Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte prosim o vaše názory mám 6tydeni miminko a stále převlikam má někde už trošku flicek nebo malinko mokro už ho převlikam některý lidi mi říkají že to není potřeba že to není normální jen sem řekla že jak by bylo jim kdyby spaly v mokrým nebo měly někde špinavý trochu asi by se jim to taky nelibilo
peru třeba 5 praček denně nevím ale mě vadí už třeba že má malinko mokrý a už jdu a hned převlikam děkuji za názory
Není to běžné. Používáš brindaky? Ja prala jednou týdně 3-4 pracky maximálně. S prvním dítětem spis méně. Jasne, poblinkane, nebo proteklou plenku - to jsem převlekla hned. Ale nestávalo se to často.
@Jajik36 píše: Více
Pět praček denně?
To to dítě převlékáš každou minutu ne? To fakt není normální.
Není to normální a je to naprosto zbytečný.
Ale chápu. Na mateřské je brutální nuda, tak si člověk musí práci hledat. ![]()
Z jednoho mimina není pět praček denně, ani kdybys ho převlékala při každém přebalování celé komplet. A že s tím mám zkušenost, ja jsem převlékala často (několikrát denně), používala moderní látkové pleny a měla malé děti dvě. Takze troll. Tedy pokud nepereš pro všechna mimina z nějaké dětské vesničky.
Mela jsem blici deti, ale 5 pracek denne jsem nevyprodukovala, to uz zavani nejakym OCD. Davala jsem bryndaky, aby chytly aspon cast toho bliti a pak pozdeji slintani, v mokrem jsem.je nenechavala, ale jako kvuli uplne kazde kapce nebo flicku jsem neprevlikala. Chce to trochu s rozumem…
Tak dělej si co chceš, ale nediv se pak účtu za vodu a elektřinu. A prozradím ti tajemství - miminu je fakt šumák, jestli má na sobě body s flíčkem nebo ne. Důležité je, aby bylo oblečení příjemne a aby mu bylo tak akorát teplo. A převlíkala bych teda oblečení znečistěné tělními tekutinami. Na sliny jsou cintaky.
@ka2ka píše: Více
Nebo pere v takovy ty maly detsky pracce na baterky
to by pak odpovídalo ![]()
Názor je, že nechápu, proč to sem píšeš…? Buď jsi grafoman, co má potřebu kamkoli napsat jakýkoli nesmysl, nebo jsi chudák, co nemá fyzické kamarádky, se kterými by pokecala ![]()
Pět praček? Víc kolik je to vody a energie? Se budeš divit až přijde doplatek
. Ty nemáš bryndáky? Pliny? Myslím, že určitě jo. Takže u krmení používej hlavně to! Měla jsem i velký pleny, z oken můžeš udělat bryndáky přes půl těla
. Jako netvrdím, že jsem neprevlikala, to ne. Ale snažím se dělat všechno proto aby se u nás pračka točila co nejmíň je to možný.
5 praček denně?
to bych nedělala nic jiného než to dítě jen prevlikala a ani tak bych je teda nenaplnila. To nenaplnim ani se třemi dětmi
a čím to dítě spinis? Samo se těžko umaze
tak když krmis apod dávej bryndak nebo velkou plenu, ať nemá vs na oblečení.
Pokud nemáš abnormalně blicí mimino, tak fakt nechápu, kde se to dítě může zašpinit nebo zamokřit ![]()