Prevence u praktického doktora nevyšla moc dobře

Anonymní
27.4.22 21:17

Prevence u praktického dr

Ahoj holky,

Dnes jsem byla u svého praktického dr na preventivce. Už jsem tam popravdě pár let nebyla :oops:, tak jsem chtěla vědět, že jsem ok. Ale upřímně - že jsem tam lezla… :?
Dr mi zjistila, že mám zvýšený tlak, pohmatem se jí nelíbila štítná žláza (??), takže musím na odběr krve a EKG taky nic moc, poslala mě na kardiologii na ECHO.
Je mi 31 let, takže jsem něco takového vůbec nečekala :think:
Ani nevím co chci od vás slyšet, jenom to na mě nějak padlo :(
Mám doma 7 měsíční dceru, tak proto jsem asi z toho trošku špatná..
Prosím zachovat anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5925
27.4.22 21:22

Buď ráda že se na to přišlo, mohla jsi něco zanedbat kdyby jsi nešla. Máš dobrou doktorku že tě takto prohlídla. To bude dobrý, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2598
27.4.22 21:24
@Anonymní píše:
Ahoj holky,Dnes jsem byla u svého praktického dr na preventivce. Už jsem tam popravdě pár let nebyla :oops:, tak jsem chtěla vědět, že jsem ok. Ale upřímně - že jsem tam lezla… :?
Dr mi zjistila, že mám zvýšený tlak, pohmatem se jí nelíbila štítná žláza (??), takže musím na odběr krve a EKG taky nic moc, poslala mě na kardiologii na ECHO.
Prosím zachovat anonym.

Vždyť je dobře, že se to bude řešit, případný problém se podchyti včas. Přeju ti, ať je to vše v poradku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
27.4.22 21:24

Ja myslim, ze to není nic hrozného. Ja se se štítnou žlázou léčím asi od 12 let, vysoký tlak mám od 28, kdy jsem cekala první dítě. Bude mít 35. Dr, ke kterému chodím se štítnou, mi říkal, že po porodu se štítná může doslova zbláznit. Beru tedy léky na ŠŽ a na tlak. Nedělám z toho žádnou vědu. Nebuď smutná.

Příspěvek upraven 27.04.22 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
27.4.22 21:25

No a kdybys tam nešla, cítila by ses nemocně? :lol:

Mně v dětství doktoři stále zneschopňovali, že kdyby se jejich predikce naplnily, tak už je asi dávno po mně - měla jsem špatný zrak, nedoslychavost, dvojitou skoliozu, ploché nohy a jako bonus špatné vlny v mozku. Ve čtrnácti mě pediatricka okrikla, jak si to jako představuju mít takovy křivý zada, ze mě musí bolet a v osmnácti ze budu mít tutově hrb a nenarovnam se :lol: No jak to řekla, tak jsem ji v duchu poslala do hlubin nejtemnejsich a jsem vlastně docela zdravá, krom obcasne rýmy. Žádnými z uvedených potíží netrpim a vypadám i celkem normálně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
27.4.22 21:30
@Anonymní píše:
Ahoj holky,Dnes jsem byla u svého praktického dr na preventivce. Už jsem tam popravdě pár let nebyla :oops:, tak jsem chtěla vědět, že jsem ok. Ale upřímně - že jsem tam lezla… :?
Prosím zachovat anonym.

Od toho ty preventivky jsou, aby se vše podchytilo včas, lepší být sledována, popřípadě léčena, než skončit s nějakou problémem v nemocnici..přece tady chcete být pro dceru 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
27.4.22 21:34

No ono se skoro vždycky něco najde. Jak to bylo v tom filmu: “Náš děda, dokud nevěděl, jakej má tlak, tak byl dočista zdravej!” To bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
27.4.22 21:34

