7týdenní miminko spí jen na mé hrudi

Anonymní
24.4.26 07:19

Spi jen na mne

Ahoj holky, potrebuji poradit. Mam 7 tydenni miminko, ktere je plne kojene a resime to, ze spi jen na me hrudi. Vyjimecne vedle me. Take usne u prsu, ale to ho zvedam na odrihnuti.
Dost nas trapi prdiky a vzdy ho ze spanku vzbudi, pokud spi jinde. Nekdy se samozrejme vzbudil i sam od sebe, jelikoz me zacal hledat.
Kazdopadne posledni 3 tydny spi jen na me hrudi a pokud se zadari, tak vedle me.
Nevim, jestli je to normalni a mam strach, ze se z toho za par mesicu zblaznim. Momentalne mi to nevadi, je to krasny zpusob bondingu, ale nekdy se citim vycerpane, jelikoz si nejsem schopna zajit ani na wc.. natoz si uvarit a nebo umyt zuby..
Ze zacatku spal v postylce neustale, ale vsimla jsem si, ze se neciti dobre, zacina plakat, panikarit a tak jsem s nim zacala spinkat. Prislo mi to u nej hrozne neprirozene a citila jsem, ze se trapi.
Mela jste to nektera z vas podobne? Je to vyvojove v poradku? Kdy bych mela uz zpozornet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13751
24.4.26 07:27

Je to úplně normální. Pořiď si nosítko nebo šátek a můžeš chodit na WC i kamkoliv jinam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
24.4.26 07:48

Je to naprosto v pořádku potřebuje te ❤️ urcite bych doporučila nosítko to pomůže hodně ale upřímně je to občas na Chocholouška takže kdyz se budeš cítit vyčerpaná neboj se si říct o pomoc 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
24.4.26 07:58

Mela u prvních 2. Pořídila
Jsem šátek. A ta druha potrebovala spát na bříšku (aspoň usnout). Tak jsem ji pod dohledem vzdy chvili nechala ona se tak dobre vyprdikovala. A na tu platilo take zavinutí - to pak spinkala hned. Pamatuju ze ji bylo vic než pul roku a mamka mi síla jednoduchou dečku na zavinování velkého mimina.
Neco vyzkoušej a uvidis.
První sve deti jsem nedavala moc odkrknout, usínaly u kojení.
Třetí naopak - kojili jsme jen v sede, pak odkrknout a do postýlky. Každý dítě je jiný :)

Příspěvek upraven 24.04.26 v 16:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3066
24.4.26 08:15

Má takovou potřebu. Naplň mu ji. :kytka:
Je to normální kontaktní dítě, které potřebuje mámu. :kytka: :kytka: :kytka:
A každé dítě je nějaké.
A neboj nezblázníš se. My takhle spali rok. Další 2 jsem nesměla v době spánku odejít ani na 3 minuty (tedy na to WC).
Píšu příspěvek čili žiju :-)
Naše dítě tedy nerespektovalo jinou osobu na spánek, takže říct si o pomoc by bylo naprosto zbytečné. Zlom nastal ve 4 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
24.4.26 08:23

Věř mi, že i pro tebe je mnohem jednodušší vyjít miminku vstříct, než se to snažit nějakým způsobem na sílu měnit, i když teď se ti možná zdá, že horší už to být nemůže :D :kytka: Všechny tři moje děti usínaly u kojení, žádné jsem nedávala odříhnout. Dcera poměrně dlouho chtěla spát přímo na mně, takže vím, jak k zešílení to může být, sedmitýdenní drobek je ještě fajn, sedmiměsíční už taková pecka není, no :D Ale oni se mění fakt každým týdnem, za měsíc může být všechno jinak. Miminko je teď tvůj hlavní úkol, vše ostatní může počkat nebo se o to postará někdo jiný, případně nosítko nebo šátek může pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
24.4.26 08:44

