Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.
Chci se zeptat…😊
je tu někdo kdo chodí 2× ročně na preventivní UTZ prsou? Nechodím do prsní poradny…Ale 2× ročně si zaplatím normálně UTZ kde mi prsa +podpaží projedou…
Mám prsa větší, takže i po konzultaci s lékařkou která mi sono provádí jsme se shodly, že nějaký menší útvar bych stejně neměla šanci nahmatat
. Upřímně vyloženě samovyšetření si nedělám, jelikož opravdu bych tam asi běhala každý měsíc jelikož mám v prsech řízne nerovnosti…
Nicméně mi přijde, že nádory v prsu jsou nějak častější a nebo se o nich více mluví než dříve…
A abych byla upřímná i když chodím 1× za půl roku tak stejně mám celkem strach, že se něco ukáže během toho půl roku…Dokonce jsem někde četla v nějaké diskuzi, že i během 3 měsíců se udělala bulka a pak za další 3 týdny bylo nalezeno další ložisko které tam před tím nebylo…
Já vím, že člověk nad tím nemá přemýšlet protože to stejně nevykoumá, ale pak si říkám to aby tam člověk chodil každý měsíc, aby měl jistotu, že se to najde včas… ![]()
Hlavně upřímně ani nevím jak přesně takový útvar Na pohmat vypadá..Nikdy jsem neměla tu možnost si to osahat…Takže kolikrát když třeba si sem tam prsa zběžně promackam tak narazim, ale je to oválné a měkčí a kůže nad tím je pohyblivá…A nejspíš to byla vždy uzlinka nebo žláza spíš jelikož má UTZ nikdy nic..
Každopádně se chci zeptat už delší dobu přemýšlím i nad tím jak celkově si zlepšit imunitu a podpořit prostě to tělo…Někde jsem četla ze hlíva ústřičná je dobrá..Máte někdo zkušenosti s nějakou konkrétní značkou? Viděla jsem Hlivu s rakytnikem od Maxi Vita…
děkuji a přeji hezký den.. ![]()
No mojí mamky táta tak jeho ségra měla rakovinu prsu zemřela na to…
A moje mamka měla polyp v děloze ktery když ho vyndali tak byl napadený…Nicméně prý nějak v zárodku takže nemusela podstoupit žádnou léčbu jen preventivně ji odstranili dělohu, vaječníky… Já chodím na všechny dostupné preventivky co jsou… ![]()
Příspěvek upraven 24.04.25 v 12:38
Ahoj zakladatelko, od letoška mám předsevzetí, že chodím 2× ročně, byla jsem v lednu, další termín mám v červnu, prostě jak to vyjde. Mám také prsa samy hrbol, vazivo, tím pádem hůře vyšetřitelna, a jak píšeš, musela bych tam taky běhat co měsíc, co samovyšetření. Začala jsem užívat gynex a cytovital krém
![]()
@Anonymní píše: Více
A to je přesně co? Já si to vygooglim, ale i tak přece jen osobní zkušenost je osobní zkusenost
No přesně..Musela bych t být pořád…Tak ale zase si říkám že 1× za půl roku to musí stačit ne???Když třeba mamograf je prý ideál 1× za 2 roky…A normální prsní poradna 1× za rok…Tak 1× za půl roku, to musí být i kdyby nedej bože něco, tak se to musí chytit čas a tím lépe…
Noo někdy jsou větší prsa pěkná nevýhoda… ![]()