A na gynekologii jsi v těhotenství chodila a rodila jsi v nemocnici? Já před porodem v těhotenské průkazce měla vyšetření i od praktika, a bral to důkladně (EKG, odběry apod.), tak moc nechápu, jak jsi se sedmiměsíčním dítětem nebyla u praktika několik let. Tlak ti taky v těhotenství měřili, i na kontrole po šestinedělí, tak jsi částečně sledovaná byla, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.4.22 21:38
@Semtex píše:
No a kdybys tam nešla, cítila by ses nemocně? :lol:

máte představu, že kdo se necítí nemocně, je vlastně zdráv :think:?

ono zrovna hypertenze nebolí, člověk o ní ani neví, dokud mu nezvratně nepoškodí srdce, cévy nebo přivodí mrtvici nebo infarkt

to jsou pak taková tá náhlá úmrtí 50- níků, kteří u doktora nebyli 10 - 20 let, měli neléčenou hypertenzi a rodina si rve vlasy " jak to že umřel, když byl přece úplně zdravý"

:nevim:

nám takhle nedávno umřel pacient, moc fajn pán…nebyl u nás 8 let před těmi 8 jsme mu našli vyšší tlak, doporučili léky, odběry, sledování…už se víc u nás neukázal, 52 let a rodina si nepochybně rve vlasy…a celé zbytečně :think:…umřel při sportu kdy se při kolektivní akci skácel a umřel tam na místě, je ho prostě škoda

viděla jsem oznámení a slyšela to kolem, tak jsem koukala do karty…a ono toto, když jsme jej před časem zvali telefonem na prevenci s úsměvem odmítl že nechce

to samé štítná žláza, nebolí, člověk nic neví a může jí mít rozhozenou…tak proč to neřešit když to jde a ani to nestojí majlant / jako v jiných zemích /

:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.4.22 21:38
@Anonymní píše:
Prosím zachovat anonym.

Všechno souvisí se vším. Štítka ti v těle udělala paseku. Viz srdce i tlak. Buď ráda, že jsi k dr. šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
27.4.22 21:39

A jinak ten tlak muže byt zvýšený i ze stresu, syndrom bílého pláště. Má to moje mamka, ta vždycky vydesi doktora, ale doma má tlak úplně normální, tedy pokud ji ho nezvedne babička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.22 21:41
@zrcadlo píše:
A na gynekologii jsi v těhotenství chodila a rodila jsi v nemocnici? Já před porodem v těhotenské průkazce měla vyšetření i od praktika, a bral to důkladně (EKG, odběry apod.), tak moc nechápu, jak jsi se sedmiměsíčním dítětem nebyla u praktika několik let. Tlak ti taky v těhotenství měřili, i na kontrole po šestinedělí, tak jsi částečně sledovaná byla, ne?

Ano, samozřejmě, na gyn chodím pravidelně. U praktika jsem v těhotenství nebyla, nikdo mě tam neposlal a já vůbec nevěděla, že tam musím jít :oops: a přitom jsem byla v těhu u zubaře, prostě všude, jen ten praktik mě upřímně vůbec nenapadl :think:
Ano, tlak mi také měřili, byl také zvýšený, ale gyn to přisuzoval těhu…

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
14615
27.4.22 21:44

@Borrealis a proč by se člověk, který se necítí nemocně, nemohl nazvat zdravým? Tak jak se říká člověku, kteremu nic nechybí, špatně vyšetřený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
27.4.22 21:47

Je dobře, že se to sleduje. Není nutné se z toho hroutit, ale prevence by se zanedbávat neměla. Též jsem teď byla, moč, krev, tlak, EKG a kvůli prodělanému covidu ( možná 2×) i rtg plic. A přeočkování na tetan. Zubař a gynda jsou samozřejmostí. Plus od 30 chodím na sono prsu. Zdraví mám jen jedno a děti tři a 40 na krku. Naštěstí stále vše ok, ťuk ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.4.22 21:53
@Semtex píše:
@Borrealis a proč by se člověk, který se necítí nemocně, nemohl nazvat zdravým? Tak jak se říká člověku, kteremu nic nechybí, špatně vyšetřený?

tak nazývat se může jak chce, že jo 8o

tyhlety hry na slovíčka — upřímně – já neumím a ani mě tudíž moc nebaví

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém