu se udělal ve 2,5 letech zánět, tak dostal mastičku na uvolnění předkožky a po 14 ti dnech mazání mu to dr. opatrně přetáhla, ten den sem ho nechávala čůrat do teplé vody, jinak ho to pálilo, mazala po každém čůrání framykoinem, za 2 dny to bylo ok, pak máme dál přetahovat 1× denně, což teda nedodržuji vždycky a zpátky myslím že už se to nepřilepí, má to krásný, prostě jak dospělej chlap :mrgreen:
hm,tak podle toho článku se to zas přetahovat nemá,že se to časem upraví samo.
Tak já fakt nevím :nevim:

Já už v tom mám taky zmatek :cry:

• Citovat
  • Upravit
109
21.6.11 22:29

Momi myslím že je dobrý když se to zkouší lehce nenásilně stahovat, malej to měl uzký od malička a kdyby se mu tam neudělal zánět tak se to neřeší, dneska už sou na to jiné moderní názory než že v roce to dr. strhne a dítě pak má žalud samou jizvu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
21.6.11 22:31
Megii píše:
Momi myslím že je dobrý když se to zkouší lehce nenásilně stahovat, malej to měl uzký od malička a kdyby se mu tam neudělal zánět tak se to neřeší, dneska už sou na to jiné moderní názory než že v roce to dr. strhne a dítě pak má žalud samou jizvu :poblion:

no,my máme takovou úžasnou doktorku ze starý školy,hezky všechno podle tabulek,v 6m posazovat,na každé kýchnutí ATB.
Zkusila mu to jednou přetáhnout,a můj muskej pak nadával.
Počkám do toho 2. roku,a uvidim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
21.6.11 22:33

Ahojte, tak ja jsem treba zastance nepretahovani :nevim: . Na co potrebuje mit batole stahovatelnou predkozku? Odkaz presne na tento clanek jsem sem chtela hodit, ale Megii byla rychlejsi :palec: . Synovi (3roky) jsem na predkozku nikdy ani nesahla. V roce mel jen nepatrnou dirku na curani. Ve dvou vlastne taky, ale s odplinovanim si zacal za pindika tahat a ruzne s nim blbnout. Ted jsem nahodou zjistila, ze mu jde pretahnout. Valila jsem oci, cekala jsem to jeste dele. Podle me se predkozka opravdu uvolni sama a nejpozdeji tomu pomuzou hormony v puberte (a taky trochu pani kluci sami, ze :mrgreen: ?). Samozrejme je potreba to resit v pripade zdravotnich problemu, ale jinak nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
21.6.11 22:33

Momi - jáááj tak rychle od ní :cert: a taky příkrmy od 4 měsíce pro plně kojený děti ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
21.6.11 22:35
momi33 píše:
Megii píše:
Momi myslím že je dobrý když se to zkouší lehce nenásilně stahovat, malej to měl uzký od malička a kdyby se mu tam neudělal zánět tak se to neřeší, dneska už sou na to jiné moderní názory než že v roce to dr. strhne a dítě pak má žalud samou jizvu :poblion:
no,my máme takovou úžasnou doktorku ze starý školy,hezky všechno podle tabulek,v 6m posazovat,na každé kýchnutí ATB.
Zkusila mu to jednou přetáhnout,a můj muskej pak nadával.
Počkám do toho 2. roku,a uvidim :nevim:

Jé od tý bych mazala rychle pryč-

• Citovat
  • Upravit
109
21.6.11 22:35
teredes píše:
Ahojte, tak ja jsem treba zastance nepretahovani :nevim: . Na co potrebuje mit batole stahovatelnou predkozku? Odkaz presne na tento clanek jsem sem chtela hodit, ale Megii byla rychlejsi :palec: . Synovi (3roky) jsem na predkozku nikdy ani nesahla. V roce mel jen nepatrnou dirku na curani. Ve dvou vlastne taky, ale s odplinovanim si zacal za pindika tahat a ruzne s nim blbnout. Ted jsem nahodou zjistila, ze mu jde pretahnout. Valila jsem oci, cekala jsem to jeste dele. Podle me se predkozka opravdu uvolni sama a nejpozdeji tomu pomuzou hormony v puberte (a taky trochu pani kluci sami, ze :mrgreen: ?). Samozrejme je potreba to resit v pripade zdravotnich problemu, ale jinak nee.

kdo dřív přijde ten dřív mele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.6.11 22:36

Holky děkuju moc za všechny příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
21.6.11 22:37
Megii píše:

Tak doktor, kterej slepenou předkožku strhne, ať už je to v kterýmkoliv věku, je magor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
21.6.11 22:39

Megii+lucineeccka-mám v plánu jít od ní,máme vyhlídlou jednu dr,ale je tam plno :-?
kamarádce napsala do katŕty,že matka odmítá léčit dítě,když jí odmítla ATB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
21.6.11 22:39
soumon píše:
Holky děkuju moc za všechny příspěvky.

a já se omlouvám,že jsem ti odbočila z tématu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit