Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano, je to normální. U kojeného dítěte může stolice vypadat všelijak. Dokud není krev, je to v pořádku.
No nevím, mě se tam zdají být kousky hlenu…jinak teda to že při kojení se vyprázdní je normální…kojením se aktivuje pohyb střev. Dávaš probiotika? Někdy taky může dělat problémy Vigantol že je po něm velké bolení bříška…
@pujda dekuji, ja orave cetla, ze hlen v poradku neni a proto me to vystrasilo..
@Vladusxx Taky jsem mela takovou informaci, tak nevim, zda je to ok a nebo ne. Jinak, vigantol nedavame. Byla to hruza. Mam bio gaiu s davam uz skoro 2 tydny a zatim jsem nezaznamenala zlepseni ![]()
@Anonymní píše: Více
Jsem laktační poradkyně, vycházím z evidence - based medicine, ne z fb skupin. Opravdu je to v pořádku. Alergie by to byla v případě silného ekzému či krve ve stolici.
@pujda nezlobte se na mě, ale tohle není pravda. Moje obě děti mají ABKM a ekzém ani krev ani jedno dítě nemělo, potvrzeno na alergologii že opravdu alergii mají.
Hlen může značit problém, jsou situace kdy je to v pořádku. Zkusila bych hlídat další příznaky jako blinkání, bolesti břicha, neklid atd..
Dcera hlavně zvracela, syn ublinkával a někdy hodil šavli, oba hlen a vodnatá stolice, syn bolení břicha, nespavost.
Pokud má ale hlen a bolesti břicha, může se skutečně o alergii jednat. Přidejte se na fb do skupiny Kojení při ABKM, tam Vám poradí více lidí. Nasadila bych ve Vašem případě dietu zatím bkm a pokud by se to výrazně nelepšilo tak komplet velkou 5ku.
Klidně napiš. A hlavně ne skupinu kojení s ABKM prosím. Byla jsem tam, když jsem to řešila s dcerou, takže vím, jak to tam vypadá.
@Martinamimi1 ABKM má 0,5% populace. A hlen ve stolici fakt není příznak. Maximálně to může být příznak ne úplně dobrého pití, ale většinou to není nic.
@pujda poškozující rady tu rozdáváte tak maximálně Vy.
Jo oni ty miminka řvou a kadí vodu a hleny, blijou atd.. protože blbě pijou, tomu nevěříte snad ani Vy sama.
@Martinamimi1 Dva roky jsem studovala. X let praxe. Pokud miminko zvrací, normální to není, ale o tom tady přece není řeč. Řeč je o hlenu ve stolici, který může způsobovat nedostatečný příjem mléka, ale převážně neznamená sám o sobě nic. Pokud tam je časté zvracení, ekzémy, pak ano, je potřeba zbystřit a hledat příčinu. Ale ne okamžitě držet diety podle fb skupiny.
Maminky, ktere mate uz zkusenost. Je tohle normalni stolice kojeneho miminka? Ma skoro 3 tydny. A stolici ma tak 10× denne. Kdyz ho kojim, tak se vetsinou pokaka. Zacne mu to tam pracovat.
A trapi nas bolesti. Ted uz 3. den ve vlnach.
Nekdy je to vice jako vajecina a nekdy takhle do zelena.
Za foto se omlouvam