Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje gynekoložka to u „rizikovějších“ dává pod pozitivního testu. Byla bys adeptka.
No, na ZT to sice vliv nemá, ale není to nic proti ničemu, progesteron je v těhotenství přirozený, ty léky stojí pár korun a doktoři je obvykle dost plošně předepisují dost často, co kdyby náhodou.
Ono reálně to u prirozenyho tehotenstvi stejne moc nepomuze. Kdyz ten plod neni dobre zalozenej, utrogestan nepomuze.
Já jen aby mě dr. neposlala do háje, že si něco ordinuji sama. Samozřejmě jsem si vědoma, že to nemá vliv na vývoj plodu. Spiš jen pro ten pocit, že jsem pro to něco udělala.
Nerikas si o nic extra. Verim, ze nekteri doktori to nenapisou, ale vice mene si myslim, ze s tim spis mit nebudou..
Hele, on to spíš bude takový placebo efekt pro tvoji psychickou pohodu. Ale klidně se s doktorkou domluv a proberte možnosti.
Děkuji za uklidněni holky
už je to pro mě opravdu naročne. A měla jste ho některá z vás take?
@Anonymní píše: Více
My mame za sebou dost let IVF, takze zkusenosti až až. Ja pak brala Amelgen, mela jsem ho radsi nez Utrogestan. Ale u IVF je to standart, tam se ten progesteron netvori prirozene. Hodne stesti. ![]()
@DandátkoP Jejda, to mě mrzí a dočkala jste se? ![]()
Moc děkuji
je to záhul, ale věřim, že jednoho dne donosim zdrave miminko ![]()
progesteron můžete podpořit i přírodní cestou, byliny se užívají ve druhé polovině cyklu, třeba drmek, můžete i čaj kontryhel. Na podporu otěhotnění je dobrý i Gynex.
Vy jste se začali snažit po vysazení HA? Protože po vysazení se někdy ZT a biochemické těhotenství stává a chce to trochu času, aby se tělo po syntetických hormonech srovnalo. Utrogestan je bohužel zase syntetický hormon.
@LadaSva Spíše v první
kontryhel se má pít od ms do ovu a pak konec skrz možné blokaci ovulace. Čaj tento cyklus piju, drmek odzkoušeny, gynex taky, ten už opravdu nechci ten mi tak rozhazel cyklus, že jsem ho mrskla do šupliku. Ano po vysazeni, ale otěhotněla jsem až po nějakem roce a půl skoro. Jsou to hormony, ale když by to pomohlo..v těhotenstvi pak člověk nemuže kontryhel a dalši takove leky v přirodni formě ![]()
Tak pokud Vám gynex dělá problémy, tak budete mít vyšší estrogeny, protože Gynex je zvyšuje. Pro otěhotnění ale potřebujete hlavně dostatek progesteronu. Kontryhel se v první polovině případně celý cyklus pije na srovnání MS a ve druhé polovině na podporu progesteronu.
Holky napsala mi ho uplně bez problemu, tak jen držte palce ať se zadaři a je to v klidu ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj děvčata, mam problem. S manželem se dlouze snažime o mimi..2× jsem těhotna byla, ale prvni zt v 7tt a druhe biochemicke. Začalo mi vrtat hlavou co vic pro to mohu udělat abych to nějak podpořila. Napadlo mě poprosit dr. preventivně o utrogestan v připadě pozitivniho testu navic s manželem jedeme pryč na dovolenou a tak nějak mi to vychazi, že kdyby to klaplo tak to zjistim na dovolene. Myslite, že mi dr. vyhovi? mate někdo zkušenost?