Může dítě znovu chytit neštovice, když je prodělalo předtím v 6m?

Anonymní
2.5.26 21:23

Může dítě znovu chytit neštovice, když je prodělalo předtím v 6m?

Ahoj, dcerka 4 roky má ve školce neštovice. Ona už je měla, chytila je od starších bráchů, když jí bylo 6m a měla to tenkrát fakt škaredý a silný. Doma mám momentálně ještě malé miminko, které samozřejmě neštovice ještě nemělo, ale byla jsme v klidu, když ostatní děti je měli a jen jsem dbala na hygienu v šatně. Každopádně dnes jsem 4lete dceři našla jeden pupínek v podpaží a dva u pipiny jakoby v tříslech vypadají podezřele, ale jestli jsou to neštovice taky nemůžu s jistotou říct. Hledala jsem si na internetu opětovnou nákazu a tam psali, že je možné pokud to dítě prodělá do 1 roku života a bylo ještě kojené ( obojí by splňovala), že se nevytvoří dost protilátek a dítě to chytí znovu :roll: jako je mi jasný, že zítra se rozhodne, ale mám z toho hlavu jako pátrací balón, prosím setkal jste se s tím někdo, že by to takhle dítě chytlo znovu? Zvlášt když měla takový hrozný průbeh? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21739
2.5.26 21:50

Dcera je měla dvakrát. Poprvé se slabým průběhem v necelých 3 letech, podruhé se vší parádou ve skoro 4. Syn je měl v 7 měsících. Takový klasický průběh. Podruhé už je nechytil. Je mu 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 21:53

@nozu děkuji a byl v těch 7m kojený? No ona to pravě měla hrozně škaredý, tak jsme si říkala, že má určitě dost protilátek :roll:

• Citovat
  • Upravit
44214
2.5.26 22:02
@Anonymní píše: Více

Ano, tak to měla ségra. Měla je ve čtyřech měsících a znovu v dospělosti. Obojí masakr.
Já jsem je údajně neměla a protilátky mám jako po prodělaných. Nikdy jsem je nechytla ani od dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29160
2.5.26 22:10

Taky by mě zajímalo, momentálně aktuální téma (je v inkubační době). Dcera prodělala v 7m, jen nebyla kojená. Průběh byl, že jeden den kašlala, druhý den se osypala. Postupně cca 200-250 pupenů. Zvládla to komplet s úsměvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21739
2.5.26 22:13
@Anonymní píše: Více

Ano, byl kojený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5754
3.5.26 07:50

Syn měl neštovice v 8 měsících, kojený, s lehkým průběhem a podruhé je nechytl. Má dva mladší sourozence, takže příležitosti byly.
Může to být tak i tak, to ti tu nikdo neřekne, uvidíš, no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
3.5.26 08:05

Dcera je měla taktéž v 6m. Doktorka tehdy zmiňovala, že je možné, že by je mohla dostat znovu vzhledem k nízkému věku… Je jí skoro 7 a zatím nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36221
3.5.26 08:31

Ja sem měla neštovice v 6 měsících kdyz mě mamka přestala kojit a už sem je znovu nedostala. Moje dcera měla neštovice v 6 měsících kdyz sem ji plně kolija. Teď má 4 roky, ve školce řádily loni i letos a zatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
3.5.26 10:00

Držím palce, ať je dcera nemá znovu.
Taky už je dostupné očkování proti neštovicím. Akorát nevím, jak se to řeší u těch, co je měli takhle v miminkovském věku. Jinak se může od 9. či 12. měsíce podle vakcíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21739
3.5.26 11:16

@Ab365 řeší se to odběrem krve na zjištění protilátek. A podle výsledku se buď očkuje nebo ne.
Zakladatelko, jestli chceš být v klidu, tak nech nabrat dceři ty protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65488
3.5.26 11:29
@nozu píše: Více

Tak ono by se dnes mělo ukázat, jestli to jsou neštovice. I když teda od rána marně čekám, že tu napíše, jak to vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.26 22:14

Omlouvám se, že píši tak pozdě, ale 4 děti přípravy do školy a školky bylo toho dnes moc. Pod podpažím ji zmizel a v tříslech má d
furt, ale bez puchýřku, nic dalšího jsem nenašla, takže doufám, že ok :palec: Ale není to konec teď mají ve třídě epidemii, takže uvidíme co bude tahle informace, že pokud to dítě proděla do roka to benusí být spolehlivé je pro mě úplně nová. Děkuji moc všem za odpovědi :srdce: očkovat nebudu taky to neznamená, že to 100% nechytíte jen lehčí průběh a věřím, že naše děti by měly lepší průbeh než reakci na samotné očkování ( většinou snášejí hodně špatně), ale ty protilátky jí asi nechám udělat abych byla v klidu co se týče až bude jednou těhotná atd.. to mi přijde jako dobrý tip :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.26 16:50

Kdyby tu někdo hledal, tak dcera nakonec neštovice nechytila :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení