Prevence strii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shadowbabe
8.6.21 19:36

Mandlové mléko ❤️

• Citovat
  • Upravit
23
9.6.21 12:28

Ahoj, já používala Weleda olej, Elasti Q krém a Attitude Blooming belly takový gel, který se po natreni změnil v olejicek. Ten byl za mě nejlepší a používám ho i teď po porodu a super, břicho už mám skoro jako před porodem a strije nikde žádná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
9.6.21 12:39

Jestli máš třeba z puberty strie na bocích nebo na zadečku, tak k tomu máš sklony a je úplně jedno, čím to namažeš a jak často to budeš mazat. Omlouvám se za upřímnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
9.6.21 12:57

Mažu olejem z meruňkových jader, vždycky večer hned po sprše, jsem ve 35tt a zatím nic, a to taky z puberty na stehnech nějaké strie mám.
Jak je na tom mamka, to nevím, nějak mě nenapadlo se zeptat, musím to napravit. :lol:

Ale ten olej je taky mastný jak blázen, ještě notnou chvíli ležím jen tak a čekám, než se vsákne, a pak se teprve obléknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7856
9.6.21 13:09

@klamonožka to že teď žádnou nemáš, ještě nic neznamená, často se ukážou až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7856
9.6.21 13:09

@Koala32 jo, určitě je to tím super olejíčkem… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.21 21:51

Ja nejprve mazala sadlem, avokadovym olejem a bambuckym maslem (tak nejak na stridacku podle nalady) vzdy rano + vecer a uz ve 14tt se mi strie zacaly delat..a to jsem mela brisko jako po vetsim jidle. Nakonec jsem si koupila Bioil a musim uznat, ze se prestaly delat…ted mazu rano a vecer Bioil a po praci sadlo/bambucky maslo.

• Citovat
  • Upravit
4843
9.6.21 22:00

Asi je to fuk. Ja se nemazala vubec, prsa se mi zvetsila z B na D-E, bricho (i dite) bylo velike a strie zadne (ani pred ani po porodu). Ty strie se delaji v hlubsi vrstve kuze, kam zadne mazani nedosahne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.22 19:03

Ahojky, taky jsem to začala řešit už na začátku těhu, čím dřív tím líp. Pořídila jsem si olejíček proti striím z DM, aplikuji ho hned po sprše a přijde mi, že se na olejíček vsakuje celkem hezky. Jinak za mě ještě super krém Elastique, ten mi sedl moc. Jsem skoro na konci a strie zatím žádná. A to mám i genetické predispozice. Tak snad vydržíme až do konce :)

Jinak se mi na líbil článek strie v těhotenství, tak když tak mrkni:

Určitě nejsou strie jen o krémech, snažila jsem se proti jim jít i jinak. Tak držím palce! ;)

Příspěvek upraven 22.02.22 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
15.2.22 19:48

Ono i hodně záleží jaké máš dispozice. Někomu skokově naroste obří břicho, někomu roste pomalu. Někdo má břicho menší, někdo větší. Já mám z puberty strie na stehnech. Moje mamka má šílené strie na břiše. V prvním těhotenství jsem mazala BiOilem a na břiše nemám jedinou strii. Naopak jsem nemazala prsa a hned ve 4. měsíci mi popraskaly a pak znovu po porodu 🙈 Teď znovu mažu BiOilem. Jsem v 28. tt a zatím dobrý, uvidíme po porodu. Takže za mě, genetika to může hodně ovlivnit, ale mně pomáhá mazat.

Příspěvek upraven 15.02.22 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
15.2.22 19:49

Též si myslím, že je to hlavně o té genetice. Já už jsem na konci těhotenství a nic mi nepomohlo. Bi oil, od hippu, al Verde, německé/ rakouské a jiné přípravky, které jsou odzkoušené apod. mi vůbec nepomohly. A to jsem se mazala pořád, nejen po sprše, ale i když mě svedilo bříško, bylo moc Suche, nebo jsem se převlíkla.
Kazdy to má fakt jinak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7856
16.2.22 14:10

@Veru Pospíšilová to je normální, ze do porodu žádná strie…. Ony se totiž často dělají už po porodu ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15143
16.2.22 14:14
@vulpes píše:
@Veru Pospíšilová to je normální, ze do porodu žádná strie…. Ony se totiž často dělají už po porodu ;) ;)

Jj, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1855
17.2.22 07:56

Já mazala poctivě celé těhotenství, snad hned od těhotenského testu, udělaly se mi asi 3 strie zespoda na břichu a z boku, jinak nic. Ale po porodu popraskalo od pupku dolů celé břicho a obě stehna, takže kdo má před porodem a je zatím bez strií, ještě se radši moc neradujte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
17.2.22 08:01

Tak já přidávám update po delší době (půl roku po porodu), ačkoliv, jak jsem psala, mám nějaké strie z puberty na stehnech, tak z těhotenství skutečně ani jedna, ani do porodu, ani po něm. :nevim: Nevím jestli pomohlo mazání, pitný režim, věk, nebo je to fuk a prostě mi bylo dáno, že v tomto těhotenství žádné nebudou, těžko říct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí