Preventivní nasazení utrogestanu, jde to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.6.25 19:44

Preventivni nasazeni utrogestanu

Ahoj děvčata, mam problem. S manželem se dlouze snažime o mimi..2× jsem těhotna byla, ale prvni zt v 7tt a druhe biochemicke. Začalo mi vrtat hlavou co vic pro to mohu udělat abych to nějak podpořila. Napadlo mě poprosit dr. preventivně o utrogestan v připadě pozitivniho testu navic s manželem jedeme pryč na dovolenou a tak nějak mi to vychazi, že kdyby to klaplo tak to zjistim na dovolene. Myslite, že mi dr. vyhovi? mate někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
542
18.6.25 19:46

Moje gynekoložka to u „rizikovějších“ dává pod pozitivního testu. Byla bys adeptka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
18.6.25 20:22

No, na ZT to sice vliv nemá, ale není to nic proti ničemu, progesteron je v těhotenství přirozený, ty léky stojí pár korun a doktoři je obvykle dost plošně předepisují dost často, co kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
18.6.25 20:28

Ono reálně to u prirozenyho tehotenstvi stejne moc nepomuze. Kdyz ten plod neni dobre zalozenej, utrogestan nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.25 20:34

Já jen aby mě dr. neposlala do háje, že si něco ordinuji sama. Samozřejmě jsem si vědoma, že to nemá vliv na vývoj plodu. Spiš jen pro ten pocit, že jsem pro to něco udělala.

• Citovat
  • Upravit
10921
18.6.25 20:40

Nerikas si o nic extra. Verim, ze nekteri doktori to nenapisou, ale vice mene si myslim, ze s tim spis mit nebudou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
18.6.25 20:57

Hele, on to spíš bude takový placebo efekt pro tvoji psychickou pohodu. Ale klidně se s doktorkou domluv a proberte možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.25 21:04

Děkuji za uklidněni holky :srdce: už je to pro mě opravdu naročne. A měla jste ho některá z vás take?

• Citovat
  • Upravit
10921
18.6.25 21:16
@Anonymní píše: Více

My mame za sebou dost let IVF, takze zkusenosti až až. Ja pak brala Amelgen, mela jsem ho radsi nez Utrogestan. Ale u IVF je to standart, tam se ten progesteron netvori prirozene. Hodne stesti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.25 21:48

@DandátkoP Jejda, to mě mrzí a dočkala jste se? :srdce:
Moc děkuji :srdce: je to záhul, ale věřim, že jednoho dne donosim zdrave miminko :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2284
19.6.25 06:08

progesteron můžete podpořit i přírodní cestou, byliny se užívají ve druhé polovině cyklu, třeba drmek, můžete i čaj kontryhel. Na podporu otěhotnění je dobrý i Gynex.
Vy jste se začali snažit po vysazení HA? Protože po vysazení se někdy ZT a biochemické těhotenství stává a chce to trochu času, aby se tělo po syntetických hormonech srovnalo. Utrogestan je bohužel zase syntetický hormon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.25 06:29

@LadaSva Spíše v první :) kontryhel se má pít od ms do ovu a pak konec skrz možné blokaci ovulace. Čaj tento cyklus piju, drmek odzkoušeny, gynex taky, ten už opravdu nechci ten mi tak rozhazel cyklus, že jsem ho mrskla do šupliku. Ano po vysazeni, ale otěhotněla jsem až po nějakem roce a půl skoro. Jsou to hormony, ale když by to pomohlo..v těhotenstvi pak člověk nemuže kontryhel a dalši takove leky v přirodni formě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10921
19.6.25 07:15

Dočkala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
20.6.25 05:45

Tak pokud Vám gynex dělá problémy, tak budete mít vyšší estrogeny, protože Gynex je zvyšuje. Pro otěhotnění ale potřebujete hlavně dostatek progesteronu. Kontryhel se v první polovině případně celý cyklus pije na srovnání MS a ve druhé polovině na podporu progesteronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.25 10:19

Holky napsala mi ho uplně bez problemu, tak jen držte palce ať se zadaři a je to v klidu :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty