Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemáte někdo náhodou zkušenost jak dlouho trvá převod peněz přes internetbanking (přímo v bance)? Odesláno z Slovenskej sporitelne na GE Money bank…děkuji ![]()
Ze Slovenska do ČR nevím, ale posílám z německého na český účet a bývá to tam hned druhý den
. Snad je to v rámci SEPA plateb podobné
@tattianka
posielam zo slovenska do čiech pravidelne a trvá jeden deň. Keď pošlem peniaze pred treťou popoludní, na druhý deň na obed príp večer už sú na českom účte.
Pokud peníze posilaš častěji tak si pořiď účet ve FIO, dostaneš slovenský číslo účtu na které si můžeš nechat posílat eura.
@martin 35
to je síce pravda, ale na sk účet sa mi viažu peniažky ktoré prichádzajú pravidelne a musela by som to potom na úradoch meniť a trvá to dosť dlho.
No ale když si ze slovenska na slovensko posles penize tak je to levnejsi nez SEPA platba.
@martin 35
Ale ja bývam v čechách a peniažky si preposielam na český účet
Jo ale tvůj ceskej ucet ma ve fio i slovensky číslo uctu takze když chces poslat peníze z SK do CZ tak je pošleš na slovensky učet fio a obratem se to objevi na ceskem učtu a je to bez poplatku za SEPA platbu
@martin 35
tomu rozumiem ale kým by mi úrady schválili zmenu vyplácania peniažkov na iný účet tak by to zas trvalo zo tri mesiace. A nemôžem byť bez prostriedkov len preto, že som si chcela zariadiť iný účet.
Ty peníze ti posilaji urady do cz nebo si je posilas ze svého sk uctu do cz
@martin 35 áno úrad práce aj sociálna posťovňa posiela všetko na sk účet ja si to potom preposielam na český účet. Nejde to totiž urobiť tak, že by mi to posielali na český účet priamo. Je tam podmienka, že musím mať na tieto účely slovenský účet. Preto si to potom musím posielať ručne.
No a jake platis poplatky, za sepa platbu plati odesilatel tipicky 2e a prijemce taky 2e
@martin 35
musím sa pozrieť na výpis ale tak určite aspoň dve tri eurá.