Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím vás všechny.
Ráda bych věděla jestli existuje někdo, kdo má stejný problém jako já.
Mam dlouhodobě závratě, které trvají denně, celý den.
Někdy je to lepší a někdy horší.
Jsem z toho už tak zoufalá, že už se jen modlím, ať to už zmizí a nikdy nevrátí.
Vše mam v pořádku, takže nevim v čem může být problém. Krční páteř sice jsem byla na rtg a mám mírnou kyfozu a skoliozu, ale to jsem měla ještě před tím, takže nevím.
A psychika by mi to nedělala už skoro 2 roky. Ze zoufalství jsem sama vyhledala vestibulární centrum v Praze, takže se tam chystám.
Byly dny kdy se mi to zastavilo na pár dnů a neskutečná úleva. Zrovna teď to mám opět a když zavřu oči jsem jak na kolotoči. ![]()
Neni to mernierova nemoc? Tohle taky nekdy dela blokace tepny v pateri, jednou se mi to stalo, malem to se mnou seklo na ulici, ale pak to preslo… bylo to jednou, ne 2 roky. U neurologa jsi byla?
@Samantha25
A piješ dostatečně? Ja jsem mívala taky takové zavratě. I s bolestma. Začala jsem pít ty čtyři litry vody denně. A je to pryč. Tak ať se brzy uleví
@Samantha25 ušní taky dobrý? zažila jsem, pak jsem brala jakés pilule, stav se upravil.. u mě bylo cos s ušima, ale detaily si nevybavím, stalo se mi to už před pár lety ![]()
A co tetanie? Mivam to same, pro me je nejhorsi si lehnout, ale nekdy to pomaha, lehnout si na bok, kde se mota nejvic a tech par minut to pretrpet a ono to vetsinou polevi
U me teda i to, o cem jsem zadute tvrdila, ze to psychika byt nemuze, tak praveze byla. Je potreba se na to zamerit a zjistit kdy a co to zpusobuje
Anebo zkusit jeste nejakeho prirodniho lecitele…
Drzim moc palce, vim jake to je ![]()
@Majklina piji 1,5l denně někdy 2l. Myslis, ze by to mohla být také příčina? ![]()
@ThinkPositively Také mě to napadlo. Asi na tom něco bude, zkusím pátrat tady. ![]()
A nemůže to být tlakem? Vím, že moje babička na to hodně trpěla, pokud byl nízký tlak tak taky měla závratě.
Holky děkuji Vám za reakce. ![]()
Je to takové divné, je to jako bych se klimbala, houpala. A když stojím tak nevydržím stat rovně, mám pocit, ze se kolébám. Někdy je to OK, jindy je to už na nervy.
![]()
Jo tvůj tlak může být normální, myslela jsem to tak, že tlak při změně počasí ti nemusí dělat dobře.
@Samantha25
Záleží i kolik vážiš. Ale 1,5 litru je málo ještě jestli pijes kávu… Me bylo strašně zle. Teď je mi dobře.