Je to vyvojove v pořádku, vzdyt člověk je jediný druh, který se snaží dítě dostat do postýlky. Zpozornet bys měla, až dítě bude v pubertě a bude spát furt na tobe :lol: To je nadsázka, samozřejmě. Nech ho spát, jak mu vyhovuje, časem se to zlomí. Já jsem treba u druhyho odrihavat nedavala, zbytecne ji to probudilo.
Nositko je fajn přes den, i na ten záchod můžeš (ale to můžeš i bez ditete, za ty 2 minuty neklidu se mu nic nestane).
Starší ma skoro 5, porad spí se mnou, mladší ma kousek přes rok a spí na rukách. No co, jednou budou spát sami a me se po tom ještě bude styskat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
24.4.26 09:00

Moje zkušenost je, že pokoušet se dělat cokoli s miminím spaním je cesta do pekel. Dělej, co dítě chce. Pokusila bych se to měnit jedině v případě, že mimino spí způsobem, který mi působí akutní tělesné zhroucení (třeba si představuje, že s ním budu celou noc chodit). Přijde mi legrační, když chce někdo „učit spát“ mimino, protože „potřebuje uklidit a uvařit“, případně se chce večer nerušeně koukat s manželem na televizi. Že spí na tobě je krásný, super, pokračujte v tom!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
24.4.26 10:26

Obě děti měly tak cca do 3 měsíců tuto potřebu. S první jsem prostě ležela v posteli, na gauči a odpočívala. S druhým to už takto nešlo, takže ten první měsíce prospal v nosítku. Cca od 3 měsíců jsem ho dávala do postýlky a ležela vedle něj než usnul, hladila. Dcera ta pak taky kolem 3 měsíců už tu blízkost na celý spánek tolik nepotřebovala, když bylo vše v pohodě. :srdce: Je to ale krásné období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
24.4.26 10:40

Bobík malý. Dopřej mu to. Bude to trvat už jen měsíc dva. :kytka: Co je důležité, aby vám to dopřál zbytek rodiny. Aby se chlap po návratu z práce nechoval jak de…, a uraženě nevyžadoval servis. (Protože narozením dítěte je jeho zaměstnání přece 2× tak náročné než bylo před dítětem a on doma nemůže ani vyluxovat :-).)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
24.4.26 14:07

@Platanka vis co je zajimave? Ja se 3.ditetem byla nemocna a bolavá (ledvinové kmeny, třetí sekce). To dítě bylo spokojené, kdyz jsem u nej seděla, zpívala a ruku mu držela na hrudníku nebo holčičce.. Fyzické výkony jako celou noc nosit bych proste nezvládla. Asi to poznala. A přesto je holka dnes mazlivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
24.4.26 17:39

Jednu z dcer jsem musela nosit v šátku, jinak spala tak 10 minut a rvala a rvala. V noci jedině u me. Naučila jsem si polohu, pri ktere se mi dobre leželo a byla jsem „zasekla“, abych ji nezalehla. Jedno prso, spánek, druhé,… V noci hsem nedávala odrihnout.

Zvaž pořízení šátku a uděláš vše. Ono je to hezke mazlit se, ležet. Ale ja mela k ni jeste jedno, starší, dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3029
24.4.26 19:00

Separace novorozence od matky je vymysl poslednich par generaci…jo, nektera mimina jsou tak spokojena, ale hodne se jich chova tak, jak je evolucne prirozene - teda v prvnich tydnech/mesicich/letech vyzaduji stabilni pritomnost matky, nebo jine pecujici osoby. Je to naprosto normalni ;) Jo no je to narocne…kdysi mivaly matky kolem sebe kmen pomahajicich, dnes jsou samy, v lepsim pripade s aspon trochu schopnym partnerem. Satek/nositko byva vyborny pomocnik, me dite obcas jeste zvladla zaujmout hudba a treba prezilo vycisteni zubu i bez kontaktu. Postupne to bude ubyvat…i kdyz moji se nastesti tuli i v mladsim skolnim veku :lol:
Jo a nekdy pomahalo misto toho, abych cekala, nez dite usne a mohla jsem neco delat, vzit proste dite sebou v bdelem stavu…s druhym pak kolikrat nebylo na vyber. Treba do te koupelny, dala jsem do takove ty houpaci zidlicky a mimino cumelo, jak tece voda a ja zjistila, ze se muzu i vysprchovat…a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí