Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@smurfka no jasně že k ho*nu
ale holt co, má tam mojí muri nohu pod prohlášením že to teď holce dávat nebudu a co s tím udělá, jestli si to pověsí doma nad postel nebo mě nahlásí velkému bratrovi že nechci píchat latky které jsou třeba v Americe až od deseti let (a to tam přitom prdi na barviva a tak a cpou do potravin látky v Evropě zakázané, tak když už i tam to dávají později, tak to už to o něčem svědčí) svoji půlroční dceři, tak ať si to třeba naboucha a vycpe se s tim ![]()
@smurfka co já vím… Proto jsem napsala „velkému bratrovi“, chápete, jako v 1984 od Orwella ![]()
@LaVoisin píše:
@Petula306 ne, neni povinný, stejně jako bexsero proti meningokokum, u kterého jsem taky podepisovala papír že to nechceme. Už si ani nevzpomenu proč se to podepisuje, tuším že doktorka říkala něco v tom smyslu aby byla krytá že nám to nabídla a my nechtěli. Nejsem bio-matka, nebo jak se jim to říká, nejsem zastáncem neočkovani, ale zatím jsem dala jen povinnou hexu. Řekla jsem doktorce, že to, co je navíc chci dát později, třeba před nástupem do školky, kvůli nežádoucím účinkům, tak kdyby se nějaké vyskytly, ať už to tomu dítěti můžu aspoň drobet „vysvětlit“ (přeci jenom půlročnímu nevysvětlite nic) a ona mi rekla, že to u svých vlastních dětí udělala taky tak
Presne tak, Prevenar az pozdeji, ja byla vzdy odhodlana kluky ockovat a najednou nam prvni varka Prevenaru u mladsiho predstavila svoji temnou stranku, kdysi se ockoval 3+1 ted se ockuje 2+1 takze ma ta jedna davka vetsi silu a je dost krute sledovat nezadouci ucinek, kdyz uz se stane, ze se zrovna ukaze na vasem diteti ![]()
@Kasita tak tak, my měli první hexu ok, druhá už s teplotou, dalo se to, ale malá byla pár dní mrzutá. Po první hexe, i když byla ok a já chtěla prevenar dát, jsem se nakonec rozmyslela, sestřenice ho dala a kluk pak skončil v nemocnici, tak jsem se na to zatím vybodla. Stejně jako mmr, sousedova dcera měla takovou reakci že skončila na hadičkach, nechci aby moje půlroční dcera ležela v nemocnici, tak jsem se rozhodla počkat
@Kasita píše:
Presne tak, Prevenar az pozdeji, ja byla vzdy odhodlana kluky ockovat a najednou nam prvni varka Prevenaru u mladsiho predstavila svoji temnou stranku, kdysi se ockoval 3+1 ted se ockuje 2+1 takze ma ta jedna davka vetsi silu a je dost krute sledovat nezadouci ucinek, kdyz uz se stane, ze se zrovna ukaze na vasem diteti
Nemá větší sílu, ta vakcína je pořád stejná. Jen se přiznalo, že stačí o jednu dávku méně.
Nežádoucí účinky to holt má, viz příbalový leták.
@Lucie_Sx píše:
Nemá větší sílu, ta vakcína je pořád stejná. Jen se přiznalo, že stačí o jednu dávku méně.
Nežádoucí účinky to holt má, viz příbalový leták.
Nevím, nám to takhle podali v nemocnici když jsme byli hospitalizovani
ale myslím, že všechny nežádoucí účinky v pribalovem letáku uvedeny nejsou, alespoň ten náš tam rozhodně nebyl
@Kasita píše:
Nevím, nám to takhle podali v nemocnici když jsme byli hospitalizovaniale myslím, že všechny nežádoucí účinky v pribalovem letáku uvedeny nejsou, alespoň ten náš tam rozhodně nebyl
No tak pěkně kecali.
Jo, určitě tam mohou být i další, jen jsem chtěla říct, že stačí přečíst příbalák, aby si člověk uvědomil, že časté tvrzení pediatrů „nikdy jsem neviděl nějaké vážné následky po očkování“ je nesmysl.