Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potrebuji vedet jeste ohledne obleceni do skolky.Chci se zeptat, jestli kdyz dam holce rano doma leginky, ve kterych bude ve tride tak jestli potom, kdyz jdou na vychazku tak muze si na ty leginy oblect kalhoty na vychazku nebo musi ty leginky sundat a oblict jen ty kalhoty na vychazku? a to same na zahradu.Musi sundat ty leginy co ma ve tride nebo jen na to oblece ty starsi teplaky na zahradu, dik?
Tak moje dcera v zimě obléká vše na legíny v teplém počasí převléká celá. No pozítří nastupuje synek do školky a jsem moooooc zvědavá jak to bude zvládat on to totiž umí ale snadnější je začít kňoura „tooooooo neeeeeeeeeejdeeeeeeeeeee“ chjo obávám se že mi v 9 hod učitelka zavolá ať si pro něho příjdeme ![]()
V zimě si je může určitě nechat. Ale teď asi těžko, vždyť by byla hrozně zpocená.
Tak asi dost záleží na venkovní teplotě. Když je kosa, tak to moje děti ve školce tak dělaly/dělají.
Bude asi záležet, jaký od tebe dostane dítko instrukce. já mám kluky, takže mají jedny tepláky z domu, a druhý mají ve školce na převlečení, a párkrát už s emi stalo, že mi dítě přišlo ze školky, a mělo oboje tepláky na sobě
takže u nás to učitelky evidentně nějak moc nekontrolují ![]()
@LadyBrigit záleží na počasí, pokud je zima, tak si to může natáhnout na to, ale jak bude teplo, tak by se uvařila.. u nás vyžadují oblečení zvlášť, tedy teď, na toto období..
V zime natáhnout na legíny, teď je většinou v jedněch teplácích celý den… dávala jsem mu kalhoty na ven, aby se převlékl, ale často se tak nestalo a když jsem se ptala učitelek, tak říkaly, že jim to nevadí. tak to neřeším taky
převléká se akorát do pyžámka.
@žampion píše:
Tak moje dcera v zimě obléká vše na legíny v teplém počasí převléká celá. No pozítří nastupuje synek do školky a jsem moooooc zvědavá jak to bude zvládat on to totiž umí ale snadnější je začít kňoura „tooooooo neeeeeeeeeejdeeeeeeeeeee“ chjo obávám se že mi v 9 hod učitelka zavolá ať si pro něho příjdeme
Jak kdybych slyšela svého synka
Řeknu mu ať si sundá tepláčky, ani to nezkusí a hned „to nejdééé“, naštěstí když jde do tuhého, tak to zvládne.
Záleží na učitelkách a dítku. u nás nikdo nehlídal co si děti oblečou, takže když si dcera vzala sváteční věci a věci na zahrádku ne, neřešili to- ani to nevěděli. málem mě trefilo, když jsem je potkala- šli z divadla a ona měla šaty a tepláky!-)
Holky, a fakt musí dítě zvládat oblékat se úplně samo? Dcerka (3 roky teď v září) se sice snaží, ale prostě to ještě sama neumí, vysvléct jakžtakž ano, ale k oblékání potřebuje asistenci.
@ivašot. píše:
V zimě si je může určitě nechat. Ale teď asi těžko, vždyť by byla hrozně zpocená.
Jako jasne ze kdyz bude teplo tak nebude mit dvoje kalhoty, proste jsem chtela vedet, jestli si az bude chladneji muze ty tridove leginky nechat a na to oblict ty venkovni nebo chteji aby ty co v nich ve tride je sundala kdyz jdou ven a oblikla vsechno jine.Tak jestli si je muze vzdy nechat tak to jsem rada
@žampion píše:
Tak moje dcera v zimě obléká vše na legíny v teplém počasí převléká celá. No pozítří nastupuje synek do školky a jsem moooooc zvědavá jak to bude zvládat on to totiž umí ale snadnější je začít kňoura „tooooooo neeeeeeeeeejdeeeeeeeeeee“ chjo obávám se že mi v 9 hod učitelka zavolá ať si pro něho příjdeme
Toho se bojim taky, ze mi budou volat
Holka teda porad rika, ze se do skolky tesi, ale kdovi, jak to zvladne.Mam nervy uz ted.
@Fazulina píše:
Holky, a fakt musí dítě zvládat oblékat se úplně samo? Dcerka (3 roky teď v září) se sice snaží, ale prostě to ještě sama neumí, vysvléct jakžtakž ano, ale k oblékání potřebuje asistenci.
U nás ve školce ne. V těch třech letech si uměl obléknout trenky, kalhoty, tričko, když jsem mu ho připravila obrázkem domů, boty. Ponožky až tak v třech a půl, mikinu totéž. Punčocháče mu v zime (3 a 1/4 roku) moc nešly. Naopak ho učitelky chválily, jak krásně zvládá samoobsluhu.
U nás ve školce se děti dokud je teplo kalhoty prevlekaji, jedny mají do školky, aby byly čisté a druhé na ven, co se mohou uspinit. V zimě se vsechno navleka na to co je „skolkove“.
Urcite tříleté děti neumí vsechno hned v záři, najdou se světle výjimky, ale je jich opravdu hrstka
nejčastěji je potřeba s převlékánim trika, ponožky, oblékáním svetru, mikin, bund a samozřejmě veškeré zapínání, zavazovani… Ale ony děti dělají milove pokroky ve školce, v zimě uz většinou pomáháme jen se zapinanim.
Co by naopak dítě mělo urcite umět - spodary, kalhoty a backurky ![]()
Pokud zima, může si nechat, pokud teplo, převlékne se. Bojíš se převlékání? NEboj, určitě pomůžou, ve 3 letech je malinká a nevíc rychle od ostatních odkouká, co dělají.